Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
2 Bilgisayar 1 Modeme Bağlı Birinden Diğerine Nasıl Hızlı Dosya Gönderirim!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> 2 Bilgisayar 1 Modeme Bağlı Birinden Diğerine Nasıl Hızlı Dosya Gönderirim! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
caneryilmazer

13 Temmuz 2008; 12:28:42 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar bilgisayarım eski biraz DVD-rw yok.Bilgisayarımdaki bazı şeyleri DVD ye çekmek istiyorum.Arkadaşdan dizüstü pc alacam ödünç.İstediğim dosyaları ona atıp DVD ye çekmek istiyorum.Ama aklımda nasıl bir bağlantı kurulacağına dair modemimden başka fikir gelmiyor.Modemim Creative 1 Ethernet ve 1 USB girişi var...

Bu yolla hızlı dosya gönderebilirmiyim?

The Avatar Last Airbender Fan Club
cyberturk54

13 Temmuz 2008; 12:51:08 

iki pc yi ethernetle bağla bence..gerçi elindeki modemlede bu işi yapabilirsin ama direk ikisini tek bir kabloyla bağlaman daha iyi sonuç vericektir.

ASUS F3SC - Intel T7300 2.0 ghz - Geforce 8400M G- 2 gb ddr2 667 mhz - 160 gb 5400 rpm - 1.3 cam - multi DVD-RW - 15'4 lcd - Draft-N wireless - 5in 1 card reader - bluetooth 2.0 + edr
caneryilmazer

13 Temmuz 2008; 13:00:57 

Etherhet kablosunun bir ucunu benim ethernet girişine diğer ucunuda arkadaşın laptopa bağlarsam direkt olurmu ve devamında ne yapmam lazım biraz daha yardım ederseniz çok iyi olur bu konuda hiç bir bilgim yok:(

cyberturk54

13 Temmuz 2008; 13:17:02 

olur kardeşim. takmadan önce iki bilgisayarın ip adreslerini yakın ver. örneğin 10.0.0.x diye. x kısmını x+1 filan gibi ver diğerinede. sonra çalışma grup adını eşitle. default olarak genelde workgroup yazar. sonra paylaşıma açıp istediğin yeri, öteki bilgisayardanda arattığında görüp bağlana bilirsin. yada direk başlat - çalıştır - 10.0.0.x (gitmek istediğin ip)

ASUS F3SC - Intel T7300 2.0 ghz - Geforce 8400M G- 2 gb ddr2 667 mhz - 160 gb 5400 rpm - 1.3 cam - multi DVD-RW - 15'4 lcd - Draft-N wireless - 5in 1 card reader - bluetooth 2.0 + edr
Serdar

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Temmuz 2008; 13:19:45 

Kabloyu bağladıktan sonra (bu kablonun cross kablo olması lazım) yapmanız gereken çok basit. Bilgisayarlardan birinin ağ kartına 192.168.1.1 IP'sini verin, diğerine de 192.168.1.2. Bilgisayarların dosya ve yazıcı paylaşımlarını açın, güvenlik duvarlarını da kapatın. (Kapatmak istemiyorsanız da TCP 139 numaralı portu açın.) Ardından, örneğin 192.168.1.2 numaralı bilgisayardan 192.168.1.1'e ulaşmak istiyorsanız Windows Gezgini'nin adres satırına \\192.168.1.1 yazın. Bu size paylaşılan klasörleri gösterecektir. Paylaştığınız klasörde dosyaları değiştirebilme yetkisi de verirseniz, ki bunu klasöre sağ tıkladıktan sonra paylaşım bölümünden yapıyorsunuz, dosyalarınızı 4-6 MB/s hızında kopyalayabilirsiniz. (Kablonun hızı 100 Mbps olsa da tek taraflı aktarım maksimum 50 Mbps'dir.)

eski isim / salpyilmaz
blog / www.serdar.ws
caneryilmazer

13 Temmuz 2008; 15:33:45 

Cevaplar için çok teşekkürler

bodrumlu2

14 Temmuz 2008; 10:34:39 

quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Kabloyu bağladıktan sonra (bu kablonun cross kablo olması lazım) yapmanız gereken çok basit. Bilgisayarlardan birinin ağ kartına 192.168.1.1 IP'sini verin, diğerine de 192.168.1.2. Bilgisayarların dosya ve yazıcı paylaşımlarını açın, güvenlik duvarlarını da kapatın. (Kapatmak istemiyorsanız da TCP 139 numaralı portu açın.) Ardından, örneğin 192.168.1.2 numaralı bilgisayardan 192.168.1.1'e ulaşmak istiyorsanız Windows Gezgini'nin adres satırına \\192.168.1.1 yazın. Bu size paylaşılan klasörleri gösterecektir. Paylaştığınız klasörde dosyaları değiştirebilme yetkisi de verirseniz, ki bunu klasöre sağ tıkladıktan sonra paylaşım bölümünden yapıyorsunuz, dosyalarınızı 4-6 MB/s hızında kopyalayabilirsiniz. (Kablonun hızı 100 Mbps olsa da tek taraflı aktarım maksimum 50 Mbps'dir.)

