Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
SONY 40X3500,PHİLİPS 9603 SAMMY A656 MI

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> SONY 40X3500,PHİLİPS 9603 SAMMY A656 MI Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
atsuma
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 0 günü kaldı.

14 Temmuz 2008; 10:45:13 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar geçen hafta sonu samsung a656 nın uydu performansını gözlemledim
ardından sony 40x3500 ün uydu performansını gözlemledim
philips 9603 ün hd görüntüsü haricinde inceleme şansım olmadı ama yazılan yazılardan sd yayın performansının gayet tatminkar olduğu yazılı
sizler ne düşüyorsunuz
forum başlığından anlaşılacağı üzere 40 inçte bu en iyi 3 tv nin kıyaslanmasından fayda var
izmirden herkese selamlar
atsuma
Uzaklaştırılmış

14 Temmuz 2008; 11:18:26 

arkadaşlar düşüncelerinizi bekliyorum
KaYNaKBiLGi
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

14 Temmuz 2008; 14:09:08 

Selam
3 televizyonunda görüntülerini baya uzun bir süre gördüm her türlü yayında deneme fırsatım oldu içlerinde hem netlik hem renk canlılığı hemde doğallık olarak bakımından en çok beğendiğim SONY x3500 serisidir. Sayısal özelliklere çok takılmayın
can73

14 Temmuz 2008; 14:17:20 

Sony tv de bir numara.40d3500 de en güzel lcd lerden biri.
Ben de almadan çok araştırmıştım;şimdi çok mutluyum.(40d3500 den)

playmaker

14 Temmuz 2008; 14:35:59 

Forumda pioneer 508xd'sini sony 46x3500 ile değiştirip, sd performansını beğenmeyip yine pioneer'ını geri alan bir arkadaş mevcuttu, ancak x3500'ün hd performansı mükemmel diyordu, kısacası sd ağırlıklı izleyecekseniz pioneer plazma alın, sd ağırlıklı olmaycaksa bence yine pioneer alın

a656 fiyat/performans açsından şu anda çok daha iyi duruyor 3 bin ytl ile ötekiler 4500 civarındalar, ancak samsung'un problem çıkarma olasılığı kafa karıştırıyor..
hem iyi sd perfromansı hem lcd için philips, hd için x3500, fiyat/perfromans için smsung... ama pioneer varken gereksiz bence...

cese

14 Temmuz 2008; 20:06:27 

SONY

duncan21

14 Temmuz 2008; 20:22:30 

Hala x3500leri geçebilecek bir lcdtv yok piyasada . w4000 ve a656 serisi kıyaslamak daha doğru x3500 bunların üstünde .

Philips in tek avantajı sd yayınlar. Eğer sd yayın çok önemliyse alınabilir ama sd için plazma almak varken bunu ben almam açıkcası .Fiyat olarak sorun olmayacaksa kesinlikle x3500 diyorum.

cemele

14 Temmuz 2008; 22:23:14 

x3500 varken digerleri alinmaz

FBlegend

14 Temmuz 2008; 22:37:20 

kesinlikle x 3500

albani
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

14 Temmuz 2008; 23:18:06 

quote:

Orjinalden alıntı: atsuma

arkadaşlar geçen hafta sonu samsung a656 nın uydu performansını gözlemledim
ardından sony 40x3500 ün uydu performansını gözlemledim
philips 9603 ün hd görüntüsü haricinde inceleme şansım olmadı ama yazılan yazılardan sd yayın performansının gayet tatminkar olduğu yazılı
sizler ne düşüyorsunuz
forum başlığından anlaşılacağı üzere 40 inçte bu en iyi 3 tv nin kıyaslanmasından fayda var
izmirden herkese selamlar

İyi akşamlar
Sana cevap yazanlar,ya duygusal ya taraflı! yada bazı kriterlerden uzak yorumlarda bulunuyorlar yada kendi marka/modelini
öneriyorlar!

-Öncelikle burada sen hangi kaynakları kullanacağını ve hangi oranlarda izleyeceğini+PC olayı varmı v.s v.s gibi
daha belirleyici,spesifik bilgiler vereceksinki,daha sağlıklı yorum-bilgi alabilesin!

