Baslıkta olduğu gibi... Aslında bu konuyu dün baska bi yere acmıstım ama ilgi görmedi cözüm bulamadım...
Arkadaslar 3 kişi baglantıyı paylasıyoruz, bana gelen kablo ile bir makine daha baglamak istiyorum. izlediğim yol ise şöyle:
--modemden bana gelen kabloyu "itspeed" marka switch imin uplink portuna bagladım. ordan da hem önceki bilgisayarı hemde yeni bilgisayarı switch in 3. ve 4. portuna bagladım.
Sonuc: hüsran...:( switche bagladığım 2 makine de internete girmiyor. Ve switchin 1. port lambası sürekli yanıp sönüyor. Bunun anlamı nedir? Yanlıs yaptığım yer neresidir? Yoksa yapmam gereken bir ayar mı vardır...
Yardımlarınız için simdiden herkese tesekkürler.
Saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guner05 -- 13 Temmuz 2008; 13:35:48 >
SeMpRoN 2800+(265*8) Asus K8N-E NF-3---512 Mb TwİnMoS(2.5-3-3-7)---pHiLiPs 107E66(black)---Lg CdWriter---SaMsUnG 80 GB SATA II NCQ---mx 440 g-force4 64 MB---pHiLiPs SBC HP200---InCa 4 port---LoGiTeCh X-230---400 WATT SiLvErPoWeR--- Coolpix L4
Switch arızalı gibi gelse de kablolarınızın çalıştığından emin olun derim. Switch'i çalıştırdığınızda bilgisayarlar IP almaya çalışıyorlarsa, yani kablonun diğer ucunda bir switch olduğunu algılıyorlarsa modemden gelen kablo tipini desteklemeyen bir switch'e sahip de olabilirsiniz. Bazı switch'ler düz, bazıları da cross kabloyla çalışır. İki tip kablo şekliyle de denemenizde fayda var.
Switch arızalı gibi gelse de kablolarınızın çalıştığından emin olun derim. Switch'i çalıştırdığınızda bilgisayarlar IP almaya çalışıyorlarsa, yani kablonun diğer ucunda bir switch olduğunu algılıyorlarsa modemden gelen kablo tipini desteklemeyen bir switch'e sahip de olabilirsiniz. Bazı switch'ler düz, bazıları da cross kabloyla çalışır. İki tip kablo şekliyle de denemenizde fayda var.
Evet hocam dediğiniz gibi bir sorun bu zannedersem... De bu farklı tip kablolar ne anlama geliyo??? Modemden gelen ve switchten cıkan kabloların da tipi aynı...
Switchi bagladığımda internet var görünüyo 1 sn için... Daha sonra "bu baglantı sınırlı veya baglantı yok" seklinde bir ibareyle karsılasıyorum... bilgisayarın ip sini değiştirdiğimde sorun düzeliyo, baglantı kuruldu ibaresi cıkıyor. Ancak yine internete giremiyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guner05 -- 13 Temmuz 2008; 20:22:55 >
SeMpRoN 2800+(265*8) Asus K8N-E NF-3---512 Mb TwİnMoS(2.5-3-3-7)---pHiLiPs 107E66(black)---Lg CdWriter---SaMsUnG 80 GB SATA II NCQ---mx 440 g-force4 64 MB---pHiLiPs SBC HP200---InCa 4 port---LoGiTeCh X-230---400 WATT SiLvErPoWeR--- Coolpix L4