DDR3 le çok iyi scorelar alabiliyorum ama uzun vadeli stabilite yok
yani orthos abanın boinic abanın... bişi yok kafasına göre çat :) gidio
bakiyorum ram testlerde hep hata var diyor...
illah ettim artık sinirlerim tepeme cikti su dökücektim pc nin üstüne nerdeyse sinirden...
ama sorunsuz çalışan bişi var diyorsanız ddr3 te olur:)
Aman hocam içinde QX9650, Maximus Extreme, X-Fi Pro....vs bulunan bir sistemin üzerine su dökülür mü
DDR3 ler sorunlu değil aslında. Bildiğim kadarıyla Asus Maximus Extreme sorunlu bir anakart. Pek çok ramle uyumsuzluk yapan bir anakart. DDR3 için şu an en iyi desteği veren kartlar Nvidia 790i çipsetli kartlar diye biliyorum ama sen 4870 X2 + 3870 CrossFireX yapacağın için mecburen Intel alıcaksın. Aslında Asus Rampage Extreme gelicek yakında DDR3+X48. Bekleyip onu alabilirsin. DFI oc konusunda bir numara ancak DFI'ın DDR3 destekli boardları TR'ye gelmiyor nedense. Bunun dışında birde Asus P5E3 Premium var DDR3+X48 kullanan ve bu anakartla DDR3 bellekler 2 GHz'e çıkarıldığında bile sorun yaşanmamış (Ramler Corsair markaydı. Kaynak: Xtremesystems forumları)
DDR3 le çok iyi scorelar alabiliyorum ama uzun vadeli stabilite yok
yani orthos abanın boinic abanın... bişi yok kafasına göre çat :) gidio
bakiyorum ram testlerde hep hata var diyor...
illah ettim artık sinirlerim tepeme cikti su dökücektim pc nin üstüne nerdeyse sinirden...
ama sorunsuz çalışan bişi var diyorsanız ddr3 te olur:)
Aman hocam içinde QX9650, Maximus Extreme, X-Fi Pro....vs bulunan bir sistemin üzerine su dökülür mü
DDR3 ler sorunlu değil aslında. Bildiğim kadarıyla Asus Maximus Extreme sorunlu bir anakart. Pek çok ramle uyumsuzluk yapan bir anakart. DDR3 için şu an en iyi desteği veren kartlar Nvidia 790i çipsetli kartlar diye biliyorum ama sen 4870 X2 + 3870 CrossFireX yapacağın için mecburen Intel alıcaksın. Aslında Asus Rampage Extreme gelicek yakında DDR3+X48. Bekleyip onu alabilirsin. DFI oc konusunda bir numara ancak DFI'ın DDR3 destekli boardları TR'ye gelmiyor nedense. Bunun dışında birde Asus P5E3 Premium var DDR3+X48 kullanan ve bu anakartla DDR3 bellekler 2 GHz'e çıkarıldığında bile sorun yaşanmamış (Ramler Corsair markaydı. Kaynak: Xtremesystems forumları)
Benim sorun başta değil sonlarda oldu :) ddr3 1600mhz 4ghz sorunsuz kullanıyordum Sonra 5 ay geçti aradan güm ... ?????????????? Ram hatasi mavi ekran cakmaya başladı e noldu ? Bu gerzek ramler ne kendi timinglerinde ne kendi volt larında nede alt timinglerde alt mhz lerde çalışmıyor :) aptal bişi OCZ den nefret ettim elimden gelirse gidip bombalayacam binalarını
*Dominator* kapasitesi ve hızı size kalmış ama gördüğüm en dayanıklı ddr3 bellekler *Patriot* Bulabiliyorsanız 2ghz lik modelleri varmış
INTEL X48BT2 i de aldım asus garantideyken :D
aynı BOk ya belki daha stabil çalışabilir ama ayarlayabiliceğin şeyler az kabaca onun voltu bunun voltu demiş 3 -4 tane volt deyişkeni var ne bu... ram menüsü zaten iğrenç
Bundada makina reset atiyor ayrıca anakart o.c li hali ile çok ısıtıyor işlemciyi.
hiç ayar yapamyın takın işlemci anakart...
DAN mavi ekran :D varmı böyle bi salaklık yaaaaaaaa BIKtım harbi SULAYACAM şimdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nixniz -- 14 Temmuz 2008; 18:04:43 >
Hocam senin sorunun kulladığın anakartlar değil. Zaten extreme anakartlar kullanıyorsun bu kartlar arasında dağlar kadar fark bulunmaz. Ama eğer ramin üstündeki değerlere çıkmaya çalışıyorsan o zaman anakartlar arasında kalır durursun. Ki aslında bu da Biosla alakalı bir durum. Sonuçta aynı çipset kullanılıyor. Ama kart üreticisine göre bioslar farklılık gösteriyor. Sana tavsiyem Corsair ramler ile Asus anakart kullanman.
Sistem : Asus Maximus II Formula \\ Intel E8500@4275mhz(1.4v) \\ Mushkin Redline 2x2 1000Mhz \\ Sapphire HD4870 \\ WD 300GB Velociraptor + Seagate 750GB ST3750330AS \\ Auzentech X-Fi Prelude \\ Lian-Li V2000B \\ ASUS DRW-2014L1T \\ Silverstone OP1000 \\ Logitech G15 \\ Logitech G9 \\ Steelseries SS MP\\ Logitech Z-5500 \\ Samsung 932GW Soğutma: Swiftech MCP655 \\ D-Tek Fusion v2\\ Thermochill PA120.3 \\ XSPC Bay Resevoir
Yok Kendi hizlarinda yada Düşük hızlarda dedim asla üstü hızlarda denemedim ramleri olayı bu zaten kendi kendilerine ayarsız açılmayan aptal ocz :) bide asus anakartlarla çok iyi çalışıo diye sertifika almışar Ram test te ram hatası görmekten kusucam artık...
Kendi adıma ben mushkinlerden çok memnun değilim. Overclock potansiyelini anakartımla yeterince kullanamadım. Mutlaka vardır ama şu andaki biosuyla değil. Ama üstünde yazan değeri rahatlıkla sağlıyor.
Sistem : Asus Maximus II Formula \\ Intel E8500@4275mhz(1.4v) \\ Mushkin Redline 2x2 1000Mhz \\ Sapphire HD4870 \\ WD 300GB Velociraptor + Seagate 750GB ST3750330AS \\ Auzentech X-Fi Prelude \\ Lian-Li V2000B \\ ASUS DRW-2014L1T \\ Silverstone OP1000 \\ Logitech G15 \\ Logitech G9 \\ Steelseries SS MP\\ Logitech Z-5500 \\ Samsung 932GW Soğutma: Swiftech MCP655 \\ D-Tek Fusion v2\\ Thermochill PA120.3 \\ XSPC Bay Resevoir