Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
20 cm osawa subwoofer

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Stereo Ses Sistemleri >> 20 cm osawa subwoofer Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
admiral9999

13 Temmuz 2008; 15:27:38 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar;
Şuan evimde 2.1 sistem kuruyorum herşeyiyle bana ait .
bu sistem için dün elektronıkcılerı dolaştım 16 cm woofer arıyorumdum. bir yerde bots marka 17.5 ytl imiş fakat ellerinde kalmamış.bende cıktım başka bır yere gıttım burda 13 ytl ye 16 cm osawa vardı 20 cm lıgını sordum 16 ytl dedi baktım şöyle fena durmuyor , fiyatıda cok değil cıktım baska yerlere baktım yinede aklıma osawa 20 cm yattı.
Gittim aldım biraz terettüte düştüm ama eve gelip normal crosseversiz denediğim halde bas vurmak için kendını yırtıyordu.neyse bugün-yarın amfisini ve crosseverini yapıyorum.
gelelim asıl mevzuya buraya kadar boş konuştum.bu woofera kabin yapmak ıstıyorum biliyorum diyeceksiniz yapma etme daha pahalıya gelir güzel olmaz elimde lazım olabılecek her türlü araç ve gereç mevcut (sunta , dışını kaplamak için kumaş vs)
nette aramalarım sonucu wooferla ılgılı gereken bılgılere ulaşamadım.
Siz üstadlarımdan isteğim ise buna nasıl bir kabin yaparım öyle cok ahım şahım harika bir performansa gerek yok evde bas sesi olsun bir yerler titresin yeter. Elindeki bas hiçbiryeri titretmes derseniz bence yetecek güce sahip.
yardımlarınız beklıyorum nasıl ne ölçülerde bir kabin yapayım ölçüleri verdıgnız anda hemen yapıcam
Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admiral9999 -- 13 Temmuz 2008; 15:33:47 >

www.unoFan.com
mamo99

13 Temmuz 2008; 15:44:41 

baştan yanlıoş gidiyorsunuz o aletle bi yol olmaz ama illa yapacam derseniz hazır kabin alın ölçü woofere göre özel olur öyle söyleyin yapayım olmaz malesef o wooferdede ölçü verilmez zaten okadar dandik aletler hazır 20 cmlik birşey alın tabi bulabilirseniz aşağı yukarı tutar onlar 20 cm zaten araçta kullanılmadığı için pek ölçüde vermek zor ancak jbl in 20 cm lik wooferine göre yapın kabininizi ama bence hiç devam etmeyin giidn hazır birşey alın ondan daha iyi olur ama siz devam edceksinizdir büyük ihtimal bu sayfadan girip boxes parametreleri var ordan bakın kaç litre yapın ona göre kolay gelsin http://jbl.com/car/products/product_detail.aspx?prod=GTO804&Language=ENG&Country=TR&Region=EUROPE&cat=SUB&ser=GTS

admiral9999

13 Temmuz 2008; 16:27:00 

Teşekküler
hoparlör işinde yeniyim yani amatör biriyim birazda bütçeden kaynaklı bunu aldım ama verdıgm parayı hakettıgını dusunuyorum
tekrar teşekkurler sonucu burada anlatıcam

www.unoFan.com
mamo99

14 Temmuz 2008; 12:34:10 

uğraşanlar sonucu bilir çoğumuz böyle başladı o yüzden o aletlerin başta nasıl geldiğini herkes uğraşanlar bilir sonradan ne demek istediğimi anlarsınız ama olan paranıza olur benim 400 milyon zararım oldu bu güne kadar o dandiklerden başlayıp kalitelilerine kadar herşeyi koydum herşeyi yaptım ama ne yazıkki olmuyor

withhonour

14 Temmuz 2008; 13:33:35 

bende adını bile bilmediğim çin malı 20cm lik bir woofer kullanıyorum onun ölçülerini veriyim isterseniz ama çok başarılı aman aman bir sesi yok baştan söylemek isterim 20x30x50cm portsuz kabin iç duvarlarını da cam yünü(elyaf) la kapladım dışı sunta şeklinde duruyor ama sen istersen kapla.. bu hoparlörü birkaç farklı kabinde denedim farklı ölçülerde tabi en iyi sesi böyle aldım ama dediğim gibi öyle üst düzey birşey bekleme... kabini portsuz yapmamın amacı da portsuz kabinlerin hata ya toleransı daha yüksektir yani portlu kabinde ufak bir hesap hatası sonucu acaip etkilerken portsuz kabinde ufak hesap hataları sesi daha az etkiler e bizim kabinimiz de kafadan bir hesap içerdiğine göre malum en pratik yol portsuz kabin.. ben diğerleri gibi aman yapma etme demiycem çünkü zaten siz kabini yaptıktan sonra hazır olanların daha ucuz kolay ve kullanışlı olduğunu farkedeceksiniz önemli olan hobinizi icra ederek kendinizi tatmin etmeniz kolay gelsin

admiral9999

14 Temmuz 2008; 14:24:13 

quote:

