Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
BÖLE İNDİRİM OLUR MU *** TTNET ***

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turk Telekom >> BÖLE İNDİRİM OLUR MU *** TTNET *** Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
FANATİK_25

14 Temmuz 2008; 8:50:40 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

TTNet yenilere indirim yaptı, 4.7 milyon mevcut müşteri bozuldu

TTNet, 4 GB kotalı, 1 megabit hızındaki internet aboneliğinin fiyatını 29 YTL’den 15.99 YTL’ye düşürdü. Ancak, yapılan bu indirimden sadece yeni üyelerin yararlandırılması, 4 milyon 700 bin mevcut aboneyi çileden çıkarttı. Türkiye çapında sayıları 77’ye ulaşan internet servis sağlayıcı kuruluşlardan bazıları da bunu fırsat bilerek, kızgın TTNet abonelerini kapmak için cazip kampanyaları anında uygulamaya koydu.

İNTERNETE 8 kat daha hızlı bağlanılmayı sağlayan VDSL2 uygulamasını başlatan Türk Telekom, 10 temmuz tarihinden itibaren de TTNet abonelerine yönelik olarak "İnternete hoş geldin" sloganıyla yeni bir kampanya başlattı. TTNet, bu kampanya çerçevesinde, 4 GB kotalı, 1 megabit hızındaki internet aboneliğinin fiyatını 29 YTL’den 15.99 YTL’ye düşürdü. Ancak, yapılan bu indirimden sadece yeni üyelerin yararlandırılması, sayıları 4 milyon 700 bine ulaşan TTNet abonelerini çileden çıkardı. Buna da, yeni abonelerin aylık 15.99 YTL karşılığında internete bağlanırken, mevcut abonelerin 29 YTL’den bağlanmak zorunda kalması yol açtı.

TTNet abonelerinin tepkisini çeken bu uygulama, 48’i İstanbul’da olmak üzere sayıları 77’yi bulan internet servis sağlayıcı kuruluşları da harekete geçirdi. Bazı internet servis sağlayıcı kuruluşlar, Türk Telokom’a kızan TTNet abonelerini kapmak için peş peşe cazip kampanyalar uygulamaya koydu. 29 YTL’lik 1024 kpbs balantı hızındaki 4 GB kotalı abonelik bedellerini 18.99 YTL’ye kadar çekerek, TTNet’ten kaçan aboneleri yakalama yolunu seçti.

Yeni abone

1 Temmuz’dan itibaren internette "jet hızıyla sörf dönemi"ni başlatan Telekom’un VDSL2 hizmeti sayesinde bağlantı hızı 8 kat daha hızlı oluyor. 100 bin abonenin yararlanabileceği bu hizmet, 700 megabite büyüklüğündeki bir VCD filminin, 4 dakikada bilgisayara indirilmesine imkan tanıyor. Ancak, aylık abonelik ücretinin 98 YTL ile 128 YTL arasında değişmesi, bu uygulamanın interneti şu anda sadece bilgilenme, araştırma, alışveriş ve bankacılık işlemlerinde kullananlar için cazip olmaktan çıkarıyor.

Arkadaşımız Meltem Kara’nın yaptığı araştırmaya göre Türk Telekom, TTnet’e yeni aboneler kazandırmak için "İnternete Hoş Geldin" kampanyasını devreye soktu. Bu kampanya kapsamında ADSL’e 24 ay abone olanlara, 4 GB kotalı 1 megabit hızındaki bağlantının aylık ücretini 29 YTL’den 15,99 YTL’ye indirdi. 39 YTL olan 6 GB kotalı 1 megabitlik bağlantıyı 20.99’YTL’ye, 49 YTL olan limizsiz bağlantıyı da 27.99 YTL’ye çekti. 4 megabitlik limitsiz bağlantının ücreti de 89 YTL’den 47.99 YTL’ye düştü.

Ancak, tüm ADSL tarife paketleri için geçerli olan bu kampanyadan sadece yeni abone olacak bireysel ADSL müşterilerinin yararlanmasına izin verildi. 9 Temmuz 2008 tarihinden itibaren ADSL hattını iptal ettirip, yeni uygulamadan yararlanmak isteyenler ise kampanya dışı bırakıldı. Bu da anında tepkilere yol açtı.

Ekonomik değil

Kampanyadan mevcut aboneleri yararlandırmanın ekonomik açıdan mümkün olmadığını savunan TTNet yetkilileri, 9 Temmuz tarihinden itibaren ADSL ve geniş bant internet kullanımının yurt çapında teşvik edilmesi ve pazarın büyütülmesi amacıyla yeni müşterilere yönelik, toptan seviyede uygulanmak üzere Servis Sağlayıcılara ADSL Toptan Promosyonu’nun başlatıldığını belirtiyor. TTNet’ten yapılan açıklamada; "TTNet, toptan seviyede uygulanan bu promosyonu, yeni abonelerine yansıtabilmek amacıyla, ’İnternete Hoş Geldin’ kampanyasını düzenledi. Türk Telekom’un toptan seviyedeki promosyonunun sadece yeni müşterileri kapsaması nedeniyle, eski abonelere de aynı koşullarda kampanya uygulanması ekonomik olarak mümkün bulunmuyor. Mevcut abonelerin büyük çoğunluğu da TTNet’in daha önce sunmuş olduğu benzer kampanyalardaki avantajlardan faydalanarak TTNet ailesine katılmışlardı" denildi.

