|
canerpense -> Cevap: SİSTEMİ 32 BİTTEN 64 BİTE NASIL ÇIKARABİLİRİM ÇOK ACİLDİR. (14 Temmuz 2008; 14:06:23)
|
quote:
Orjinalden alıntı: Rodcix. Yuh nasıl bişeyi kullanmadan yorum yapıyorsunuz arkadaşım arada baya fark var dosya kopyalarken falan çok hızlı henüz kasıldığını görmedim 64 bitin anlayacağın gerçekten fark var ben kullanıyorum hem 32 bit xp hemde 64 bit vista dağlar kadar fark var bana göre zaten açılmasından belli sistemle birlikte başlayan programlar tak tak açılıyor 32 bitte ömrünü yiyor adeta burda yazanlara kulak asma hatta bnimkinede asma ama al kur farkı gör. Bende asal sayı bulma testi var işlemci için 1 den 50000 e kadar tüm asal sayıları bulup ne kadar zamanda bulduğunu gösteriyor 32 bit daha yeni formatladım ama hala 15 saniyede buluyor ama 64 bit vista 5 saniyede xp 32 bitte 12 tane yanyana açtım başlattım 30 saniyelere kadar gitti ama 64 bitte 14 saniyede hepsini bitirdi istersen tes sonucunu bile eklerim. Böyle; "fazla fark yok", "boşuna yüklemiş olursun" diyenlere aldırma kendin testini yap gör. bende ista 64 kurulu,q6600 @3.2ghz : 64 bitin artılarıda var eksileride, usbden taktığın bir çok aygıt (webcam, tarayıcıların bir kısmı,yazıcılar,telefonun) artık çalışmıycak... çünkü 64bit sürücüleri yok... ayrıca dosya kopyalama hızın düşücek,64 bitlerde bilinen bir problem. oyunlarda performansın biraz artıcak (çoğu oyun 64 bit desteklemiyor,32 bit modunda çalışmaya deam ediyorlar) 150 ytl civarı para erip vista 64 alıcaksın... bence xp32 bit kullanıyosan boşuna maceraya girersin,uğraştığına değmez... bozulsada format atıp vista 32 kursam diye üşeniyorum bende [:D]
|
|
|
|