'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 35938 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
arkadaşlar Ps3 hakkında pek bir bilgim yok... Amerikadan bir tanıdığıma getirtsem şu sorunlar doğabilir mi: Garanti meselesi? Türkiyedeki formatlara vs uyumsuzluğu gibi bir şey? Yada başka ne gibi sounlar yaşayabilirim...
yardımcı olurmusunuz...
Paylaş
arkadaşlar Ps3 hakkında pek bir bilgim yok... Amerikadan bir tanıdığıma getirtsem şu sorunlar doğabilir mi: Garanti meselesi? Türkiyedeki formatlara vs uyumsuzluğu gibi bir şey? Yada başka ne gibi sounlar yaşayabilirim...
yardımcı olurmusunuz...
Amerika'dan alırsan NTSC makina almıs olacaksın. ntsc makinada orjinal taktıgın pal dvdler calısmaz. Blue-ray flimlerin "AllRegion" olduguna, yani ABC olmasına yada ntsc olduguna dikkat edeceksin. Turkiye'dekiler ya pal ya AllRegion. Oyunlarda ise hicbir problem yasamazsın, tum oyunlar RegionFree'dir. Voltaj sorununa gelince, PS3 icin bir voltaj donusturucu almalısın. 110v'u 220v'ye ceviren. ntsc makinaların Turkiye'ye uyumlu olduklarını soyluyorlar ama sadece ntsc-j Turkiye'ye uyumlu ntsc-u'lar icin donusturucceye ihtiyacın var. Senin Amerika'dan alacagın makina'da ntsc-u olacak.
Yanlış bilgi vermeyelin, NTSC-U cihazlar için voltaj dönüştürücüsüne kesinlikle gerek vardır, sadece NTSC-J olanlar için gerekmiyor. Bi arkadaş da bu forumdan NTSC-U makine için dönüştürücü gerekmiyor diye taktı prize PS3'ü makine direk yandı.
Yanlış bilgi vermeyelin, NTSC-U cihazlar için voltaj dönüştürücüsüne kesinlikle gerek vardır, sadece NTSC-J olanlar için gerekmiyor. Bi arkadaş da bu forumdan NTSC-U makine için dönüştürücü gerekmiyor diye taktı prize PS3'ü makine direk yandı.
Hayır herekmiyor.Amerika'dan alınmış PS3'ümü 1 ay kullandım voltaj çeviricisiz.Sadece fiş ucu çeviricisiyle.Çok da araştırdım alayım mı almayayım mı diye voltaj çeviriciyi.Hiç sorunsuz oynadım.
Ama güvenmek için siz yine de alın sonra senin yüzünden sorun oldu demeyin.
Bence o PS3te sorun vardır.PS^PSU'ları Universal.BTSC-U PS3 satanlar da gere yok diyor.
yanlış bilgi! forumu daha fazla araştırırsanız , çook sayıda kişinin direk fişe taktığını göreceksiniz "bir arkadaş" la başlayan yorumlar yerine , "ben.." le başlayan yorumlar daha gerçekçidir
herhangi bir bilgisayar power kablosuyla direk takabilirsiniz , ben taktım yanmadı :) ntsc-u benimkide , kuzey amerikadan geldi
ps3 voltaj birimi universal dır
sadece türkiyede voltaj dalgalanmaları ve kesintiler sebebiyle , risk almak istemiyorsanız kesintisiz güç kaynağı almanızı öneririm (en ucuzundan bir UPS)
ek bilgi : ps3 update sırasında arkadaki düğmeden kapatılsa bile kaldığı yerden devam ediyor
Bakın bu arkadaş öyle demiş. Sıkça sorulan sorular bölümünde 27. sayfada.
quote:
Orjinalden alıntı: KaReeM
ÇOK ÇOK ÖNEMLİ!
Lütfen aşağıdaki bilgiyi güncelleyiniz arkadaşlar:
Soru; Yurtdışından Türkiye'de kullanmak için alacağım herhangi bir ps3'te voltaj sorunu yaşar mıyım?
Cevap Hayır, tüm ps3'ler uluslararası voltaj değerlerini destekleyebilen akım pinlerine sahiptirler ve direkt olarak TR'de 220v'ta çalışırlar...PAL olmayan makinelerde kutu veya konsol üzerine 100v yazmasına aldanmayınız her ps3 220v ile uyumluluk gösterir. Bugün bu bilgiye dayanarak aradaki trafoyu çıkararak cihazı(üzerinde yazan 110V'a rağmen) doğrudan şebekeye (220V yani) bağladım. Sonuç elimde bozuk bir PS3. Üzerinden çıkan duman ve yanık diyot kokusu inanın çok hoş değil, tavsiye etmiyorum. Kesinlikle dönüştürücü kullanınız.
