Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
bu amfi hakkında ne düşünüyorsunuz????

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> bu amfi hakkında ne düşünüyorsunuz???? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
scarab

13 Temmuz 2008; 11:19:37 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bir ilan sitesinde şöyle bir amfi buldum satan şahıs amfinin faal olduğunu söylüyor bu amfiyi satın alıp bir cd player'da kullanabilirmiyim sanırım giriş soketleri farklı acaba rca'ya çevirmek mümkünmü

http://www.sahibinden.com/lambali_anfi_dynacord_eminet_2_marka_100ytlWQQaXQQ9557631WQQpXQQdisplayitem

Zırhli Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı Ankara-Etimesgut

88/2
rondo1194

13 Temmuz 2008; 11:45:36 

mirim,
bu anfiyi alırsan antika olarak evin bir köşesine nostalji olsun diye koymanı tavsiye ederim,
hem oldukça ağırdır, hemde bu anfiler uzun süreli çalışırsa baya bi ısınır,
yani artık bunların imalatını bırak parçaları bile bulunmaz

hayat ! üzerine bindiğimiz küçük bir sandal,
elimizde küçük bir kürek,
batmamak için sadece bir iki şanzımız var
_TigeRGirL_
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

13 Temmuz 2008; 12:07:12 

Arkadaşım yeni amfilere bak bu nostaji olmuş bunlar bozulurlar oldukça eski.
nicaleus

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Temmuz 2008; 12:30:01 

eger calısıyorsa alınır. işten anlamayan arkadaslar görmedi heralde lambaları. çok temiz sesi vardır. dinlemeni tavsiye ederim.
Güzel bi bakımla yeni gibi olur. Saygılar

Core2Duo E2160 rev.M0 @ 2.8GHz - Gigabyte P35 DS3L rev.A2- Sapphire HD4850 @ 700-1023
2x1GB Kingston Value 800MHz@960MHz (5-5-5-15) - 250GB Seagate + 320 GB WD - Philips 107E
OCZ ThoughPower600W

rondo1194

13 Temmuz 2008; 14:22:09 

quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

eger calısıyorsa alınır. işten anlamayan arkadaslar görmedi heralde lambaları. çok temiz sesi vardır. dinlemeni tavsiye ederim.

güzel bir yorum,
teknoloji ve elektronik bu kadar ilerlemişken, ses sistemlerinde artık önüne geçilemez bir dijital çağ yakalanmışken,
iki tane lambası olan lambalı bir anfinin çok temiz bir sesi vardır al demek, ya elektroniğin geldiği noktayı bilmemektir, yada maksus İŞTEN ANLAMAYAN lar diyerek ortamı germektir,
ben elektronikten anlamadığınızı ima etmek istemiyorum, zira bu topikte olmazdınız,,,,,,
evet bir zamanlar bu anfilerin güzel sesleri vardı,
çünkü kendilerinden başka çeşitleri yoktu,
ne transistörlü anfiler vardı nede entegreli,
ne mikser katları vardı, nede ekolayzerleri,
sadece iki pot lu tiz bas kontrolü ile kullanılırdı, ha şimdi bi tane çok teferruatlı bir lambalı anfi fotosu koyabilirsin, bana inat olsun diye,
ama hiç yaygın olmayan ve tercih edilmeyen sistemlerdir,
ama gerçekten, ben olsam almayı düşünürdüm ama kullanmak için değil, arada sırada teknolojinin geldiği noktayı görmek için eve gelen misafirlere çalıştırarak göstermek için tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 13 Temmuz 2008; 14:22:58 >

hayat ! üzerine bindiğimiz küçük bir sandal,
elimizde küçük bir kürek,
batmamak için sadece bir iki şanzımız var
scarab

13 Temmuz 2008; 14:43:38 

benim çok iyi bir ses alabilmek gibi bir beklentim yok açıkcası benim niyetim ses kalitesi yönünden çok övülen lambalı amfilar hakkında bir izlenim sahibi olmak biraz araştırdım ve bu amfi'nin çokta kötü bir amfi oladığını gördüm hatta bu forumda aynı amfiyi kullanıp iyi yorumlar yapan üstadlarda var
sonuç olarak alınabilecek bir cihaz gibi duruyor

Zırhli Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı Ankara-Etimesgut

88/2
BİLÂL85

13 Temmuz 2008; 16:21:45 

vay be adamlar elleriyle çizmiş pcb yi hakkını vermek gerek

ama şimdiki teknoloji duruken bu seçilirmi

haa zevkler tartışılmaz merakımı maruz görün ne güzel şimdiki teknik malzemelerle hem ufak hemde kulaga hoş gelebilecek devreler var tabi sizin kararınız

Biz cix degilizki her mekanda sevgilimiz olsun,biz Adanalıyık bırakta kendimize göre bir şeklimiz olsun.
berat23