Orjinalden alıntı: withhonour

bende adını bile bilmediğim çin malı 20cm lik bir woofer kullanıyorum onun ölçülerini veriyim isterseniz ama çok başarılı aman aman bir sesi yok baştan söylemek isterim 20x30x50cm portsuz kabin iç duvarlarını da cam yünü(elyaf) la kapladım dışı sunta şeklinde duruyor ama sen istersen kapla.. bu hoparlörü birkaç farklı kabinde denedim farklı ölçülerde tabi en iyi sesi böyle aldım ama dediğim gibi öyle üst düzey birşey bekleme... kabini portsuz yapmamın amacı da portsuz kabinlerin hata ya toleransı daha yüksektir yani portlu kabinde ufak bir hesap hatası sonucu acaip etkilerken portsuz kabinde ufak hesap hataları sesi daha az etkiler e bizim kabinimiz de kafadan bir hesap içerdiğine göre malum en pratik yol portsuz kabin.. ben diğerleri gibi aman yapma etme demiycem çünkü zaten siz kabini yaptıktan sonra hazır olanların daha ucuz kolay ve kullanışlı olduğunu farkedeceksiniz önemli olan hobinizi icra ederek kendinizi tatmin etmeniz kolay gelsin

teşekkür ederim.
sizden birşey istesem kutunun şeklini çizer ve subwooferin yerini belirtebılırmısınız:)

www.unoFan.com
withhonour

14 Temmuz 2008; 16:22:30 

şeklini çizmem şart mı şöyle tarif etsem açık olur heralde subwoofer ın durduğu yer 30x50cm olan geniş yerde tam ortada konumlandırılmış durumda... şunu da hatırlatayım kabinle ilgili suntalarını olabildiğince kalın kullan ve birleştirirken sadece vida kullanma önce ince bir silikon sık ardından vidala hava kaçırmayacak şekilde olmasına dikkat etmelisin bağlantı yeri için de hoparlör terminali kullanmayı ihmal etme

crazy64

14 Temmuz 2008; 17:23:58 

quote:

Orjinalden alıntı: withhonour

şeklini çizmem şart mı şöyle tarif etsem açık olur heralde subwoofer ın durduğu yer 30x50cm olan geniş yerde tam ortada konumlandırılmış durumda... şunu da hatırlatayım kabinle ilgili suntalarını olabildiğince kalın kullan ve birleştirirken sadece vida kullanma önce ince bir silikon sık ardından vidala hava kaçırmayacak şekilde olmasına dikkat etmelisin bağlantı yeri için de hoparlör terminali kullanmayı ihmal etme

Arkadaş herşeyi açıklamış zaten

admiral9999

14 Temmuz 2008; 22:07:46 

teşekkürler arkadaşlar
Bugün elektronıkcıme ugrayayım dedım kabin sormak ıcın tüp kabin 14 ytl dediler. bende kendı yapacagıma hiç değmeyecegıını düşündüm ve tüp kabin olmasının sevıncıyle aldım daha tam olarak deneyemedım fakat gayet güzel baslar tam istedıgım gıbı vuruyor cam sallamayı başardım daha tam olarak giremedım basa 15 rms bir güçle denedım sonuc gayt tatminkar

www.unoFan.com
withhonour

15 Temmuz 2008; 1:14:24 

hayırlı olsun güle güle kullan yanlız size sormak istediğim birkaç şey war benim de crossover ve 2.1 şeklinde amfi yapacağınızı söylemişsiniz devre şemalarını da görmemiz mümkün mü özellikle crossover ın

admiral9999

15 Temmuz 2008; 10:34:23 

baskı devrelerin hepsi tamircihasan a aittir.

bütün devreler tamam sadece 1562 şuan elimde değil sipariş verdim gelirse bugün alıp yapıyorum onuda

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admiral9999 -- 15 Temmuz 2008; 10:36:22 >

www.unoFan.com
admiral9999

15 Temmuz 2008; 10:37:50 

buda amfi katının baskı devresi

Ekteki dosya (2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admiral9999 -- 15 Temmuz 2008; 10:37:43 >

www.unoFan.com
withhonour

15 Temmuz 2008; 12:33:27 

çok teşekkür ederim ben de el yapımı amfi ve hop. kullanıyorum şu an tabi devre şeması çizmek ya da baskı devreleriyle ilgili ayrıntılı bilgim olmadığı için hazır devrelerden alıp lehimleyerek yapıyorum...

HarryBlade

Sisteme Gözat

15 Temmuz 2008; 13:11:34