Selam, ben kendi fikrimi sölim, Birincisi şuna karar vermelisin. 1- Adaptörlü 2- Adaptörsüz ( passport ) ??? Kaç gb istediğine bağlı tabikide,
İkincisi, hangi girişlere ihtiyacın var, USB 2.0 dışında Firewire ve E-sata girişi de kullanıcakmısın ???
Son olarak da, bu 4 marka dışında başka marka düşünmez misin mesela Smartdisk, Maxtor aklıma gelen.. Çünkü bu 4ü en iyi markalar diye bir şey yok, seçeneğine göre değişir. unutma en mükemmel marka bile senin bilgisayarında problem çıkarabilir, o yüzden alternatifleri de incele. Bir de forumda hdd hakkında gerçekten çok tecrübeli insanlar var onların yazılarını dikkatle oku, ör: dejaay (kıdemli yarbay)
Ama tavsiyen nedir sonuç olarak diyorsan, düşürdün mü bence hepsi bozulabilir, ama marka,fiyat, performans ve kullanım kolaylığı açısından Seagate ve WD derim,seçim sana kalmış..
ben konuyu birazdaha açıyım hızlı istiyorsan adaptörlü alacan ama onlar 3.5 ınc ve taşınabilirlikleri yok aslında ama taşınabilir alacaksan 2.5 ınc alacan bu ıncler diskin içindeki plakaların büyüklüğü oluyor kafan karışmasın 2.5 ınlıkler güçlerini usb den alırlar adaptör taşıma derdi kalmaz ama yavaştırlar diğerine göre 2.5 ınc alacaksan en iyi marka ben alsam diyebileceğim Seagate sana iyi alışverişler......