Merhaba,buraya ilk kez yazıyorum ve yaşadığim bir soruna yardım arıyorum.Yeni bir pc toplattım ancak ekran kartının performansından memnun değiilim.Sürücüyü güncelledim gene birşey farketmedi,sebebi ne olabilir? anakart:Asus P5K SE işlemci:İntel C2D E7200 Ram:A-data 2 gb 800 mhz soğ0utuculu Ekran kartı:Sapphire Ati Radeon HD 3850 512 mb GDDR3 Pci-e 16 x Hdd:Samsung 320 Gb Sata2 16Mb Dvd-rw:asus sata Kasa:Asus T-891 Sniper oynuyorum,1280x768 çözünürlükte anti-alizingi devreye alamıyorum. hafıza ile ilgili sorun olduğunu yazıyor.İngilizce olduğundan tam anlayamadım.Daha önce asus eax550 kullanıyordum,aralarında bir fark göremedim şimdiye dek sebebi ne olabilir?Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
insufficient memory the chosen setting could not be applied because your graphic card had insufficent memory.Higher resolutions and anti aliasing settings use more memory than lower ones.Your settings have been changed to fix this error. Tamamıyla yazan bu.Bu pc nin ikinci günü daha başka oyunlarda deneme fırsatım olmadı.Denediğimde buraya yazacağiım.Tekrar tşk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekaniker -- 13 Temmuz 2008; 3:10:58 >
Yetersiz hafıza uyarısı hocam.Seçtiğiniz ayarlar uygulanamıyor.Çünkü grafik kartınız bu ayarlarda yetersiz hafızaya sahip.Ayarlarınızı bu hata yönergesinde yeniden düzenleyin yazıyor.(Antialiasing yüksek çözünürlük vs.).
Yetersiz hafıza uyarsı vermesi ilginç, Radeon'un üst seviye kartlarında bile 512mb bellek yeterli gelirken bu durum ilginç. Ya oyunla yada sürücüyle alakalı bi durum olmalı..
sniper çok eski bir oyun diye hatırlıyorum bende 3850 kullanıyorum ve o oyunda hafıza yetersizliğinden aa açamama gibi bişey söz konusu değil çünkü o oyunu fx5200 ile yüksek detayda oynadım. başka güncel bi oyunda dene ve hangi sürücüyü kullandığını söyle
Arkadaşlar ilginizden dolayı hepinize teşekkür ederim,açıkcası bu kadar ilgi beklemiyordum.Başka bir oyun şuan yükü değiil ama yakında crysis yüklüyeceğim.O zaman sonuçları sizinle paylaşacağım.Ama bu kartın dediğiniz gibi sniperda sorun çıkarmaması gerektiğine bende katılıyorum.Kartın performansını ölçmek için başka bir yol yokmu?İllaki oyundamı denememiz gerekiyor,test edersek daha iyi anlarız sorun olup olmadığiını diye düşünüyorum. Birde anakart yada diğer bileşenlerle uyumsuzluk gibi birşey olabilirmi?Yada birinin yetersiz gelmesi gibi bir durum? Xp pro Vista-NuoveXT Shellpack kullanıyorum.Ekran kartı sürücüsü Ati Radeon HD3800 series ver.8.501.0.0- 02,06,2008 Ayrıca tecrübem yetersiz ama bu pc bileşenlerini ben seçtim,pc hakkında bir değerlendirme yaparmısınız? Teşekkürler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekaniker -- 13 Temmuz 2008; 20:51:32 >
CRYSIS nerdeyse full detayda oynadım.bıtırdım.kasma falan olmadı hıc
cod 4 full detay ,medal of honor full detay oynadım
gayet ıyı bı kart
desene 4850 4870 boşu boşuna piyasaya çıktı
Ayrıca x550 den sonra o kartın fişek gibi gelmesi lazım. Daha yeni oyunlarda deneyince ne olacak bakalım. Hele eski oyunlarda hiç sorun çıkmaması lazım. Bana kalırsa driver ile ilgili bir sorun var. 512 mb yetmeme imkanı yok çünkü. Hem de eski bir oyunda. 128 mb olsa belki.
Hocam bazı oyunlarda da kartlar arıza cıkartabiliyor... Mesela ben Zotac 8800AMP kullanıyorum, ProStreet'te sorun cıkıyor... Birde memnun degilsen geri verme süresi geçmeden Aldıgın yere basvur...