.. PS3'ün KESİNLİKLE VOLTAJ ÇEVİRİCİYE İHTİYACI YOKTUR ..
Şu andada 60gb ntsc-u makine kullanıyorum, tek yaptığım şey ucuna bir fiş çevirici takıp, prize sokmak, hepsi bu. Bu Ntsc-U PS3'ü olan vede prize takınca yanan kişi çok başka bir sorundan dolayı problem yaşamıştır kesinlikle.
quote:
Orjinalden alıntı: MuSoniC
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
16 ay önce getirttim amerikadan hiç bir sorun yok tek bi dezavantajı olabilir oda blu ray filmlerin bazılarında tr altyazı olmaması o kadar. ben çok emmenunum valla
arkadaslar ben de ntsc-u kullanıyorum. çeviriciyle birlikte aldım. çevirici kullanmadan açınca evin sigortası atıyor o nedenle çeviriciyle birlikte kullanıyorum. benim ps3 hicbir diski görmüyor,blurayde sorun var sanırım. bazısı sony servisi yapıyor demiş. dogubankta da yapılıyormus ancak oraya guvenimiyorum.forumda bakırköyde tamir eden birini buldum.başka önerebileceginiz bir yer var mı teşekkür ederim.
110V'luk adaptöre dandik çevirici uç takmayı ve voltaj dönüştürücüsü mevzusunu gidip bir elektrikçiye sorun arkadaşlar. Gerek olmadığını öğreneceksiniz çok büyük ihtimalle . Zaten böyle birşey mümkün olmasaydı, o 1 liralık çeviricileri de yapmazlardı, en odun en basit dümdüz mantıkla...
Diğer arkadaşlara katılıyorum, kulaktan dolma bilgilerle veya tam olarak neyin sebep olduğunu bilmeden kesin yargıya varmayalım lütfen. Sonuçta ben dahil çoğu kişi forumlara bakarak bir sürü bilgi edinmeye çalışıyor, gerek elektronik, gerek başka şeyler hakkında. Ve işin komiği, etrafta bir sürü acayip yorum vs. görüyorsunuz. Burası için veya buradakileri tenzih ederek söyleyeceğim, gerçekten çok komik-alakasız-saçma yorumlar-bilgiler yazanlar oluyor. Bunları nasıl yazmışlar diye çok şaşırıyorum. Ve de kendinden o kadar emin yazıyor ki, siz kendi bildiklerinizi sorgulayıp ona inanır hale geliyorsunuz
Voltaj olayından neden etkilenmez derseniz, PS3'ün adaptörü zaten o dönüştürücü görevini yapıyor. Alete direk 110V veya 220V hiçbir zaman gitmiyor. Evinizdeki çoğu alette bu böyle. Tabi sırf PS3'ün adaptörü değil, her adaptör bunu yapmakla görevli. Adı üzerinde "Adaptör", gelen elektriği alete uygun şekilde adapte ediyor
Asıl olarak evlerin elektrik sistemleri, voltaj dalgalanmaları, topraklama (özellikle topraklama önemli) vs. gibi şeylere dikkat etmek lazım. Makinaları bozan bunlar. Arkadaşım kaç senedir Amerika'dan aldığı PS2'yi dandik fiş adaptörü ile kullanıyor. Aynı şekilde Iphone'u yine aynı dandik çevirici ile fişe takıp şarj ediyorum. Hangisi yandı? Olacak olan zararın zaten o anda olması lazım. Uzun vadede bozulması falan gibi bir durum da sözkonusu değil yani anlayacağınız...
Birçok elektrikçide mevcuttur, kolayca bulunabilir...
Yalnız 2 çeşidi var aslında ona dikkat etmek lazım. Bazıları 3'lü şekilde daha değişik oluyor. Bunlarda bildiğim kadarıyla iki adet dikey giriş olacak sadece.
Eğer imkanın varsa Malezya'dan al.Orda fabrikası bulunduğu için fiyatlar çok makul seviyelere iniyor.Türkiye'de en ucuzu 1000 lira iken orada 500 liranın üstünde bulamazsın.Oyunlarda çok uygun fiyata ilk çıktığı zaman FIFA 09 48 TL 'idi.Türkiye'de ucuz yer ararsan gerçekten Prenses Store'u tavsiye ederim.İnternetten yaptığım karşılaştırma sonucu tüm mağazalardaki inFAMOUS 179 TL iken Prenses Store'da 79 lira.Aradaki 100 liralık farkla kendine bir oyun daha alırsın.Hatta 2 oyun bile alabilirsin.Dün Real'de gezerken gördüm.Mirrors Edge 150 TL!Prenses Store'da 39 TL.Aradaki bu farkları göze alarak oyun al.10 oyun alsan 10'undanda 100 liralık fark kazansan Türkiyeden 1 yurt dışından 2 PS3 almana yetecek bir kar yaparsın.
