Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Hackerlar zor durumda: Malware yazıcıları Avira’ya gizli Zbot mesajı gönderdi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Güvenlik >> Hackerlar zor durumda: Malware yazıcıları Avira’ya gizli Zbot mesajı gönderdi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
BrooklynZU

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Temmuz 2008; 19:25:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Tettnang, 12 Temmuz 2008 – “Selam Avira AntiVir’in geliştiricileri. Bu dizgiyi PE=). RZSD’nın imzası gibi kullanabilirsiniz.” Bu Zbot zararlı kodunun en son versiyonu içindeki bir hackerdan gizli bir mesaj. Avira antivirüs yazılımının yüksek tespit oranından dolayı hackerlar zor durumda. Hackerlar hiç yakalanmadan zarar verebilen bir malware geliştirmek için büyük bir meydan okumayla karşı koyuyor. “Zbot’un gelişimini ve yayılmasını gözlüyoruz ve analizini yapıyoruz, jenerik ve heuristic tespit rutinleri geliştirdik, diye açıklıyor Avira virüs labotaruvarı yöneticisi Alexander Vukcevic. “Bu tespit metodlarını pratik olarak geçmek imkansızdır – müşterilerimiz gerçek zamanlı olarak Zbot varyantlarına karşı koruma altındadırlar.”

Kaynak ve devamı : http://www.antivir.com.tr/en/security_news/Hackerlar%20zor%20durumda.html

Avira Antivir Premium,Outpost Firewall Pro 2009,SpyBot Search & Destroy

bigmucit34

13 Temmuz 2008; 21:26:44 

1 sene kadar önce deneme amaçlı kullanmıştım hoş o zamanlar bana göre vasat'ın üzerinde değildi doğruysa büyük gelişme.

ASUS P5Q | Intel® Core�2 Duo Desktop Processor E6420 | MSI NX8600GT OC | 2X1 OCZ XTC Platinum Rev.2 OCZ2P800R21G | Asus VW222S � 22 1680x1050
SAMSUNG HD321KJ (320 GB) | ST3500320AS (500 GB) TSSTcorp CDDVDW SH-S223F Sata 22X | Creative Audigy Value 7.1 | Logitech X-540 5.1 | ASUS A-G45A 450W
Vista® Ultimate 32bit SP1

BrooklynZU

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Temmuz 2008; 21:41:36 

Son 1 yıldır testlerde rakiplerine kafa tutan ve en son testte proaktif korumada açık farkla 1. liği alan yazılımdır şu an.On-Demand da hep öndeydi.Artık proaktif te de önde.

ramazanyurt

13 Temmuz 2008; 21:53:02 

avira + outpost 2008 mükemmel ikili

Q9550 / Asus P5Q Deluxe / Powercolor 512 MB 4870 Pcs+ / Crucial Ballistik 2x2 DDR2 800 Tracer Led / Samsung 500 GB Sata 2 32MB Raid0 / Samgung S203B DVDRW / Thermaltake Armor+ VH6000BWS ESA / OCZ Pc Power & Cooling Silencer 750W Psu / Creative Megaworks THX 550 / Logitech MoMo Racing / Logitech Force 3D Pro / Logitech Cordless Rumblepad 2
cMbRs

Sisteme Gözat

13 Temmuz 2008; 22:21:21 

Fanatikler kabul etsin artık avira en iyiye oynuyo ve rakip tanımıyo.

Bende fanatik mi oldum ne

BrooklynZU

Sisteme Gözat

13 Temmuz 2008; 22:23:32 

Aman arkadaşım.Fanatizme girme çıkamazsın içinden.Hangisi iyi ise onu tercih edin.Güvenlik bu.Bu işin fanatizmi olmaz.Sizi hangisi daha iyi koruyorsa onu tercih edin.Ama Avira iyi çalışıyor diyebiliriz.Bu sene adından çokça söz ettiriyor.Türkiye pazarına girmesi de cabası.Hatta gelecek yıl Türkçe dil desteğinin gelecek olması da güzel bir haber oldu benim için.

VaLoUr

Sisteme Gözat

15 Temmuz 2008; 15:36:02 

@ BrooklynZU

Şu anda zararlı tanıma olarak avira çok iyi bir seviyede yanlız webguard download yaparken yavaşlama meydana getiriyordu bu yüzden bu özelliği kapadım zaten webguard olmadan'da aynı korumayı sağlıyor çokda gerekli değil premium kampanya'dan kullanıyorum bitince satın almayı düşünüyorum şahsi düşüncem olarak en iyisi diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ValouR -- 15 Temmuz 2008; 15:43:13 >

PHaLaNX.

15 Temmuz 2008; 20:31:15 

Çeviriyi düzgün yapamamışlar. Resimde görülen kodda "Bu yazıyı bu PE'nin imzası olarak kullanabilirsiniz" yazıyor. Antivirüsün kodu tanımak için kullanacağı imzadan bahsediliyor yani. PE, Portable Executable'ın kısaltması yani PE derken bu koddan bahsediliyor. RZSD de adamların imzası.

Böyle uyduruk bir çeviri yapabilmeleri için bu işlerden bihaber olmaları lazım.

BrooklynZU

Sisteme Gözat

15 Temmuz 2008; 20:33:47 

Bi haber derken?

PHaLaNX.

15 Temmuz 2008; 20:40:04 

Uydurma bir çeviri olmuş kısacası.

BrooklynZU

Sisteme Gözat

15 Temmuz 2008; 20:41:35 

Ben de programa bi haber diyorsunuz sandım...neyse bu konuları artık bu forumda(özellikle bu forumda) tartışmak istemiyorum.Açılan her başlık antivirüs kavgasına dönüyor.Kalsın.İsteyen uyduruk ta desin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrooklynZU -- 15 Temmuz 2008; 20:41:29 >

PHaLaNX.

15 Temmuz 2008; 21:04:26 

AntiVir'i şu an ben de kullanıyorum ve herhangi bir şikayetim yok. Bedava bir program olarak iyi hizmet veriyor. Ama insanların güvenlik konusunda bilinçlenmesi gerek her şeyden önce. Yoksa antivirüs yazılımlarının da tek başına yapabilecekleri çok sınırlı. Yeni bir malware'ın veya mevcut bir yazılımın yeni sürümünün yayılması sırasında antivirüsün yapabileceği hiç bir şey yok örneğin. Bunun yanında antivirüsler tarafından hiç tanınmayan yüzlerce yazılım var ortada.

Antivirüs konusunun üstünde bizde biraz fazla duruluyor aslında. Bunun yerine firewall kullanımını bilmek ve firewall'u etkili kullanmak çok daha önemli bir konudur bence.

BrooklynZU

Sisteme Gözat

15 Temmuz 2008; 21:11:47 

Aslında çeviri uyduruk değil.Anlatım bozukluğu olmuş biraz.PE yerine RZSD yazılmış.Neyse önemli değil okadar.Ben korumasına önem veriyorum.Sonu.ta bu Antivir in değil,Antivir Türkiye'nin hatası.
Firewall kullanmak okadar kolay değil malesef.Yeni başlayanlar forumlarda gezip bilgi edinmeli.Çok detaylı bir konu.Herkes çabuk çözemiyor.