Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
D-Smart faciası. Kablolu tv'yi özlüyorum....

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Dijital Platformlar >> D-Smart faciası. Kablolu tv'yi özlüyorum.... Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
optiboy

14 Temmuz 2008; 17:21:12 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar 97 ekran Philips marka LCD aldıktan sonra bir de şuna adam akıllı bir uydu alayım da keyifle izleyim dedim ve Dsmart almaya karar verdim. Kablolu tv yayını mağlum insanı deli eder. Nihayet bugün Dsmart kurulumu yapıldı. Fakat o da ne? Dsmarttaki kanalların çoğu en ufak bir harekette bile kare kare görüntüler oluşuyor vs. Kuran adama dedim uydu görüntüsü böyle olmamalı. Adam büyük ekran tvlerde genelde böyle dedi. Doğrumudur bilmem ama şimdiden kablolu tvyi özlüyorum. Arkadaşlar 97 ekran full hd bir televizyonda bu mümkünmüdür? Ne yapmalıyım karar veremiyorum. Paramı da ödedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optiboy -- 14 Temmuz 2008; 17:21:11 >

spyae

14 Temmuz 2008; 17:28:44 

Geçmiş olsun.

Kesinlikle karelenme filan yapmaması lazım.En azından ben şimdiye kadar ekran boyutundan dolayı karelenme yapması gibi bir sorunla karşılaşmadım.
Türksata çevrili antenin ince ayarını yaptırdın mı?Sinyal durumu nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyae -- 14 Temmuz 2008; 17:31:21 >
crazy64

14 Temmuz 2008; 17:31:20 

Karelenme zannetmiyorum yapmaması lazım

optiboy

14 Temmuz 2008; 17:34:54 

quote:

Orjinalden alıntı: spyae

Geçmiş olsun.

Kesinlikle karelenme filan yapmaması lazım.
Türksata çevrili antenin ince ayarını yaptırdın mı?Sinyal durumu nasıl?

İnce ayar yapmıştır herhalde gelen adam. Ben teknik detayları pek bilmem. Sinyal seviyesini nasıl kontrol edicem? Ben sadece görüntünün kötülüğünü biliyorum. Belki kurulum yeni yapıldı ondandır. Bellli bir süre sonra düzelme olabilir mi?

spyae

14 Temmuz 2008; 17:37:23 

Benim bildiğim sinyal düşük olursa karelenme yapar.Buda tv ile ilgili bir durum değildir.

Bide belirli kanallarda mı yoksa hepsinde mi karelenme var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyae -- 14 Temmuz 2008; 17:36:53 >
optiboy

14 Temmuz 2008; 17:45:12 

Valla niye yalan söyleyim trt1 çok güzel çekiyor. Cam gibi maşallah. Ama dsmartta maçları veren kanalda şu an beşiktaşın eski maçını gösteriyor. Görünrü sanki oyuncuların çevresinde manyetik bir alan oluşmuş gibi. Koşarken Azer Bülbül gibi titriyo oyuncular Keşke digitürk kurdurtsaydım. Hiç olmazsa parasıyla lig maçlarını izlerdim.

daxir

14 Temmuz 2008; 18:05:10 

quote:

Orjinalden alıntı: optiboy

Arkadaşlar 97 ekran Philips marka LCD aldıktan sonra bir de şuna adam akıllı bir uydu alayım da keyifle izleyim dedim ve Dsmart almaya karar verdim. Kablolu tv yayını mağlum insanı deli eder. Nihayet bugün Dsmart kurulumu yapıldı. Fakat o da ne? Dsmarttaki kanalların çoğu en ufak bir harekette bile kare kare görüntüler oluşuyor vs. Kuran adama dedim uydu görüntüsü böyle olmamalı. Adam büyük ekran tvlerde genelde böyle dedi. Doğrumudur bilmem ama şimdiden kablolu tvyi özlüyorum. Arkadaşlar 97 ekran full hd bir televizyonda bu mümkünmüdür? Ne yapmalıyım karar veremiyorum. Paramı da ödedim.

karşılaşmış olduğunuz sorun d-smartla alakalı birdurum değildir. çanak anteni kuran teknik servisiniz cok yetersizdi sanırım yeteri derece ayar yapamadığı için kanallarınızda mozaiklenme almaktasıız.
futbolsmart kanalında varsa bu durum

ayarlar-sistem ayarları-sinyal ayarları -d-smart Tp-4 ki sinyal seviyesi ve kalitesine bak muhtemele sağ taraftaki sinya kalitende artma ve azalma vardır birde sinyal gücün tahminen %20-30 arasındadır.
suçu hemen d-smarta bulmamak gerekiyor insanlar yanlış yönlendirilmesin...

---2000 FilDişi Brava SX---
optiboy

14 Temmuz 2008; 18:15:20 

quote:

Orjinalden alıntı: daxir

quote:

karşılaşmış olduğunuz sorun d-smartla alakalı birdurum değildir. çanak anteni kuran teknik servisiniz cok yetersizdi sanırım yeteri derece ayar yapamadığı için kanallarınızda mozaiklenme almaktasıız.
futbolsmart kanalında varsa bu durum

ayarlar-sistem ayarları-sinyal ayarları -d-smart Tp-4 ki sinyal seviyesi ve kalitesine bak muhtemele sağ taraftaki sinya kalitende artma ve azalma vardır birde sinyal gücün tahminen %20-30 arasındadır.
suçu hemen d-smarta bulmamak gerekiyor insanlar yanlış yönlendirilmesin...

Ayarlara neden gircez?

optiboy

14 Temmuz 2008; 18:22:52 

Sinyal gücü 0 yani hiç seviye yok.
Sinyal kalitesi %100 e yakın
sinyal seviyesi 3

Bir sorun varmı?

daxir

14 Temmuz 2008; 18:51:41 

quote:

sinyal seviyesi 3

Bir sorun varmı?

var tabiki siz bu sinyallerle siz 12 civarında kanal izleyemessiniz ve mozaiklenme yaşarsınız. çanak anten hassa ayarı yapılabilir veya lnb kablosunda ekleme yaptıysanız bunun kotroli sağlanabilir.

---2000 FilDişi Brava SX---
nezihh

14 Temmuz 2008; 18:55:03 

bence sorun ne çanak antende nede dsmartta servisin söylediği doğru izlediğimiz yayınların çözünürlüğü sd ( yani düşük) biz bide bu yayınları büyültünce(lcd) pixellenme oluyor mesela bir küçük bir resime zoom yaparsanız onuda kare kare görürsünüz

Nikon D80+Nikon AF-S 70-300mm VR +Nikkor AF 50mm 1.8
optiboy

14 Temmuz 2008; 19:14:34 

quote:

quote:

sinyal seviyesi 3

Bir sorun varmı?

var tabiki siz bu sinyallerle siz 12 civarında kanal izleyemessiniz ve mozaiklenme yaşarsınız. çanak anten hassa ayarı yapılabilir veya lnb kablosunda ekleme yaptıysanız bunun kotroli sağlanabilir.

Peki hocam bu sinyal değerlerinin normalde kaç olması gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optiboy -- 14 Temmuz 2008; 19:13:59 >

ybilgin

Sisteme Gözat

14 Temmuz 2008; 19:30:49 

quote:

quote:

quote:

sinyal seviyesi 3

Bir sorun varmı?

Peki hocam bu sinyal değerlerinin normalde kaç olması gerekiyor?

sinyalin 60 ve üzeri olması durumunda problem yaşamazsın.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybilgin -- 14 Temmuz 2008; 19:30:17 >

daxir