Bu aralar cod4 e merak sardığımdam Microsoft sidewinder den sonra klavyedede rescula aldım, kısaca gördüklerimi yazayım,
* gördüğüm en ağır klavye diyebilirim, elime aldığımda oha bu ne dedim, masaya koyduğunuzda sağa sola kayması mümkün değil, hatta ittirmeniz bile zor kaldırıp koymakta fayda var bu iyimi yoksa kötümü bi özellik karar veremedim çünkü eski klavyemi hafif bi bilek hareketi ile kaydıra biliyordum bunda ise zor.
* tuş aralıkları iyi logtech in 2 modelini kullanmıştım tuş aralıkları çok az olduğundan baya zorluk çekmiştim
* 5 bir köşede 5 diğer köşede makro tuşları var ama 3 er tanesi dolu üstlerinde işaretleride var cd çıkarma vs gibi, yani 2 sağda 2 solda toplam 4 adet tuş var var kullanabileceğiniz, gerçi oyun esnasında elinizi kaldırıp oraya getirmek falan bence pek kullanışlı değil,
*klavye baya bi geniş rahat ama boşluk tuşunun altındaki o ek parçada sanki malzemeden çalmışlar, biraz daha kenarlara doğru uzasa sanki daha iyi olacaktı ellerinizi klavyeye koyduğunuzda bilekleriniz o parçanın tam uçlarına geliyor
* mavi ışıklı aydınlatması süper karanlıkta rahatça yazı yazıyorsunuz, gerçi ms sidewinder i kırmızı bunu mavi ışıklı yapmış bence mausuda mavi yapsa süper olacakmış
* aldıktan sonra fark ettiğim, dana önce fark etseydim almayacağım eksi bir yanı klavye üstünde türkçe karakterler yok.. bence en büyük eksiği bu, bu arada bu konuda yardımcı olabilecek bi arkadaş varmı yani buna tuş bulabilirmiyiz..
*klavyede usb girişide mevcut kasası masa altında ve önde usb girişi olmayanlar için güzel ama koymuşken 2 tane koysalarmış harici disklerde daha rahat olurmuş onlarda 2 usb girişi gerekiyor çünkü.
bu arada vatan bilgisayar topkapı şb sinden aldım mecidiyeköye gelip kutuyu açtığımda üst naylonlarının açıldını ve her tarafının toz içinde oldunu gördüm, üstelik ek parçada yoktu geri götürdüm meğer teşhir ürünü imiş kutuya koyup kaldırmışlar değiştim tabi ama değişirkende koruma etiketi açık olan ürünü neden aldınız diyede fırça yedim ...
84 ytl ye değermi derseniz türkçe karakterleri olsa idi değer derdim ama eksiklik ile bence değmez...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtr -- 14 Temmuz 2008; 10:14:03 >
Bende şu an bir seçim yapmak üzereyim, reclusa alsam mı almasam mı kararsız kaldım g15 aklımı çeliyor ama o da çok pahalı, beğendiğim gözümü kırpmadan alacağım bir klavye vardı logitech wave fakat alanların yorumları beni vazgeçirdi 3 tuşa aynı anda basılmıyor ve tuşların üzeriindeki yazılar 3-4 ay gibi bir sürede siliniyormuş 90 liralık bir klavye için 20 liralık klavyelerde bile olmayan bu sorunlar beni wave almaktan vazgeçirdi şu an aklımda kalan tek model reclusa gibi görünüyor.
Aranızda reclusa kullananlar varsa reclusada da aynı tuş kilitleme hataları var mı ? yani 3 tuşu aynı anda alabiliyor mu ?