Tam bir fiyat perfonmans canavarı olmuş.birde 1 GBbellekli özelleştirilmiş versiyonlar çıkarsa deymeyin keyfine bazı oyunlarda nVidia'nınn yazılım desteği verdiğini düşünürsek geri kalması normal bişeydir.
Gece yatmadan önce şunu diyeyim, ben düdük niyetine öteyim de ne ses çıkarsa çıksın diye yazan birisi değilim. Geyik amaçlı yazdıklarım hariç dikkatli okuyan da bunu görür zaten, kaldı ki onlarda bile dikkat ediyorum. Ekran kartımı büyütmek istiyorum diye başlık açan arkadaş hariç ipin ucunu da kaçırmadım yani. Konuşmalarımdan alınan varsa ifade etsin, ben de izah edeyim, nitekim insafsız ve sözle yaralamaktan zevk alan birisi değilim. Sempatiyi, hatta fanatizmi ayarında yapmak gerek. Zıttı şeklinde forumda muamele edeni de çok gördüm ama sesimi çıkarmadım, sebebi polemiklerin bir yere varmayacak olması. Forumun esprisi beyin fırtınasıdır, sadece haber okumakla kalsanız, düşüncelerinizi mihenge vurup doğru mu yanlış mı anlayamasanız, o zaman zaten forumun ne anlamı kalıyor. Benim muhatabımdan umduğum, dediğimi anlayarak, kendisi de söylediğine inanarak cevap vermesidir. Herkese iyi geceler.
gtx260 ile hd4870 performan açısında bir birine denk kartlar olarak gözüküyor bir de her bilgisayar kullanıcısı illa yüksek çözünürlük yada yüksek fps peşinde değil yani onlar için oyunun kalitesinden fazlaca ödün vermeden oyunu çalıştıran her kart onun için kaliteli karttır yani görüntü kalitesi göze hoş gelsin oyun takılmasın yeterli oyun oynayan herkez bahsedilen ayrıntıların çoğunu bilmiyor o kişilerin oyunu oynadıkları ayarlar bize iğrenç gelebilir ancak o kişiler oyunu oynarken oyundan aldıkları haz bizimkinden fazla biz her ayrıntıya takılmaktan oyunu oynayamıyoruz.
3dmark vantage performance testlerinde bi tuhfalık var yaklaşık 4 mhz lik ddr3 1600 bellek kullanan bir sistemde 4870 8246 puandan fazlasını alması gerek diye düşünüyorum..benim standar hızda q9450 (2.66mhz) 4 gb ddr2 6400 ram li sistemde bile 8415 puan aldı..
Testleri ve yorumları okuduktan sonra TR için şu anki fiyatlarla 4870 alınabilecek daha doğrusu 260 ve 280 ne tercih edilebilecek bir kart. Bütçesi kısıtlı olanlara (Benim gibi Asus 3870 ini ofise götürürken takside unutanlara-sanırım bu sadece ben oluyom) 4850 yeterde artar bile. 9800 gt gelsede onunda boyunun ölçüsünü alsa speed step hocam
Fanatiklik futbolda kalsın burada fanatiklik sadece cebimize özel olsun.
çevik hocam crysis veryhıgh+ dx10+ 1280*1024+ no aa ve 4x aa ayarlarında bi karşılaştırma yapılırsa çok ii olur sonuçta çoğu kullanıcı en azından bu ayarlar için alıyo bu kartları teşekkrüler ..
güzel inceleme 4870 in oc ile normal gtx260 a anca yetebilmesi sanırım fiyat farkına değer bi durum.ikiside mantıklı çözüm gtx260 ve 4870 bütçe hangisine uygunsa o alınabilir.inşallah alanlara hayal kırıklığı yaratmaz ilerisi için. malum g80 g92 hd4850 ye gidişi hatırlamak istemiyoruz.
Mesut hoca testler icin ellerinize saglik cok guzel olmus acikcasi ATI beklediginden fazlasini aldi bu seri ile en son FX57 nin vermis oldugu konumlandirma tablosunda bu kartlarin siralamasi su sekilde idi
ATI 4870=9800GTX ve 8800GTS 512mb ATI 4850=8800GT ve daha altlari icindi
fiyat konusunda ise kartlar su sekilde idi
GTX280 9800GX2 GTX260 ATI 4870 9800GTX,8800GTS 512mb 8800GT = 4850
edit: arkadaslar bu kartlarin performansina bence ati bile sasirmistir cunku ERDI hocanin verdigi tablo bu sekilde idi ve verilen tablo ATInin resmi tablosu idi ve bazi arkadaslar bunu gorunce atinin bu seri ile de bir sey yapamayacagini soyluyorlardi,,,,
bence bu kart bekleneni verdi cunku atinin halflife haric diger oyunlara bir sponsorlugu yok ATI calisiyor yapiyor Nvidia sponsor oluyor ve kendine optimize ettiriyor bana gore bu sekilde
gtx 260 ın wic de detay ve af aa artırıcna daha fazla fps almasının esprisi ne olaki
‘.... bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.’ M.K.Atatürk