A-X35x serisi(USA XBR ler dahil),dünyada kabul edilmiş en iyi LCD serisidir>>ama elbette HD de!!!
modeli 2007 olmasına rağmen hala gözde,hala maalesef çok pahalı!ama yinede hala satılabilen en iyi
LCD dir

B-Phil 9x serisi en üst serisidir 2008 modeller içinde ve gerçekten özellikle kullandığı;NXP nin(Philips kuruluşudur)>> PNX5100 Chipset li VideoPostProcessor+MAPP
(MotionAccuratePictureProcessing) işlemcileri sayesinde mükemmel resim üretmektedir ve X35x den daha iyi bu konuda!
Modül olarak IPSalpha kullanmıştır(Sharp la anlaşmasına rağmen,sanırım teknik olarak şimdilik IPS kullanıyorlar ama ilerde Sharp modüllü
seriler gelecektir)
--tek eksik sıkıntısı "Siyah" lardır,bu konuda maalesef IPS hala çok başarılı değildir,ama teknik olarak bu paneller LGE/Samsung/AUO dan kesinlikle
daha başarılıdır!
--PNX işlemci ile siyahlar sıkıntısı,klasik IPSalpha panellere göre oldukça aşılmıştır

Samy A6 serisi bir kere ne Phil 9 serisine nede X35x serisine rakip olamaz!
Sen Samy nin bu modelini ancak yeni serilerden örneğin Sony W4x ler ve Tosh ZF ler mukayese edebilirsin(ama bana göre
ZF ler A6x serisinin oldukça önündedir,ayrıca W4x/A6x/ZF>>aynı modülü kullanmaktadır>>Samsung S-PVA panel!

Phil i toparlarsam,çok çok iyi ama çok çok kazık fiyatlı!!!!!!!
ancak paran çıkıyorsa alınabilecek en iyi performanslı TV dir

C-Yukarıda yazdım Samy nin bu serisi diğer 2 rakibi ile mukayese edilemez diye!
Ancak klasik panel sıkıntısı hala bundada devam ediyor!işlemci zaten aynı,kozmetik değişiklik ile çıkarılmış 2008 serileridir Samy 2008 ler
bana göre!
+dakika bir F/W bir oldu!!!(bunu geçiyorum şimdilik,çünkü hala tartışılıyor dışarda!)
--ardından gelen A7 seriside öyle,yani bazı şeyleri hala aşamadı Samy!
--------------------
Yukarıdaki değerlendirmelerim,markalar v.s v.s bunlar hepsi HD içindir,özellikle dikkatini çekerim,bir LCD için SD asla bir kriter olamaz!!!
Ayrıca bu TV ler HD ve ötesi için üretiliyor SD izlenmesi için değil(CRT ler ne güne durmaktadır SD izlemek için??)

Dolayısıyla ben hiç bir zaman özellikle LCD lerde SD yi bir kriter olarak ele alıpta yorum yapmam,çünkü aldığınız TV>>HD üzerine geliştirilmiş
ve ona göre görüntü işlemektedir!
--Ben kısaca herhangi bir PDP/LCD>>SD de ne verirse onunla yetinirim,daha ötesini beklemek hem yanlış olur hemde insanı alacağı
TV konusunda yanıltır!!!

--Ama kısaca teknik yapısı ve farklı işlemcileri sayesinde daima PDP ler SD yayında daha başarılı olmaktadır,dolayısıyla hiç bir LCD
SD yayında PDP den daha başarılı olamaz,illa Pio PDP almak şart değildir SD için,herhangi bir markada pekala SD de işinizi görecektir!

------------
Sonuç olarak,gördüğün gibi bir çok belirleyici kıstaslar vardır TV almak için,sende hangi kaynakları hangi oranda v.s olarak iyice
tespit ettikten sonra,yola çıkacaksın,bu arada hiiiiç acele etme,onun-bunun gazına filanda gelmez! üstelik kaçan-giden bir şey de yoktur!
Kolay gelsin
Selamlar
taner11

Sisteme Gözat

15 Temmuz 2008; 11:26:05 

Peki 40a656 nın üstüne 1700 ytl daha verip 40x3500 değermi?

caution

15 Temmuz 2008; 12:50:13 

philips 9703 u bi arkadasa inceletmiştim..alıntı yaparak kopyalıyorumm..9603 ile farkı ambilight kanal farkı ve bi kac ufak ozellik dısında aynı..

