PCIe 2.0, diğer tabirle Gen 2 bir kartı, Gen 1.1 anakarta takıp kullanabilirsin. PCIe 2.0 ve 1.1 arasında şu farklar var Anakart üzerinden PCIe 2.0 da 75W daha fazla verilebiliyor besleme olarak, yani 75W+75W=150W, eskisinin iki katı. Yine bant genişliğinde PCIe 2.0 8X , PCIe 1.1 16X'e eşit yani, iki katı da bant genişliği farkı var iletişim olarak. High end kartlarda, bilhassa çoklu ekran kartı ve multi-gpu kullanımında eksikliği hissedilebiliri bi özellik, ama tek kart, tek chipli kart kullanacakların o kadar da dert etmesi gereken birşey değil. PCIe 3.0 da geliyor, ATi seneye devreye sokabilir, o da bant genişliği olarak 2.0'ın iki katı. Bir de güç besleme meselesi var Gen 2 olmayanda. Gerçi o kadar güç çekecek kartların üzerinde mutlaka iki tane ek besleme konnektörü olur.
Eskiden pek düşünülmüyordu ama 4870 X2 gibi bir kartı Gen 1.1 ile kullanırsan olabilir. Test sonuçlarını görmek gerek, gözardı edilebilir bir fark olup olmadığını anlamak için.
Orjinalden alıntı: TechExpert Birde GDDR 3 diyor. RAM tipine benim anakartın DDR2 ve DDR3 desteği var. Bu GDDR dediği anakartın desteklediği ram tipi ile alakası var mı?
Ekran kartlarındaki GDDR(3-4-5) ile anakarttaki DDR(2-3) arasında bir alaka yok.
Aslında 3 4 yıla kadar fark yaratmaya başlıcak... Bu konuyu çok araştırmıştım bilgisayarımı toplarken fakat şuan için gereksiz olduğu kanısındayım. Şuanki oyunların birçoğunu için gerekli olan bant genişliği çok fazla değil o yüzden fark olmuyor. Nasıl 8x den 16x e geçiş oldu buda onun gibi bişey oluyor fakat o geçiş kadar hızlı olmuyor ve onun kadar gerekli değil o yüzden bütçene göre kart al pci 2.0 ve 1.1 altını çizerek söylüyorum şuan için fark yaratmıyor