ben şu anda ist.dışındayım ve 16000 küsur nüfuslu bir ilçedeyim. Elimin altında loopcomm marka 4 portlu bir modem var kullanım klavuzunu falan buldum modeme de girdim IP adresi neyse onu yazarak ve PC'ye de IP verdim. Bağlantı başarılı görünüyor.
1- Şimdi acaba tek yapmam gereken , interneti açtırmak mı?( Internet'e açık olmasını istiyorum da. )
2- modem adlı aygıt , dijital sinyalleri telefon hattının anlayabileceği şekle çeviren aygıt olarak tanımlanıyo da , ELİMDE BENİM ROUTER olsaydı da internete çıkamaz mıydım ? yani o şekil bir aygıt da bu çevirme işini yapmıyor mu?
1- internet baglatmanız lazım 2-yapamazsınız ancak router-modem olan yani kablosuz cihazlar ile olabilirdi. 3- internete baglanmanız icin modem internet baglantınızı paylasmak icin router gereklidir.
1- internet baglatmanız lazım 2-yapamazsınız ancak router-modem olan yani kablosuz cihazlar ile olabilirdi. 3- internete baglanmanız icin modem internet baglantınızı paylasmak icin router gereklidir.
sanırım yeterince acık olmustur.
hm peki büyük veya orta şirketlerde yine modem mi kullanılıyor internete bağlantı için?(birçok routerı barındıran şirketlerde)