"42pfl9703 baki$ mesafesi 3‚5m

1.uydu receiver scart(altin kapli) ile baglantili‚SD kanallari lcd bütün pixelleri ortadan yok ediyor tabi bu kanallarin verdigi signale bagli mesala tv8 ve samanyolu süper Alman kanallarin hepsi cok cok iyi‚lcd nin sesi mükemmel futbol seyretmek icin 100hz ve HDNM kapatilmasi lazim.Karanlik baki$ acisi her lcd ile yari$ yapar sadece yandan baki$ acisi iyi diyemem hicde begenmedim
2.auto zoom´u cok begendim kanallarin görünü$ $eklini kaybetmeden veya uzatmadan göstermesi beni cok sa$irtti kanallarin logosunu bile görebiliyorsunuz
3.PS3 HDMI 1.3a baglantili Bluray filmler mühti$ kücük bir titre$im veya takilma yok
4.PS3 ile oynamak istersen lcd ayarinda oyun yeri var HDNM ve 100hz kapali lag veya titre$im bu ayar sayesinde yok oluyor
5.Yeni yapilan Ambiligt spectra beni mest etti gösterilen her ce$it renkler mükemmel"

100 hz yi kapatınca alt yazı gecişlerinde titreme oluyormu?ya da acınca titreme varsa duzeliyormu? diye soru sormuştum cvb:
$imdi denedim 100 hz yi kapattim alt yazı gecişlerinde titreme olmuyor.Bir iki hafta sonra yeni firmware gelecek yeni firmware sayesinde lcd daha iyi olacagindan eminim.

SaRı sokakların LaCiVeRT gangsteri....EvLladıMa MiraS Bu SeVda......NoBoDY LiKeS uS BuT We DoN't CaRe...

HTPC ;Athlon 64 X2 Dual-Core 4600+ AM2 2.4 GHz 65W - Gigabyte MA78GM-S2H - 2x 1GB Kingston 1066MHz DDR2 HYPREX PC2 8500 CL5 RAM
atsuma
Uzaklaştırılmış

16 Temmuz 2008; 11:05:03 

yeni firmware nasıl geliyor
yetkili servisler vasıtasıyla mı
yoksa internettten takip edip
siz mi yapıyorsunuz
sadays

16 Temmuz 2008; 16:52:50 

Maalesef Türkiyede böyle bir imkan yok samsunga firmware yükleyen babayiğit yok programı ve devre şemasını vermeme rağmen internetten dahi firmware bulan olmadı anadolu elektronik kia satar gibi satıyor Allah bilir kiaya daha iyi program yüklüyorlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 16 Temmuz 2008; 16:53:56 >

-- Pioneer 436xde plazma
-- Pioneer vsx-915 avr
-- B&W DM 603 S3 front
-- Tannoy mxc center mx1 rear
-- Philips dvp720sa dvd divx player
-- Next 2000 CIS Super Plus Uydu Alıcısı/sommerkabel 1 metre komponent kablo
-- Hp nc8430 core2duo 1.83 256mbatix1600
celalpsp2

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

17 Temmuz 2008; 12:38:54 

40X3500 tabiki ben geçen hafta aldım 3.999'a ve gayet memnunum süper bi alet canavarrr walla

technicmen

17 Temmuz 2008; 12:43:55 

Süper fiyata almıssınız valla o fiyata bulan kacırmasın derim ben.

Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı... Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam edeceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK...
caution

17 Temmuz 2008; 12:58:24 

quote:

Orjinalden alıntı: celalpsp2

40X3500 tabiki ben geçen hafta aldım 3.999'a ve gayet memnunum süper bi alet canavarrr walla

nerden aldınız?

SaRı sokakların LaCiVeRT gangsteri....EvLladıMa MiraS Bu SeVda......NoBoDY LiKeS uS BuT We DoN't CaRe...

HTPC ;Athlon 64 X2 Dual-Core 4600+ AM2 2.4 GHz 65W - Gigabyte MA78GM-S2H - 2x 1GB Kingston 1066MHz DDR2 HYPREX PC2 8500 CL5 RAM
albani
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

17 Temmuz 2008; 14:41:01 

quote:

Orjinalden alıntı: celalpsp2

Evet fiyat cazip,lütfen yer neresidir???
saydam330