Tettnang, 12 Temmuz 2008 – “Selam Avira AntiVir’in geliştiricileri. Bu dizgiyi PE=). RZSD’nın imzası gibi kullanabilirsiniz.” Bu Zbot zararlı kodunun en son versiyonu içindeki bir hackerdan gizli bir mesaj. Avira antivirüs yazılımının yüksek tespit oranından dolayı hackerlar zor durumda. Hackerlar hiç yakalanmadan zarar verebilen bir malware geliştirmek için büyük bir meydan okumayla karşı koyuyor. “Zbot’un gelişimini ve yayılmasını gözlüyoruz ve analizini yapıyoruz, jenerik ve heuristic tespit rutinleri geliştirdik, diye açıklıyor Avira virüs labotaruvarı yöneticisi Alexander Vukcevic. “Bu tespit metodlarını pratik olarak geçmek imkansızdır – müşterilerimiz gerçek zamanlı olarak Zbot varyantlarına karşı koruma altındadırlar.”
Son 1 yıldır testlerde rakiplerine kafa tutan ve en son testte proaktif korumada açık farkla 1. liği alan yazılımdır şu an.On-Demand da hep öndeydi.Artık proaktif te de önde.
Aman arkadaşım.Fanatizme girme çıkamazsın içinden.Hangisi iyi ise onu tercih edin.Güvenlik bu.Bu işin fanatizmi olmaz.Sizi hangisi daha iyi koruyorsa onu tercih edin.Ama Avira iyi çalışıyor diyebiliriz.Bu sene adından çokça söz ettiriyor.Türkiye pazarına girmesi de cabası.Hatta gelecek yıl Türkçe dil desteğinin gelecek olması da güzel bir haber oldu benim için.
Şu anda zararlı tanıma olarak avira çok iyi bir seviyede yanlız webguard download yaparken yavaşlama meydana getiriyordu bu yüzden bu özelliği kapadım zaten webguard olmadan'da aynı korumayı sağlıyor çokda gerekli değil premium kampanya'dan kullanıyorum bitince satın almayı düşünüyorum şahsi düşüncem olarak en iyisi diyebilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ValouR -- 15 Temmuz 2008; 15:43:13 >
Çeviriyi düzgün yapamamışlar. Resimde görülen kodda "Bu yazıyı bu PE'nin imzası olarak kullanabilirsiniz" yazıyor. Antivirüsün kodu tanımak için kullanacağı imzadan bahsediliyor yani. PE, Portable Executable'ın kısaltması yani PE derken bu koddan bahsediliyor. RZSD de adamların imzası.
Böyle uyduruk bir çeviri yapabilmeleri için bu işlerden bihaber olmaları lazım.
Ben de programa bi haber diyorsunuz sandım...neyse bu konuları artık bu forumda(özellikle bu forumda) tartışmak istemiyorum.Açılan her başlık antivirüs kavgasına dönüyor.Kalsın.İsteyen uyduruk ta desin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 15 Temmuz 2008; 20:41:29 >
AntiVir'i şu an ben de kullanıyorum ve herhangi bir şikayetim yok. Bedava bir program olarak iyi hizmet veriyor. Ama insanların güvenlik konusunda bilinçlenmesi gerek her şeyden önce. Yoksa antivirüs yazılımlarının da tek başına yapabilecekleri çok sınırlı. Yeni bir malware'ın veya mevcut bir yazılımın yeni sürümünün yayılması sırasında antivirüsün yapabileceği hiç bir şey yok örneğin. Bunun yanında antivirüsler tarafından hiç tanınmayan yüzlerce yazılım var ortada.
Antivirüs konusunun üstünde bizde biraz fazla duruluyor aslında. Bunun yerine firewall kullanımını bilmek ve firewall'u etkili kullanmak çok daha önemli bir konudur bence.
Aslında çeviri uyduruk değil.Anlatım bozukluğu olmuş biraz.PE yerine RZSD yazılmış.Neyse önemli değil okadar.Ben korumasına önem veriyorum.Sonu.ta bu Antivir in değil,Antivir Türkiye'nin hatası. Firewall kullanmak okadar kolay değil malesef.Yeni başlayanlar forumlarda gezip bilgi edinmeli.Çok detaylı bir konu.Herkes çabuk çözemiyor.