Samsung 32r81b alacağım ancak sanki bana bizim evdeki tüplü tvden 72cm den küçük geldi... ?? bi anlam çıkartamadım sizce? karşılaştırma resmi varmı mesela_?
Tv'yi dilimlere bölüp pasta gibi yemeyeceğimize göre, önemli olan cm2 olarak ne kadar büyük olduğu değil.
82 cm. olan Lcd Tv, hem geniş ekrandır hem de HD uyumludur. 72 cm olan Crt Tv ise 4:3 oranına sahiptir ve SD yayınlar içindir. Mesela geniş ekran SD DVD izlerken, 82 cm Lcd Tv daha büyük görüntü verir. Normal TV izlerken Crt Tv daha yüksek, Lcd Tv ise daha geniş ama basık görüntü verir.
Özetle, cm2 hesabıyla Tv alınmayacağı için siz ihtiyaçlarınızı belirleyin, ona göre seçim yapın.
72 ve 82 ekran arasında en boy oranı farklı ürünler olduğu için karşılaştırma yapmak çok doğru olmasa da aslında ekran alanını bilmek tv seçimini etkileyecek bir etken. Örneğin: O yopikte yazmıştım...
Genelde pek çoğumuzda oluşan yanlış bir kanı var. Örneğin: 32" bir tv ile 40" bir tv arasında ne kadar bir büyüklük farkı olabilir ki?
Yanlış teori: 40-32=8" oranlarsak 8\32 =0,25 yani %25 fark olur.
Halbuki görülebilir alandaki fark çok daha fazla oluyor. 32" bir tv ila 40" bir tv'nin görünür alanı arasındaki fark %54 lere çıkıyor....