Hiç bir problem çıkacağını zannetmiyorum ben açıkcası garanti sorunu dışında.Zaten ps3 de çok bozulan (hiç bozulan demiyorum nazar değmesin diye. ) bir makina değil,benim ps3 ü xboxa tercih etmemin başında da bu geliyordu zaten.
Yanılıyorsun 1 sene boyunca abd den gelen ntsc u makinayı 1 tllik fiş ucuyla kullandım hiçbir sorun çıkartmadan 1 ay öncede pcnin güç kablosunu taktım ondada çalıştı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheva24 -- 31 Ağustos 2009; 14:01:39 >
Bende Singapurdan aldım benim makine ntsc-j fiş çevirici takarak kullanıyorum 6 aydır tık yok inşallah olmazda. Sadece filmlerde kötü oluyor netten film indirip ntsc'ye çevirmekte zor olduğu için uğraşmıyorum, filmleri yurt dışından alıyorum. Garanti konusunda ise birtek Türkiye'de heralde internatinol garanti yok aynı şekilde PS3'ü uzakdoğudan alan kuzenim Almanya'da garantisinin geçerli olduğunu söylediğinde şok olmuştum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyofthegod -- 31 Ağustos 2009; 14:11:50 >
Psn : spyofthegod Disk Oyunlar : MGS4/FFXIII/Uncharted: D.F./Uncharted 2: A.T./Heavy Rain/GOW3/SF4/SSF4/GT5P/GT5/Eye Pet/PES2009/NBA2009/Virtua Tennis 2009/Tekken 6/GTA IV Psn Oyunlar : Bomberman Ultra/Hustle Kings/Flower/Peggle
Uzakdoğu'dan alınan cihazın garantisinin Almanya'da geçerli olması müthiş bir şeymiş gerçekten.Bu tip kolaylıklar Türkiye'ye herhalde 20 sene sonra gelir.
daha pratik bi yol var ... cevirici yerine direk herhangi bi pc guc kablosu yada monitor guc kablosu kullanabilirsiniz bosuna cevirici almaya gerek yok... boylece tek kablo olmus olur kablo ucunda cevirici ile ugrasmamis olursunuz.... ben usa dan aldiim makinemi oyle kullaniyorum...
PS3+Toshiba Regza 42'' for entertaiment :) Xperia Z for Communication ! "I5 2500K Gigabyte Z86MA-D2H-B3 His Radeon 4850 Samsung 206BW OS: Windows 7 and MAC OS X 10.7.2 Lion for Computing + psp for gaming on the road + EOS 1000D for photos :) lol thats all i have :)
PC güç kablosu direkt Ps3 e bağlanabiliyor mu ve nasıl çevirici işi görüyor??? Teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: eCCo
daha pratik bi yol var ... cevirici yerine direk herhangi bi pc guc kablosu yada monitor guc kablosu kullanabilirsiniz bosuna cevirici almaya gerek yok... boylece tek kablo olmus olur kablo ucunda cevirici ile ugrasmamis olursunuz.... ben usa dan aldiim makinemi oyle kullaniyorum...
PC güç kablosu direkt Ps3 e bağlanabiliyor mu ve nasıl çevirici işi görüyor??? Teşekkür ederim
quote:
Çevirici işi görmüyor. PS3ün priz ucu uygun değil bizim prizlerimize normalde, pc ninki uygun olduğu için direkt takıyorsun
quote:
Çevirici işi görmüyor. PS3ün priz ucu uygun değil bizim prizlerimize normalde, pc ninki uygun olduğu için direkt takıyorsun
Evet aynen öyle.Ben bi ara ps3 power kablosunu bulamadım.Pc ninkini taktım oldu.Hatta lcd ekranada ps3 ün power kablosunu taktım da çalıştı.
Lütfen tam olarak bilmediğiniz konularda kesin yargıyla konuşmayın, konu hakkında bilgisi olmayan bir çok kullanıcıyı yanlış şekilde yönlendirebileceğinizi unutmayın.