İndirim hakkı

TTNet’in düzenlediği kampanyadan yararlanamayan abonelerin başka servis sağlayıcılara gitmemesi için de bir kampanyası bulunuyor. TTnet’in, mevcut müşterilerine yönelik Turbo İndirim sloganıyla uygulamaya koyduğu kampanyadan, 24 ay aboneliği taahhüt edenler yararlanabilecek. Bu abonelerin internet bağlantı ücretlerinden 12 ay süreyle yüzde 12 indirim yapılacak.

TTNet’in indirimli tarifeleri (YTL)

Tarife Paketi - Mevcut Tarife - Modemsiz - Kablolu Modem - Kablosuz Modem

1 Megabit 4 GB - 29 - 15.99 - 16.99 (3 ay) - 16.99 (2 ay)

1 Megabit 6 GB - 39 - 20.99 - 21.99 (3 ay) - 21.99 (2 ay)

2 Megabit 6 GB - 49 - 27.99 - 28.99 (3 ay) - 28.99 (2 ay)

1 Megabit Limitsiz - 49 - 27.99 - 28.99 (3 ay) - 28.99 (2 ay)

2 Megabit Limitsiz - 69 - 36.99 - 37.99 (3 ay) - 37.99 (2 ay)

4 Megabit Limitsiz - 89 - 47.99 - 48.99 (3 ay) - 48.99 (2 ay)

kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/9429091.asp?yazarid=18&gid=61&sz=45300&hid=9430139

yorumsuz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FANATİK_25 -- 14 Temmuz 2008; 8:54:26 >

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
s.volkan

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

14 Temmuz 2008; 10:49:31 

Şu bir gerçekki mevcut abonelerin büyük çoğunluğu evet kampanyalı internetten faydalandı..

2 ay bedava +Modem i alanlar bile şu an TT ye kızıyor anlamak mümkün değil..

Burada kızması gerekenler ben ve benim gibi mağdurlar..

59 YTL bağlantı ücreti ödedim
Ne bedavam oldu ne başka bişey..

24 ay tahhütte bulundum ona allahtan %12 verdiler..

Kaç yıllık TTNET abonesiyim en çok unutulan bizleriz.

KRALKARTAL - VKFORUM

Bulunmaz Hint Kumaşı Vodafone
Theatre Of Tragedy

14 Temmuz 2008; 12:55:21 

quote:

Orjinalden alıntı: s.volkan

Şu bir gerçekki mevcut abonelerin büyük çoğunluğu evet kampanyalı internetten faydalandı..

Haklısın..

Zaten Telekomun her yaz yaptığı muhabbet bunlar.. Bazı zamanlar deli etsede elimiz mahkum kullanmaya devam ediyoruz..

T.C Tarih Kulübü

magellan1923

14 Temmuz 2008; 14:01:16 

tamamen seninle aynı durumdayım.4senedir adsl abonesiyim sadece senin gibi %12 indirimden yararlandım.bu indirim sanırım ekim ayında bitecek ve o gün ttnet aboneliğim de bitecek.

biri ttnet e eski abonelirinin kıymetini bilmesi gerektiğini hatırlatmalı...

quote:

kampüs61

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

14 Temmuz 2008; 14:18:50 

ßeni YormayIn! -- çOk ü$engeCim.. ßana yaLan söyLemeyin ! -- Nefret Ederim! ßana ßi$ey sOrmayIn! -- ßiLmiOrum! Ciddi oLmayIn -- ßen güLüyorum... iÇeLim Demeyin! -- DayanamIyorum!.. GideLim Diyin! -- GeLiyorum!... Dalga geÇeLim. -- ßayıLıyorum !.. Derdinmi var ¿ -- DinLiyorum ... çOk mu zOr¿ -- Ugra$Iyorum!.. ßana a$Ik oLma! -- ßen oLamIyOrum !!! km ne derse dsn bn böleimm degsmyrm
FANATİK_25

14 Temmuz 2008; 14:56:10 

Biz türklerin hep mağduriyetleri bunlar, ilk anda ne kaptırırlarsa ( söz meclisten dışarı ) sonra daha verimli olması için kampanyalar vs.. vs... yok abicim yok bu işler bu şekilde düzelmez

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
sorry_for_kill_you

23 Temmuz 2008; 15:51:22 

Türk Telekom işte ne bekleyebilirsinki ?

Only fools are enslaved by space and time (Sadece aptallar zaman ve mekanın esiridir)

Bana Izin Yokmu

24 Temmuz 2008; 4:35:04 

quote:

İmza

Duman - Teoman - Hayko Cepkin - Şebnem Ferah - Aylin Aslım - Nev

elvis1505

Sisteme Gözat

25 Temmuz 2008; 19:23:45 

Bende 4,5 yıllık aboneyim.Sinir olunmayacak gibi değil,TELEKOM'A defalarca

CANON A570 IS
ufo

29 Temmuz 2008; 12:18:26 

quote:

Orjinalden alıntı: sorry_for_kill_you

Türk Telekom işte ne bekleyebilirsinki ?

Tekel olursa böyle olur.

Bence çok iyi TTnet. Tekel olmasına rağmen yani..

1Mbit 3 gb kotalı 50YTL dese ne yapacaksınz? Alternatifi yok ki.
sorry_for_kill_you

5 Ağustos 2008; 11:39:36 

Allahından bulsun
quote:

Orjinalden alıntı: Theatre Of Tragedy

quote:

Haklısın..

Zaten Telekomun her yaz yaptığı muhabbet bunlar.. Bazı zamanlar deli etsede elimiz mahkum kullanmaya devam ediyoruz..

Only fools are enslaved by space and time (Sadece aptallar zaman ve mekanın esiridir)

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turk Telekom >> BÖLE İNDİRİM OLUR MU *** TTNET *** Sayfa: [1]
Buraya git: