Şimdi Ara

Apple TV ile anında film kiralama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakın geçmişte bir çok kişinin hakkında battı, batıyor, batacak şeklinde yorum yaptığı Apple, iPod ve sonrasında iPhone ile öyle bir çıkış yaptı ki, şu anda Apple markasını bilmeyen kalmadı diyebiliriz. Bu günlerde hemen hemen herkesin MP3 oynatıcı deyince aklına iPod, telefon değince de iPhone geliyor. Büyük bir kitle Apple markasını bu ürünlerle tanımış olsa da, firmanın aslında başka bir çok elektronik cihazı mevcut. Bu ürünler arasında masa ve dizüstü bilgisayarlar, LCD ekranlar gibi ürünler mevcut.

    Şu sıralar Apple dünya elektronik piyasasını iPhone 3G ile meşgul ederken belkide çok daha fazla ilgi çekebilecek bir ürün olan Apple TV diğer Apple ürünlerinin gölgesinde kaldı. Apple TV aslında iTunes'un televizyonda kullanabilmenizi sağlayan bir sistem. Tabi bazı eklemelerde içeriyor. Apple TV kısaca internete bağlanıp iTunes hesabınız üzerinden film kiralama, şarkı indirme, video klipleri izleme, internetteki youtube videolarına, podcastlere erişebilme ve resim dosyalarınızı görüntüleyebilme özelliklerine sahip.

    Apple'ın verdiği bir çok hizmet gibi film kiralama özelliği de iTunes hesabınız üzerinden gerçekleşiyor. Apple'dan verilen bilgilere göre büyük bütün film stüdyolarıyla anlaşılmış durumda. Böylece kaliteli bütün yapımları anında iTunes üzerinden kiralayıp izlemek mümkün. Tabi bazı kısıtlamalarda yok değil. İlk olarak indirdiğiniz filmin 30 gün saklama hakkınız var. Bu 30 gün içinde filmi izlememiş olsanız bile, film cihazınızdan siliniyor. Play'e bastığınız anda ise bir sayaç başlıyor ve 24 saat içinde filmi bitirmeniz gerekiyor. Bu süre içerisinde filmi bitirip bir kaç kez izlemeniz de serbest. Açıkcası bu süre bana biraz kısa geldi. Film izlerken acil bir durum için dışarı gitmeniz gerekse, tekrar 24 saat içinde geri gelip izleme şansınız olmayabilir. Sürenin 48, yada en azından 36 saat olması daha uygun olabilirdi.

    (Hollywood'un bütün büyük stüdyoları Apple TV'de)

    Apple TV'yi kuracağınız yerde iyi bir internet bağlantınız var ise filmlerinizi kiralamaya başladıktan hemen sonra izleyebiliyorsunuz. Bağlantı hızınız görüntünün canlı olarak izlenmesine olanak tanımıyorsa, ilk olarak film cihaza indiriliyor ve daha sonra izlenebiliyor. Seçebileceğiniz 2 farklı çözünürlük mevcut. Bunlar 480p ve 720p. Düşük çözünürlükte film ücretleri normal filmler için 2.99$, yeni yayınlar için 3.99$ olarak belirlenmiş. 720p filmler için ise fiyatlar 1$ daha fazla.

    Apple TV'nin daha bir çok özelliğinden sizlere bahsetmiştik. Filmlerin yanı sıra, popüler televizyon dizilerini ve video klipleride Apple TV ile izlemek mümkün. Dizilerin bölüm başına fiyatı 1.99$, video kliplerin ise 0.99$ olarak belirlenmiş. Bu içerikde ise izleme ve saat sınırlamaları bulunmuyor. Ayrıca isterseniz Apple TV üzerinden satın aldığınız dizi ve klipleri bilgisayarınızla eşleyip, daha sonra ister bilgisayarda ister ipod veya iphone'unuzda izlemeniz mümkün. Bu video servislerinin yanında Youtube a da canlı olarak bağlanıp izleyebilirsiniz.

    Apple TV'nin diğer servislerinin arasında iTunes üzerinden şarkı satın alma yada pc'nizdeki iTunes arşivine erişip ordaki şarkıları ve podcast yayınlarını oynatabilme, bunun yanında bir de resim dosyalarınızı görüntüleyebilme özelliğine sahip. Ayrıca yetişkin kontrolünü aktif hale getirerek, çocuklarınızın istemediğiniz içeriklere erişmesini de engellemeniz mümkün. 40 ve 160GB olarak 2 farklı modeli bulunan Apple TV'nin yurtdışı fiyatları ise sırasıyla 230 ve 330$.


    Sayfanın Linki : http://www.apple.com/appletv








  • oh oh oh fiyatlarda iyiymiş
  • yani, bu cihaz aynı zamanda bir hd oynatıcı mı?
    elinde hr-rip filmleri olan, lcd ye bağlayıp izleyecekse ve de altyazı desteği de varsa, bu cihaz çok tutar. değilse yaramaz
  • peki bizde internet kotamız 4 gb ve bunu halkın %90 nı böyle kullanıyo ayda 2-3 film izliyeceksin. kotan dolunca hem film ücreti hem kota aşım bedeli ödeyeceksin....?
  • siz hd oynatıcı veya kota düşüyorsunuz
    oysa Apple ABD adresli kredi kartınız yoksa iTunes Stor'dan alşveriş yapmanıza izin vermiyor.

    Bu aleti güzel Albüm olarakta kullanabilirsiniz. Çektiğiniz fotoğrafları burada biriktirip TV ekranında bakabilirsiniz.
    Biraz pahalı bir Albüm olur ama olur yani...
  • ebay'da unlock paketini satiyorlar,unlock yapilinca butun formatlari oynatbiliyormus mkv dahil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozan3579 -- 19 Temmuz 2008; 23:57:25 >
  • Hmm...Bayağı iyi birşeye benziyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.