Şu ana kadar tüm bölge PS3 lerini kullandım, forumdada defalarca kez bu yönde soruları soruldu cevapladım, bir kez daha tekrar ediyorum,
Şu andada 60gb ntsc-u makine kullanıyorum, tek yaptığım şey ucuna bir fiş çevirici takıp, prize sokmak, hepsi bu. Bu Ntsc-U PS3'ü olan vede prize takınca yanan kişi çok başka bir sorundan dolayı problem yaşamıştır kesinlikle.
quote:
Bu çok önemli .bilerek alıntı yaptım çünkü çok sık bi şekilde ntsc-u ps3 ler için çeviriciye gerek varmı diye başlıklar açılıyo forumda ve bir çok kullanıcı evet gerek vardır gibi yanlış bilgilendirmede bulunuyo.bence bu yukarıdaki ibare ps3 rehberler kısmına eklensin ve kimsenin kafasında soru işareti kalmasın.
Lütfen tam olarak bilmediğiniz konularda kesin yargıyla konuşmayın, konu hakkında bilgisi olmayan bir çok kullanıcıyı yanlış şekilde yönlendirebileceğinizi unutmayın.
Şu ana kadar tüm bölge PS3 lerini kullandım, forumdada defalarca kez bu yönde soruları soruldu cevapladım, bir kez daha tekrar ediyorum,
quote:
Bu çok önemli .bilerek alıntı yaptım çünkü çok sık bi şekilde ntsc-u ps3 ler için çeviriciye gerek varmı diye başlıklar açılıyo forumda ve bir çok kullanıcı evet gerek vardır gibi yanlış bilgilendirmede bulunuyo.bence bu yukarıdaki ibare ps3 rehberler kısmına eklensin ve kimsenin kafasında soru işareti kalmasın.
1000 kez söyledik, 1001 kez söyleyelim, PS3lerin, SLIM farketmez, tüm PS3lerin PSU lari, POWER SUPPLY UNIT leri evrensel. sadece kablo ucu değiştiriyorsunuz o kadar.
her seyi anlamak her seyi bagislamaktir ve all those moments will be lost in time. (next-gen cozumum: pal 60gb ps3 + ntsc-u elite xbox360, yasasin konsollarin kardesligi) --- PSN: BWV1052 ---- ps3 sony turkiye garantili, elite 360 ise marmarali arkadasimizdan alinmistir.
Arkadaşlar ABD'den getirticem 1-2 güne sipariş vericem 300 dolardan daha ucuza bulma imkanı var mıdır? Ya da bizdeki gibi fiyat karşılaştırması yapan bir site var mıdır? Slim 120 alıcam. 1 tane de oyun alayım diyorum, Türkiyede az bulunan ve çok talep olan hangi oyun var, takas ederken zorlanmayacağım?
Arkadaşlar ABD'den getirticem 1-2 güne sipariş vericem 300 dolardan daha ucuza bulma imkanı var mıdır? Ya da bizdeki gibi fiyat karşılaştırması yapan bir site var mıdır? Slim 120 alıcam. 1 tane de oyun alayım diyorum, Türkiyede az bulunan ve çok talep olan hangi oyun var, takas ederken zorlanmayacağım?
Kanada'da biraz daha ucuz; orada da 345 KANADA dolari vergisi dahil...
slm arkadaşlar sizlerden bi konu hakkında yardımcı olmanızı istiyorum.forumlarda baktım bir cok acıklama var ama kesin bi cevap bulamadım.bugun amerikadan ps3 slim geldi ve bildiğiniz gibi 120 v amerikadaki voltaşlar .makinedede 120v 2.1 amper yazıyo acaba buna dönüştürücü lazım mı yok sa normal bi cevirici adaptör işimi görürmü.yardımcı olursanız cok sevinirim.
bu arada 3 tane servis ve sony muşteri hizmetlerinide aradım.onlarda mutlaka adaptör diy. ne yapıcağıma karar veremedim.şimdi makineyi elektiriğe bağlayıp ta yakarsam , kahrolurum arkadaşlar .lütfen zor zor bi makine alabildim ucuz diye abd den .ama şimdi kullanamıyorum.
Dün teknosa da fark ettim yeni Ps3 Slim lerin Power Kablosu farklı. Yani PC power kablosu takamazsınız. Bildiğimiz normal bir Teyp fişi ile çalıştırılabilir. Yeni çıkan Ps3 Slim leri çalıştırmayı deneyen oldu mu arkadaşlar???
yardımcı olurmusunuz...
