Arkadaşlar bilgisayarım eski biraz DVD-rw yok.Bilgisayarımdaki bazı şeyleri DVD ye çekmek istiyorum.Arkadaşdan dizüstü pc alacam ödünç.İstediğim dosyaları ona atıp DVD ye çekmek istiyorum.Ama aklımda nasıl bir bağlantı kurulacağına dair modemimden başka fikir gelmiyor.Modemim Creative 1 Ethernet ve 1 USB girişi var...
Etherhet kablosunun bir ucunu benim ethernet girişine diğer ucunuda arkadaşın laptopa bağlarsam direkt olurmu ve devamında ne yapmam lazım biraz daha yardım ederseniz çok iyi olur bu konuda hiç bir bilgim yok:(
olur kardeşim. takmadan önce iki bilgisayarın ip adreslerini yakın ver. örneğin 10.0.0.x diye. x kısmını x+1 filan gibi ver diğerinede. sonra çalışma grup adını eşitle. default olarak genelde workgroup yazar. sonra paylaşıma açıp istediğin yeri, öteki bilgisayardanda arattığında görüp bağlana bilirsin. yada direk başlat - çalıştır - 10.0.0.x (gitmek istediğin ip)
Kabloyu bağladıktan sonra (bu kablonun cross kablo olması lazım) yapmanız gereken çok basit. Bilgisayarlardan birinin ağ kartına 192.168.1.1 IP'sini verin, diğerine de 192.168.1.2. Bilgisayarların dosya ve yazıcı paylaşımlarını açın, güvenlik duvarlarını da kapatın. (Kapatmak istemiyorsanız da TCP 139 numaralı portu açın.) Ardından, örneğin 192.168.1.2 numaralı bilgisayardan 192.168.1.1'e ulaşmak istiyorsanız Windows Gezgini'nin adres satırına \\192.168.1.1 yazın. Bu size paylaşılan klasörleri gösterecektir. Paylaştığınız klasörde dosyaları değiştirebilme yetkisi de verirseniz, ki bunu klasöre sağ tıkladıktan sonra paylaşım bölümünden yapıyorsunuz, dosyalarınızı 4-6 MB/s hızında kopyalayabilirsiniz. (Kablonun hızı 100 Mbps olsa da tek taraflı aktarım maksimum 50 Mbps'dir.)
Kabloyu bağladıktan sonra (bu kablonun cross kablo olması lazım) yapmanız gereken çok basit. Bilgisayarlardan birinin ağ kartına 192.168.1.1 IP'sini verin, diğerine de 192.168.1.2. Bilgisayarların dosya ve yazıcı paylaşımlarını açın, güvenlik duvarlarını da kapatın. (Kapatmak istemiyorsanız da TCP 139 numaralı portu açın.) Ardından, örneğin 192.168.1.2 numaralı bilgisayardan 192.168.1.1'e ulaşmak istiyorsanız Windows Gezgini'nin adres satırına \\192.168.1.1 yazın. Bu size paylaşılan klasörleri gösterecektir. Paylaştığınız klasörde dosyaları değiştirebilme yetkisi de verirseniz, ki bunu klasöre sağ tıkladıktan sonra paylaşım bölümünden yapıyorsunuz, dosyalarınızı 4-6 MB/s hızında kopyalayabilirsiniz. (Kablonun hızı 100 Mbps olsa da tek taraflı aktarım maksimum 50 Mbps'dir.)
Yüksek performans almak istiyorsanız MSN'den değil, dosya paylaşımıyla göndermeniz gerekir. 54 Mbps ile 2,5 MB/s, 100 Mbps ile de 5,5 MB/s transfer yapabilirsiniz...
ben masaüstü bilgisayarımla laptop arasında cat5 cross kablo kullanıyorum interneti ve dosya paylaşımını aynı kablo üzerinden sağlıyorum ip ayarlarına hiç girmedim, sadece paylaşmak istediğim sürücüleri paylaşıma açtım, dosya aktarım hızı en fazla 12mb/s oluyor dosya aktarım hızı, dosyanın türüne bağlı
Bir PC'yi routera(modeme), diğer pc'yi de routera(modeme) bağlarsın. Sonra bir bilgisayara FTP serverı, diğerine de FTP istemcisi kurabilirsin. Sonra dosya indirmek istediğin PC'nin IP'sine bağlanırsın ve istediğin dosyayı indirir veya yüklersin.
ben masaüstü bilgisayarımla laptop arasında cat5 cross kablo kullanıyorum interneti ve dosya paylaşımını aynı kablo üzerinden sağlıyorum ip ayarlarına hiç girmedim, sadece paylaşmak istediğim sürücüleri paylaşıma açtım, dosya aktarım hızı en fazla 12mb/s oluyor dosya aktarım hızı, dosyanın türüne bağlı
Gigabit ethernet kullanmıyorsanız, 100 Mbps'lik bir bağlantının tamamının tek yönlü kullanıldığını gösteren bir ekran görüntüsü verebilir misiniz? 100 Mbps bir bağlantı 50 gidiş 50 geliş olarak çalıştığından maksimum 5,5-6 MB/s transfer yapabilir bilgime göre...