Tesekkürler arkadaşlar..

Nothing lasts forever
Even cold november rain
Serdar

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

14 Temmuz 2008; 11:44:18 

quote:

Orjinalden alıntı: bodrumlu2

quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Tesekkürler arkadaşlar..

eski isim / salpyilmaz
blog / www.serdar.ws
caneryilmazer

14 Temmuz 2008; 21:40:15 

XP VISTA ağ uyumsuzluğu ile karşlaştım modem üzerinden de 2.6 MBPS ile gönderebiliyorum.Bu hızı maksimuma
çıkarabilirmiyim 10+ MBPS felan...

Serdar

Sisteme Gözat

14 Temmuz 2008; 21:51:28 

Kullandığınız ağ 54 Mbps Wireless mi?

eski isim / salpyilmaz
blog / www.serdar.ws
caneryilmazer

15 Temmuz 2008; 1:08:55 

ADSL 2+ modem...

Ama eğer olacaksa bu işlemi 54mbit adsl modemlede yapabilirim...

Dosyaları MSN üzerinden yolluyorum...

Serdar

Sisteme Gözat

15 Temmuz 2008; 1:28:51 

Yüksek performans almak istiyorsanız MSN'den değil, dosya paylaşımıyla göndermeniz gerekir. 54 Mbps ile 2,5 MB/s, 100 Mbps ile de 5,5 MB/s transfer yapabilirsiniz...

eski isim / salpyilmaz
blog / www.serdar.ws
speedman
Uzaklaştırılmış
304 gün cezanın 299 günü kaldı.

15 Temmuz 2008; 4:08:46 

msnden olabilir
achfighter

Sisteme Gözat

15 Temmuz 2008; 11:56:03 

ben masaüstü bilgisayarımla laptop arasında cat5 cross kablo kullanıyorum
interneti ve dosya paylaşımını aynı kablo üzerinden sağlıyorum
ip ayarlarına hiç girmedim, sadece paylaşmak istediğim sürücüleri paylaşıma açtım, dosya aktarım hızı en fazla 12mb/s oluyor
dosya aktarım hızı, dosyanın türüne bağlı

ÖZGÜRLÜK için http://www.pardus.org.tr/
Gerçekleri hiçbir zaman değiştiremezsiniz, onlar ya vardır ya da yoktur herkes inkâr etse de

"Türkçemiz Yok Olmasın"
can-selcik

15 Temmuz 2008; 12:31:25 

Bir PC'yi routera(modeme), diğer pc'yi de routera(modeme) bağlarsın. Sonra bir bilgisayara FTP serverı, diğerine de FTP istemcisi kurabilirsin. Sonra dosya indirmek istediğin PC'nin IP'sine bağlanırsın ve istediğin dosyayı indirir veya yüklersin.

Filezilla FTP Server (Ücretsiz)

http://filezilla-project.org/download.php?type=server

Filezilla FTP Client (İstemci) (Ücretsiz)

http://filezilla-project.org/download.php?type=client

E8400 @ 4940MHz vCore= 1.76875 NB= 1.67 PLL= 1.86 | Zalman WB-5 | Alphacool NexXxoS Xtreme II - Rev.2 (240lık) (2x Nanoxia FX12-1250) | AGB-Eheim 600 Station II 12V | Asus Maximus Formula X38 (Rampage Formula BIOS'u ile) | OCZ Titanium 2GB 1066MHz DDR2 Dual Kit | Seagate 160GB SATAII NCQ 7200RPM | WD 250GB ATA/133 HDD 7200RPM | Powercolor HD4870 (Akasa Neo Vortexx) | CM Stacker 810 | SilverStone Strider 750W PSU | ASUS DRW-1608P3S | ASUS DRW-1814BLT | Logitech G5 v2 | Logitech G15 v2 | Cyber Snipa Aluminium Gamer MousePad | Cyber Snipa Sonar 5.1 Headset
Serdar

Sisteme Gözat

15 Temmuz 2008; 12:53:56 

quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

ben masaüstü bilgisayarımla laptop arasında cat5 cross kablo kullanıyorum
interneti ve dosya paylaşımını aynı kablo üzerinden sağlıyorum
ip ayarlarına hiç girmedim, sadece paylaşmak istediğim sürücüleri paylaşıma açtım, dosya aktarım hızı en fazla 12mb/s oluyor
dosya aktarım hızı, dosyanın türüne bağlı

Gigabit ethernet kullanmıyorsanız, 100 Mbps'lik bir bağlantının tamamının tek yönlü kullanıldığını gösteren bir ekran görüntüsü verebilir misiniz? 100 Mbps bir bağlantı 50 gidiş 50 geliş olarak çalıştığından maksimum 5,5-6 MB/s transfer yapabilir bilgime göre...

eski isim / salpyilmaz
blog / www.serdar.ws
DHArcadia