Amerika'dan alırsan NTSC makina almıs olacaksın. ntsc makinada orjinal taktıgın pal dvdler calısmaz. Blue-ray flimlerin "AllRegion" olduguna, yani ABC olmasına yada ntsc olduguna dikkat edeceksin. Turkiye'dekiler ya pal ya AllRegion. Oyunlarda ise hicbir problem yasamazsın, tum oyunlar RegionFree'dir. Voltaj sorununa gelince, PS3 icin bir voltaj donusturucu almalısın. 110v'u 220v'ye ceviren. ntsc makinaların Turkiye'ye uyumlu olduklarını soyluyorlar ama sadece ntsc-j Turkiye'ye uyumlu ntsc-u'lar icin donusturucceye ihtiyacın var. Senin Amerika'dan alacagın makina'da ntsc-u olacak.
cok sağol arkadasım kafamdaki bazı soruları aydınlattın.bu dönüştürücelerden nerden bulabilirim? eminönü doğubankta bulabilir miyim?ve fiyatı ne kadar olur?
AMD FX X6 6100 3.3GHz // Gigabyte 990XA-UD3 // XFX HD6850 // CORSAIR 8GB DDR3 1600MHz // SEAGATE 1 TB // THERMALTAKE ELEMENT T 700W // PIONEER DVR- // LG FLATRON E22OS // RAZER DEATHADDER V2 // SENNHEISER PC 323D // SS QcK
Dün teknosa da fark ettim yeni Ps3 Slim lerin Power Kablosu farklı. Yani PC power kablosu takamazsınız. Bildiğimiz normal bir Teyp fişi ile çalıştırılabilir. Yeni çıkan Ps3 Slim leri çalıştırmayı deneyen oldu mu arkadaşlar???
arkadaşım konuda senin sordukların yazıyor okusana biraz
Play Station 3 Slim 120 Gb Ntsc-U, Xbox 360 Pal, Lenovo Y560, Toshiba P300 26L, Samsung LG 42LW4500 Tv, Logitech Z5500, İphone 4 32 Gb, İpad2 16 Gb Wi-Fi, Nikon D300, Sigma 24-70 F2.8, Nikon 50mm F1.8, Sigma 70-300
mrb arkadaslar.sızden bır konuda bılgı almak ıstıyorum.play statıon uma amerıkadan eye cam ve sarj cihazı aldıracagım da..turkıyede calısma ıhtımalı var degıl mı?bıldıgım kadarıyla eye cam usb gırıslı onda bır sıkıntı olmaz dıye dusunuyorum fakat sarj cıhazına bır donusturucu gerekecektır.degıl mı?
bır de voltajlar konusunda sıkıntıdan bahsetmıs arkadaslar..benım alacagım sonynın sarj aparatının voltaj gereksınımı hakkında bılgısı olan arkadaslar bana bılgı verebılırler mı ? sımdıden cok cok tesekkur ederım mesajları beklemekteyım. herkese sevgıler.
Arkadaşlar dün akşam ki araştırma ve okumalarım sonucu Amerikadan getirdiğim PS3'u bir cesaret fise taktım, bir problem olmadan çalıştı. Bu arada araştırırken PS3'lerin hepsinin içinde universal power supply olmadığını öğrendim. Asıl mesele sizin elinizdeki PS3 hangi model serisinde. Benim elimdeki CECH-2501A. Bunun power supply'ı APS-270 model ve universal. Linkte adamlar PS3'lerin içindeki sırlar diye bir site yapmış. Sadece Power Supply değil diğer özelliklerinde modelden modele nasıl fark ettiğini anlatıyor. Sanırım bu site elektrik uyuşması yaşayanların ve yaşamayanların sebebini açıklıyor.
Amerika dan kuzenim oyun getirse burda oyunları online oynayabilirmiyim yani? pal yada ntsc gibi kavramları pek bilmiyorum. oyuzden anlamadım. yalnızca Amerika dan gelen oyunları oynayabilirmiyim onu ogrenmek istiyorum.
Amerika dan kuzenim oyun getirse burda oyunları online oynayabilirmiyim yani? pal yada ntsc gibi kavramları pek bilmiyorum. oyuzden anlamadım. yalnızca Amerika dan gelen oyunları oynayabilirmiyim onu ogrenmek istiyorum.
oynarsın
Tesekkur ederim. Ozaman ben sipariş veriyorum. Burda 1 oyun alıcagıma ordan 2 tane oyun getirtirim.
oynarsın
Tesekkur ederim. Ozaman ben sipariş veriyorum. Burda 1 oyun alıcagıma ordan 2 tane oyun getirtirim.
Amerika'dan 160 GB PS3 almayı planlıyorum. Daha önce alan arkadaşlar varsa, değerli görüşlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Korsan oyun yok birdefa onu soyliyim oynarsin burda bisi olmaz yukarda arkadaslar yazmis sadece oranin fisleri ile bizimki ayni degil aparat takip kullanirsin bu arada ii hort olmus