13 Temmuz 2008; 20:34:43 

quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

güzel bir yorum,
teknoloji ve elektronik bu kadar ilerlemişken, ses sistemlerinde artık önüne geçilemez bir dijital çağ yakalanmışken,
iki tane lambası olan lambalı bir anfinin çok temiz bir sesi vardır al demek, ya elektroniğin geldiği noktayı bilmemektir, yada maksus İŞTEN ANLAMAYAN lar diyerek ortamı germektir,
ben elektronikten anlamadığınızı ima etmek istemiyorum, zira bu topikte olmazdınız,,,,,,
evet bir zamanlar bu anfilerin güzel sesleri vardı,
çünkü kendilerinden başka çeşitleri yoktu,
ne transistörlü anfiler vardı nede entegreli,
ne mikser katları vardı, nede ekolayzerleri,
sadece iki pot lu tiz bas kontrolü ile kullanılırdı, ha şimdi bi tane çok teferruatlı bir lambalı anfi fotosu koyabilirsin, bana inat olsun diye,
ama hiç yaygın olmayan ve tercih edilmeyen sistemlerdir,
ama gerçekten, ben olsam almayı düşünürdüm ama kullanmak için değil, arada sırada teknolojinin geldiği noktayı görmek için eve gelen misafirlere çalıştırarak göstermek için tabi

konu hakkında fazla bilginiz yok zannedersem.hi-end amplileri biraz araştırın .hala transistöre tercih ediliyor ses rengi bakımından. ve hala üretiliyorlar

Astra Kullanıcılarının Yeri
murad4433

13 Temmuz 2008; 21:33:25 

görüntü olarak dökülüyor ama
sesini dinlemeyi çok isterdim

ayrıca karşı fikirli arkadaşlar birazcık daha anlayışlı yaklaşsalar birbirlerine aslında çok güzel bir topic olabilir
şu ses sistemleri bölümünü ara sıra sizlerde girip bakıyorsunuzdur millet birbirine düşmüş yok logiticciler yok 5500 cılar yok şu yok bu
her dönemin kendine mahsus bir güzelliği var
önceleri burda transistörlümü entegrelimi diye kavgaya tutuşurduk şimdi düşünüyorumda herkes kendisine ait olanı savunuyor aslında
o zamanlar transistörlü amplim vardı
şimdi o çok savunduğum transistörlü amplileri bi kenara bıraktım entegreli çıkışlarla uğraşıyorum
noldu şimdi transistörlü ampliler kötümü bence değil
en kısa zamanda transistörlü amplilerle yine uğraşmaya başlıycam
ah imkan ve bilgim olsa da lambalı amplilerle uğraşabilsem

ÇOK NOSTALJİK OLURDU HERHALDE

aynı dili konuşan değil aynı duyguları hissedenler anlaşır
sezerkıran

13 Temmuz 2008; 23:14:35 

neden hala lam balı amfiler binlerce dolara satılıyor açıklarsanız sevinirim

Anam İmzam kural Dışıymış Bundan Sonda Dh de Kimseye Destek Vermiyorum.Sorusu Olan Yardıma İhtiyacı Olan sezerkiran@hotmail.com adresinden bana ulaşabilir :/
_KARDELEN_

13 Temmuz 2008; 23:21:29 

quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

neden hala lam balı amfiler binlerce dolara satılıyor açıklarsanız sevinirim

bu sorunun altında kesin birşey var

Benim bildiğim sezer abi bu soruyu sormaz

Sırf Dünya İçinmi Yaratılmışsın ki bütün vaktini ona SARFEDİYORSUN ???

*-* Bir şeyi başka bir maksatla elde etmek isteyen,o şeyi değil O maksadı sevmiş olur....
Hazar

Sisteme Gözat

13 Temmuz 2008; 23:24:43 

Tercih edilmiyor çok yanlış bir tanım olmuş. Bu forumdaki kişiler tarafından tercih edilmiyor olabilir, siz tercih etmiyor olabilirsiniz fakat fanatiği çoktur.
Ha, ben lambalı sesini gitar hariç sevmem, o benim kulağımın bileceği iş. Genel çoğunluk daha "sıcak" olduğu için tercih eder, ben yorumsuz bir transistörlü amplifikatörü lambalıya tercih ederim.

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil,
gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

erroraesthumanum

13 Temmuz 2008; 23:28:57 

Almayacaksanız lütfen bilgi verin, ben alabilirim.

Kolay gelsin..

Korkarım bu, sade Gölköylülerin değil, umumumuzun
Sade küçüklerimizin değil, büyüklerimizin de
Düştüğü bir tarihsel yanılgı
Çünkü sünnet değil, farzdır cumhuriyet!
rondo1194

14 Temmuz 2008; 0:06:02 

arkadaşlar ortamı germek gibi bir niyetimiz yok,
ama bu konuyu açan arkadaşa al diyebilmeniz için geçerli bir sebep göstermeniz gerek,
sesimi güzel,
ne kadar güzel olabilir söyleyin,
binlerce dolar satılabilir ama o tip lambalı dediğiniz anfilerin sadece çıkışları lambalıdır o da istenen gücü o derece artırabilmek için yapılır, hiç bir entegreli yada mosfet çıkış transistörlü anfi o gücü veremez,
sezer kardeş gerçekten bende tavsiye edebilirim bu anfiyi alması için ama şimdi bu arkadaş bu anfiyi nerde kullanabilir avuç içine girebilecek bir devreyi swic besleme ile çok küçük bir alana sığdırabilmek varken içinde iki tane kocaman trafosu olan, 6.3 volt flaman beslemesi, 480 volt anot katot iletişimi için yüksek voltajı olan,
girişine veya çıkışına mic+hoparlör bağlarken çarpılma tehlikesi olan,içinden 500 yada 600 voltluk küçük bir mercimek kondansatörün yandığında bilmeden yerine 12 voltluk taktığında patlama sesi