Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Agda 3 kişiyiz, bana gelen kablo ile bi makine daha bağlamak istiyorum...Ama...:(

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Agda 3 kişiyiz, bana gelen kablo ile bi makine daha bağlamak istiyorum...Ama...:( Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
guner05

13 Temmuz 2008; 13:36:08 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Baslıkta olduğu gibi... Aslında bu konuyu dün baska bi yere acmıstım ama ilgi görmedi cözüm bulamadım...

Arkadaslar 3 kişi baglantıyı paylasıyoruz, bana gelen kablo ile bir makine daha baglamak istiyorum.
izlediğim yol ise şöyle:

--modemden bana gelen kabloyu "itspeed" marka switch imin uplink portuna bagladım. ordan da hem önceki bilgisayarı hemde yeni bilgisayarı switch in 3. ve 4. portuna bagladım.

Sonuc: hüsran...:( switche bagladığım 2 makine de internete girmiyor. Ve switchin 1. port lambası sürekli yanıp sönüyor. Bunun anlamı nedir? Yanlıs yaptığım yer neresidir? Yoksa yapmam gereken bir ayar mı vardır...

Yardımlarınız için simdiden herkese tesekkürler.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guner05 -- 13 Temmuz 2008; 13:35:48 >

SeMpRoN 2800+(265*8)
Asus K8N-E NF-3---512 Mb TwİnMoS(2.5-3-3-7)---pHiLiPs 107E66(black)---Lg CdWriter---SaMsUnG 80 GB SATA II NCQ---mx 440 g-force4 64 MB---pHiLiPs SBC HP200---InCa 4 port---LoGiTeCh X-230---400 WATT SiLvErPoWeR---
Coolpix L4
COMU BOTE
AnseLmo82

Sisteme Gözat

13 Temmuz 2008; 15:47:13 

uplinke bağlama hocam normal bi girişe bağla dene

DonanimHaber Overclock Team

Intel C2Q Q6600 2.40@3,60 GHZ Günlük - 4*1 GB Veritech 800@1100 Mhz Max - GA P35 DS3 Rev 2.1 - Powercolor HD3870X2 - 400 GB Samsung 16 Mb & 160 Gb Samsung 8 Mb - LG 20x Pata - Tagan Force II 700 W PSU - TT BW 745 + TT Tribe (Karma) Liquid Cooling System ( Only CPU) - Cooler Master Stacker 810 - Samsung 940 BW 19" WD 1440*900 - Creative M2600 + Creative M4500 - Microsoft Wireles Comfort - A4Tech X7 2500 Dpi - A4Tech X7 / G700 Gaming Keyboard - Microsoft VX1000 - Full UV Mod
guner05

13 Temmuz 2008; 17:39:47 

quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

uplinke bağlama hocam normal bi girişe bağla dene

yok hocam onu da denedim... Sonuc hüsran..:(

Acaba ip adresi yada baska bi ayar mı yapmam gerekiyo???

SeMpRoN 2800+(265*8)
Asus K8N-E NF-3---512 Mb TwİnMoS(2.5-3-3-7)---pHiLiPs 107E66(black)---Lg CdWriter---SaMsUnG 80 GB SATA II NCQ---mx 440 g-force4 64 MB---pHiLiPs SBC HP200---InCa 4 port---LoGiTeCh X-230---400 WATT SiLvErPoWeR---
Coolpix L4
COMU BOTE
34_gurcangurel

13 Temmuz 2008; 20:02:55 

switch arızalı.

Düzgün bir 8'li hub/switch al. 20 YTL cepten çıkacak.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=4007

Bende bundan var. Tek port adsl modemi 7 kişi kullanıyor. Ayrıca kablo ve jack bağlantılarını test et veya yenile.
Serdar

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Temmuz 2008; 20:11:42 

Switch arızalı gibi gelse de kablolarınızın çalıştığından emin olun derim. Switch'i çalıştırdığınızda bilgisayarlar IP almaya çalışıyorlarsa, yani kablonun diğer ucunda bir switch olduğunu algılıyorlarsa modemden gelen kablo tipini desteklemeyen bir switch'e sahip de olabilirsiniz. Bazı switch'ler düz, bazıları da cross kabloyla çalışır. İki tip kablo şekliyle de denemenizde fayda var.

