Bu mereti kullabilen varmı? geçen indirdim.. 3 klipi yapıştırıp içeri attım.. önce bunları MTS den WMV YE render ettim .. bu kısım kolay... altına muzik eklemeye çalıştım olmadı .. çıkışta save ettim ..gitti proje olarak save etti..kafayı sıyırttı bana sony vegass daha kolaysa onu indireyim netten..bu türlü bu montaj işine kafam basmadı kısacası 3-4 klip i nasıl stick edeceğiz..nasıl müzik akliyeceğiz yani mp3 ü olması lazım müziğin.. yani çıkışı wmv olarak kalması alzım ki oynatabiliyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 14 Temmuz 2008; 11:13:09 >
Aslında Contrbas anlıyor! Nodar'ın yaptığı Ulead misali o da Adobe Premiere için bir başlık açacaktı! Herhalde zaman bulamadı. İndirdiğin program'da restriction'lar olabilir, belki de ondandır!
Ama gene de Vegas çok daha çevik! Bilgisayarındaki herhangi bir resim, video, müzik dosyasını anında timeline da açıyor! (Desteklediği beyan etmiş olduğu tabi!) Bende Adobe Premiere Elements 3.0 var. Light olanı. (Seversem CS3'e terfi ederim diye almıştım) Programın yaptığı şu : önce import edeceksin! bu baya zaman alabiliyor... ondan sonra bu import ettiğini timeline'da açabileceksin! Yoksa öyle Vegas'taki gibi bir tıklayışta timeline'da açmak diye bir şey yok! Ama belki CS3'te falan durum böyle değildir!
Vegas en son sürümünü indir. Eskileri boşver. "Bazı özellikler için para verme olayı" derken bi sürü plug-in'ler var... Onlar paralı. Hep sağ klik'lerden git! Orada zaten herşey çıkıyor karşına, ihtiyacında olduğun!
bugün film montajı sırasında premiere cs3 enteresan bir hata verdi
4saat uğraştık montaj için...ardından bir hata verdi: "programın sonlandırılması gerekiyor, projenizi kaydedin, aksi halde projenizi kaybedersiniz" anlamındaydı, bu kutucukta sadece tamam butonu vardı, bastık ve program kapandı:D:Dkaydetmeye fırsat kalmadı:D
panasonica müzik ekleme sorunun kanımca şöyle bir olay:
-adobe premiere bir broadcast programı, telif hakları savunucusu, eğer mp3 atmaya çalıştıysan almaması normaldir, ama bu durum bedavaya indirilen sürüm için, orijinal programda mp3 alıyor, biz "bazı" yöntemlerle mp3e uygun hale getirdik programı ama anlatmam yasak galiba:D
-buna rağmen bazı mp3lerde hata veriyor -wav formatına convertleyip denemeni öneririm
baba bu sony vegas tam benlik.. çok kolay ..sağolasın.. yazın kısa bir film çekeceğim ama senaryoyu oturtamadım bu arada hc9 da çektiklerin 1440x1080 29.97 fps sıkıştırılmış olduğundan mutlaka inverse pulldown yap.. yani tmpegnc 4.0 da var bu olay.. birde 24p animation modu seç convert et.. format kısımından 24p constant bit rate 16:9 interlace i seç 25000 kbps de encode et direk ekranda gördüğün kadar net görüntü alırsın hem pc de hem tv de.. blue ray e convert işine az bakıyorum ama onu yapamadım.. kutudan çıkan şu..trial yada orjinal aldığında upgrade için gereken şifre kod olmalı o.. ben bu arada 3/2 pull down a kafayı taktım. ama convert işinde tmpeg yada elecard iyi gibi..
Yav baba! Burası tam böyle üniversite falan gibi oldu ha.. bi yandan sen bi yandan nodar ve diğerleri... Bu yaşımda bile, yeni bişiler öğrenmek, ilgilendiğim konuda kendimi geliştirmek (sayenizde) öyle güzel bir duygu ki... İnsan kendini yeniden lise sıralarında hissediyor:)
Benim ki HC9E. Gene de bu dediklerini yapayım mı? "mutlaka inverse pulldown yap" ve diğer dediklerini...
En iyisi bu işi ben de kurcalayayım... 3/2 pull down işini... Diğer forumdan... Yeni bişiler öğrenmenin en emin ve de tek yolu bu....
baba ben denedim sıfır interlace sıfır hata 3/2 pull downda şunu yapacğım 1440x1080 i 1920x1080 blue ray 3/2 pull down ile encode edeceğim sonuç yi olur gibi.. sony vegas render ederken bozuyor baba settinleri yazayım sana sen dene bunu hc9 için settingelr şu olmalı.. önce tmpgenc 4.0 express i inndir com dan indir baba trial ama tüm modlar çalışıyor.. bir iki dakika içinde ne yapman gerektiğini yaacağım..
baba önce start a project e tıkla sonra encode edeceğin dosyayı mausla tut içeri yolla orda gelen ekrandan ''24p(animation mode)'' u ve altındakinden ise ''inverse pulldown'' ı seç ok e bas yeni açılan pencerden format a tıkla orda gelen pencerde soldan windows 9 gibi birşey olacak ona tıkla sağda açılan pencereye en üstten başlıyarak interlace i seç alttaki 16:9 u seç 24p 1020x1080 i seç baba alta altındaki VBR constant bir rate i seç altta mause %90 yada %95 ise onu 100 e getir üstteki auto ya tıkla ordaki pc qualty de 100 e getirmeyi unutma 25000 kbps e girilen yer yine orda bir yerde onuda set et 25000 kbps de 1920x1080 e encode et baba ......................... 3/2 pull down ı oturtunca yazarım.. blue rayde bunu 32000 e set etmen lazım.. yani 1440x1080 mts dosyası şöyle olacak baba 0001.mts olacak 0001.wmv oynatmak için gom player i indir.. yada vlc de oynatacaktır.. pc de izlemek için blue ray i seçersen mpeg2 olur gibime geliyor ama ben mts yi MKV ye dönüştürmek istiyorum az ona kaf yordum direk PS3 YADA HERHANGİ BİR BLUE RAY OYNATICISI DİREK OYNATACAKTIR. .. ona bakacağım BABA 50İ de çekti isen de-interlace gerekmiyecektir aklında bulunsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panasonica -- 16 Temmuz 2008; 11:20:59 >