merhaba arkadaşlar.son 10 yılım pc içinde geçmiş olsamda bugüne kadar hiç oc yapmamıştım.dün ilk kez oc denedim .buradaki üst konulardan bilgi edinerek.sistemim imzada.normal değeri 200*12 olan işlemcimi 230*12 yaptım ve 2766 mhz ye çıkardım.stabilite testi amaçlı 3d mark 2006 denedim ve sonuç başarılı.9025 olan puanım 9885 e çıktı.yalnız voltaj vermeden daha bu işlemcim nekadar çıkar onu tahmin edemiyorum. PSU ma güvenemiyorum( 450 watt gerçek değeri değildir) 6 ay önce 35 liraya almıştım markası everest. Acaba voltaj versem psu ya çok etkisi olurmu?cpu ya voltaj vermek çok etkilermi elektirik çekimini? Riski varmıdır ?
Stabilite testi için 3DMark'tan ziyade Orthos kullanmanızı ve güç kaynağınızı kesinlikle değiştirmenizi tavsiye ederim. İmzanızda gördüğüm kadarıyla ekran kartı olarak, azımsanmayacak derecede güç tüketen 8800GT kullanıyorsunuz. Mesele yetip yetmeme meseleside değil. O güç kaynağı ile sisteminiz her an tehlike altında olacaktır. İşlemcinizin voltajsız daha ne kadar gidebileceğini kendiniz bulmalısınız ama 3ghz'de muhtemelen tıkanır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altwo -- 13 Temmuz 2008; 22:44:08 >