başta ben ati ci değilim ben kim kullanıcıya f/p yönünden en iyisini yaparsa onun yanındayım
gtx260 ın 4870 den 40-50 usd ucuz olması lazım o zaman alıcısı bayağı olacaktır
çünki 4870
çok yüksek oc kapasitesi oyun daki hataları oluşmadan önce belirleyen ve durduran yapısı ve yüksek çözünürlükte çok az fps düşüşü yapan yapısıyla gtx 260 dan daha iyi
ayrıca bu durumda ati dende bir indirim yapmasını bekliyoruz
çünki ati daha indirimlere başlamadı
ama sonuçta nvıdıa kadar da indirim yapamaz o bi gerçek
mesela gtx 280 şu ana kadar 250 usd gtx260 da 150 usd indirim yaptı
GTX 260'in OC kapasistesi, 4870'in OC kapasitesiyle karsilastirilamayacak derecede yuksek
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 3 günü kaldı.
14 Temmuz 2008; 15:56:38
quote:
Orjinalden alıntı: eric13
quote:
Orjinalden alıntı: ValouR
quote:
Orjinalden alıntı: Ademsx1
gtx260 alınabilir duruma gelmiş bi o.cla 4870e
Aynı fiyat seviyesinde 4870 yerine gtx260'ı her zaman tercih ederim oc esnekliğide artı yanı yeni çıkıcak oyunlardaki sonuca göre değerlendirme yapmak lazım ama ne olucağı belli zaten
evt bir tane saçma bir site bulmuşsun adamlar sponsored by nvidia yazsaydı teste daha iyi olurdu
ordaki g260 oc li doğal oalrak 4870 in hiç sansı yok zaten coj var hl2 var wic var bunlarda ati seven oyunvar sonuçta assasins creed gibi port bir oyunda test yamak ne kadar mantıklı
H E A R H I M S P E W I N G F O R T H A M E A N I N G T O M I S E R A B L E L I E S S U B M I T T O N O T H I N G A N D S W A L L O W M Y S P I T O F S C O R N
I N - T H E - Y E A R - O F - H I S - S O V E R E I G N R I D - U S - O F - Y O U R - J U D G M E N T
cenova
Uzaklaştırılmış 29.998382719903 gün cezanın 13 günü kaldı.
14 Temmuz 2008; 16:43:13
gtx 260==>300 dolar+kdv gtx 280==>500 dolar+kdv
bu fiyatların ülkemize yansımasını daha çok bekleriz, firmalar daha fazla kar yapmaktan geri kalmayacaklar. Buna bir tepki verilmesi gerekir. Hangi firma olursa olsun, haberde denildiği gibi resmi bir fiyat indirimi var ise bu marketlere hemen tansımalı, tüketici hakları konusu burada havada kalmamalı, belli bir süre geçmeden fiyat indirimi resmi olarak saptanmış ürünü alanlara da arada ki bedel ödenmeli. Bizler sayesinde meşhur olan, para kazanan, geçimini sağlayan binlerce kişi kurum kuruluş vsvs biz son kullanıcılara bu saygıyı göstermeliler. Umarım firmalar fiyat indirimi konusunda bir an önce gerekeni yaparlar, onların da zararı var ise o zaman ATI ve nvidia onların bu rekabet ortamında zararlarını karşılayabilmeli.
bu fiyatların ülkemize yansımasını daha çok bekleriz, firmalar daha fazla kar yapmaktan geri kalmayacaklar. Buna bir tepki verilmesi gerekir. Hangi firma olursa olsun, haberde denildiği gibi resmi bir fiyat indirimi var ise bu marketlere hemen tansımalı, tüketici hakları konusu burada havada kalmamalı, belli bir süre geçmeden fiyat indirimi resmi olarak saptanmış ürünü alanlara da arada ki bedel ödenmeli. Bizler sayesinde meşhur olan, para kazanan, geçimini sağlayan binlerce kişi kurum kuruluş vsvs biz son kullanıcılara bu saygıyı göstermeliler. Umarım firmalar fiyat indirimi konusunda bir an önce gerekeni yaparlar, onların da zararı var ise o zaman ATI ve nvidia onların bu rekabet ortamında zararlarını karşılayabilmeli.
Tamamen bizim firmaların çakkalığı. Başka bir şey değil. Çünki bu tür indirimlerde Ati olsun, Nvidia olsun, İntel-AMD olsun tüm üreticiler distiribütörlere fiyat koruma uygulaması yaparlar. Paralarını iade etmezler ama cari hesap bakiyelerine ilave ederler. Ama bizim uyanık firmalarımız neden çok kâr etmek varken az kâr edeyim mantığı güttüklerinden böyle indirim çok nadir dünya ile aynı anda bize de yansırlar.
İkinci sırayı düzenlemenizi öneririm. 4870 O/C'yi görüp de GTX 260 O/C'yi (Yüksek düzeyde hız aşırtılır kendisi) görmemek hayli tarafsız olmuş gerçekten Yaratıcı olmak tek başına yetmiyor, bir kere daha görüyoruz.
Yalnız, 4870 X2 kısmı... Ah adam gibi sistemim olsa da kapsam şu 4870 X2'den bir tane. (Daha anca anakartı PCI-E 2.0 P45 yaptık. Sırada işlemci var. 3.0 (P45'le 3.2+ falan diyelim hadi) GHz E6420 ile 4870 X2 kullanırsam, ekran kartım 3.0 GHz E6420 olur )
quote:
Yüksek belleğin, yüksek çözünürlüklerde avantajlı olacağını düşünerek son derece yanılıyorsunuz. (Tuğer de sizin gibi düşünüyor)
3870 512 ile alt - tab sonucu başarım artan durum örneği veririm bak (ciddiyim)
Aslında, GeForce'nin bellek kullanımıyla Radeon'un bellek kullanımı farklı, belli örneklerde. Meselâ, Crysis'te(1280x1024 - 4x AA) 8800 GTS 512 ile 650+ bellek kullanılan yerde, 3870 512 ile anca, zar zor 540'a çıkılabiliyordu (Bu fark, muhtemelen kartın belleği dolduktan sonra artıyor veya ortaya çıkıyor). UT3'te de aynı (daha çoktu onda, hatta). Bu GTX 200'de de böyleyse, doğrudan 512 - 896 karşılaştırması absürt kaçabilir, belli örneklerde.
Ama, PT Boats örneği, benim geleceği riske atmamamı sağlayacak türde bir örnek. Kimse, 1 ay sonra öyle bir oyunun çıkmayacağını garanti edemez.
Tabii, 1 GB 4870'in çıkmamış olacağını varsayıyoruz.
Ayrıca, o test sonuçları üzerinden bellek yorumu yapmanızı kınıyorum Beni tanımıyorsunuz galiba?
kardeş ben onu zaten komiklik olsun diye yaptım gtx 260 o/c lersen zaten ne 4870 kalır ne gtx 280 her yerde bi nvidiacı var yha