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
blog / www.serdar.ws
Bilgi Paylaşım Platformu / www.cxcx.org
guner05

13 Temmuz 2008; 20:21:00 

quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Switch arızalı gibi gelse de kablolarınızın çalıştığından emin olun derim. Switch'i çalıştırdığınızda bilgisayarlar IP almaya çalışıyorlarsa, yani kablonun diğer ucunda bir switch olduğunu algılıyorlarsa modemden gelen kablo tipini desteklemeyen bir switch'e sahip de olabilirsiniz. Bazı switch'ler düz, bazıları da cross kabloyla çalışır. İki tip kablo şekliyle de denemenizde fayda var.

Evet hocam dediğiniz gibi bir sorun bu zannedersem... De bu farklı tip kablolar ne anlama geliyo??? Modemden gelen ve switchten cıkan kabloların da tipi aynı...

Switchi bagladığımda internet var görünüyo 1 sn için... Daha sonra "bu baglantı sınırlı veya baglantı yok" seklinde bir ibareyle karsılasıyorum... bilgisayarın ip sini değiştirdiğimde sorun düzeliyo, baglantı kuruldu ibaresi cıkıyor. Ancak yine internete giremiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guner05 -- 13 Temmuz 2008; 20:22:55 >

SeMpRoN 2800+(265*8)
Coolpix L4
COMU BOTE
Serdar

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Temmuz 2008; 20:46:07 

Kablonun görünüşü aynı olsa dahi içindeki kablolama sırası değişiktir.

İki kablo tipini kıyaslayın. İnternet kafede bile yapıyorlar artık...

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
blog / www.serdar.ws
guner05

13 Temmuz 2008; 20:56:12 

quote:

Kablonun görünüşü aynı olsa dahi içindeki kablolama sırası değişiktir.

İki kablo tipini kıyaslayın. İnternet kafede bile yapıyorlar artık...

tamam hocam baktım kablo tiplerine ikisi de enbastaki gibi.

Acaba sorun nerede???

SeMpRoN 2800+(265*8)
Coolpix L4
COMU BOTE
Serdar

Sisteme Gözat

13 Temmuz 2008; 21:20:41 

İkinci tip kablo isteyebilir...

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
blog / www.serdar.ws
34_gurcangurel

13 Temmuz 2008; 22:11:18 

quote:

Adsl modem > hub/switch > pc standart düz kablo ile bağlanır.

Neden cross ( çapraz) kablo olayını karıştırıyorsunuz anlamıyorum.

Bir modemden Çift ethernet kartlı bir pc ana makina olacaksa modem pce'ye cross kablo ile bağlanır diğer çıkışı huba düz kablo ile çıkar.

2 pc'yi birbirine bağlamak isterseniz o zaman cross kablo gerekir.

100'lerce modem hub/switch bağladım. Hiçbirine cross kablo çakmadım.
guner05

13 Temmuz 2008; 22:22:35 

quote:

Orjinalden alıntı: 34_gurcangurel

quote:

Bir modemden Çift ethernet kartlı bir pc ana makina olacaksa modem pce'ye cross kablo ile bağlanır diğer çıkışı huba düz kablo ile çıkar.

Hocam ilgin için tesekkür ederim, sorun büyük ihtimal switchte... Link lambası bazen yanıyo bazen sönüyo...

SeMpRoN 2800+(265*8)
Coolpix L4
COMU BOTE
Serdar

Sisteme Gözat

14 Temmuz 2008; 0:14:55 

quote:

Orjinalden alıntı: 34_gurcangurel

quote:

Baştaki gibi demiş değerli arakdaşımız, ilk örnek de "cross" örneği resme bakarsanız.

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
blog / www.serdar.ws
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Agda 3 kişiyiz, bana gelen kablo ile bi makine daha bağlamak istiyorum...Ama...:( Sayfa: [1]
Buraya git: