Arkadaşlar acces point için ne önerirsiniz?yani çekim alanı kuvvetli bişey lazım bildiğiniz en kuvvetli makina nedır? ap 301 kullanıyorum ama begenmedım?
USR cihazda ip alamama sorunu yasiyorum surekli olarak . 9111 di sanirim cihaz . Cozum yok ortalikta, firmware guncellemesi de cozum olmadi . Bazi makineler sorunsuz ip alabilirlerken bu cihaz araciligi ile, bazilari bir turlu ip alamiyor. cihazi restart etmekten baska bir care kalmiyor ne yazikki ..
d link 2100 ap modifiye firmware ile 500 mW yayın yapıyor. kablosuz modem, ap, wireless cilent olarak kullanılasiliyor, manuel ayarlarla wireless adapter olarak bile kullanılabiliyor daha ne olsun?
2100ap konusunda ben de basta iyi dusunuyordum, ancak cok buyuk bir problem var, sinyali guclendirmek cihazi cok buyuk risk altina sokuyor. Normalde bile cok sicak calisan cihaz 500 mw a aldiktan sonra sogutulmazsa kisa surede bozulur. Ayrica eger civardaki istemciler standart notebook lar ise veya standart usb wi-fi adaptorler kullaniyor ise gucu arttirmanin hicbir faydasi olmayacatir. Client tarafinda sinyal %100 gorunecek, ancak baglanmak istediginde istemcilerin cikis gucleri ve anten kazanclari yetersiz oldugundan basarisiz olacaktir. Eger istemciler de ozel urunler kullanacak ise 2100ap yi iyi bir sogutma ile 1.2 watt a kadar cikartirsin, ama kesinlikle yedekte bir AP daha olmaisnda faide olur, bir de tabi yuksek kazancli bir anten de yararli olacaktir. Bu arada aklima gelmisken bir baz istasyonu ortalama 2Watt gucunde yayin yapiyor.. ona gore dusunun yani ..