Bir süre önce ülkemize giriş yapan Sunbeam markasının akrilik kasaları ülkemiz pazarına sunuluyor. Başta modifikasyon meraklıları olmak üzere istediği her an kasasının içini görmek isteyenler için hazırlanan şeffaf kasalar konusunda iddialı üreticilerden biri olan Sunbeam'in farklı segmentlere hitap eden akrilik kasa çözümleri önümüzdeki haftadan itibaren kullanıcılar ile buluşmaya başlayacak. Firmanın bu konuda öne çıkan modellerinin başında 9-Bay Akrilik UV duyarlı kasa gelmekte. Sahip olduğu 3 adet 12cm LED'li fan ve takılacak UV ışıklar ile görsel anlamda kullanıcılara farklı bir deneyim yaşatmayı hedefleyen kasanın ön paneli tamamen sürücü yuvaları ile kaplı ve 9 farklı sürücünün kullanılmasına olanak tanınıyor. Plastik paneller içine gömülmüş vida yuvaları ve elle sıkılabilen vidalar sayesinde hızlı ve kolay bir kuruluma olanak tanıyan kasa, soğutma konusunda da iddialı. Ön paneldeki sürücü yuvalarına takılan sabit disk montaj yuvası üzerine konumlandırılan 12cm fana ek olarak 2 adet 120mm'lik fan yuvasına takabileceğiniz ekstra fanlar ve "Core Fan" soğutma sistemiyle CPU veya VGA fanınızın önüne gelecek şekilde ek bir fan takılmasına da olanak tanınıyor. 460 x 230 x 470 mm boyutunda olan ve Akrilik plastikten hazırlanan kasa 9 adet 5.25" (dış), 4 adet 3.5" (iç) ve 1 adet 3.5" (dış) yuvalarına sahip. Geniş bir iç hacim sunmayı hedefleyen ve dahili donanımlar için 7x PCI slotunu üzerinde barındıran Sunbean 9-Bay Akrilik UV duyarlı kasa ülkemizde 109$+KDV seviyesinden kullanıma sunulacak.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Acrylic kasalar hoş görünüyor ama statik elektrik yüklenmesi, kasa içinden geçen havadaki tozun statik yüzünden acrylic yüzeye yapışıp çabuk tozlanmaya sebep olması, yine statik yük yüzünden donanımların problem çıkarma ihtimali gibi durumları gözönüne almak lazım.
yok 10 usd fln anca eder kasa bence şekli iyi 4 plexy diyen arkadaşlar içi nasıl yapıcan sürücü koyma yerini kapagını bunlar öle kolay olcak bişey digil yapılır belki ama sonuçta kenarlarıı çirkin olacaktır silikonla tuturulacagı için ama bu kasayı başka şekilde tuutrmuşlar yan kapakları açılıp kapanabiliyor glba yani baya bi işçilik lazım montesi için ama 100 usd de etmez max 70 civarı asus kasalar bile 60 55 usd den başlıyor
iyi de bu kasalar birkere normal kullanım için değil, show ve sunum gösterim amaçlı.. Ayrıca bu kasalar sistemlere uzun süreli kullanımda zararlı olacağından avrupada yasaklanmış durumda çünkü pleksi ve akrilik kasalar emi kalkanına sahip olmadığından bu tip kasalar elektro manyetik akımları ya da dalgaları önleyemediğinden çevresindeki sistemlere ve canlılara uzun zamanda zarar verdiği tespit edildiğinden sadece gösteri amaçlı bu kasalar kullanılmaktadır.. Dolayısı ile sistem alayım da kurayım derken dikkatli olun.. Bu söylediklerimden işkembeden sallama değil..kendiniz bakın..
ek olarak, firmaların haberlerini (reklamlarını) sürekli yaparken, ürünlerin artısını eksisini yazmayı unutmayın lütfen sayın fx57 birileri bu ürünlerden zarar görse ne yapardınız???
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alternateboy -- 13 Temmuz 2008; 13:02:37 >
Akrilik kasalar görünüş bakımından çok kişiyi etkileyebilir. Bence de hoş duruyorlar AMA kesinlikle almayacağım kasalardır. Neden diye sorarsanız, bu kasaları görüntü için alıyorsunuz. Eeee o kadar güç kablosunu ne yapacağız? Bu görüntü kirliliği!
Ayrıca arkadaşların değindiği gibi akrilik kasaların ısı iletimi çok kötü (metal olanlara göre tabi ki). Örneğin evde 8800GT ve aluminyum kasam var (Lian Li). Kart tam kasanın arkasına üflüyor sıcak havayı. Kasa aluminyum olduğu için o bölge biraz ısınıyor ama dağıtıyor ısıyı geri kalan yüzeyine ve fazla ısınmıyor. Kasanın iç sıcaklığı o yüzden artmıyor. Akrilik bu işi yapabilecek mi? Tabi ki hayır. Bu kasada havalandırmayı biraz ön planda tutmuşlar ama ne kadar yeterli olur bilemeyiz?
Ayrıca alternateboy arkadaşım kesinlikle doğru bir konuya el atmış. EMI koruması hem sağlık bakımından gerekli, hem de çevredeki diğer aletleri etkilememesi bakımından gereklidir. Masum gördüğünüz PC parçaları elektromanyetik dalga (radyasyon diyelim ) yayabiliyor! Bu yüzden AB'de yasaklı.. Şu an Almanyadayım her türlü kasa var, bunlardan yok? Neden acaba?
Sunbeam uzakdoğu kökenli bir firma (bildiğim kadarıyla Çin). Çinliler ne zaman insan sağlığını veya başka bir şeyi düşünmüş. Tek yaptıkları bişeyler üretip satmak. Televizyonlarda görüyoruz neler neler üretip ülkemize soktuklarını (kanserojen boyalı kıyafetler oyuncaklar vs vs).
Benden bu kadar.. Sırf görüntüye aldanıp başka şeyleri riske atmayın
ya bu olumsuz yorumlar beni korkuttu ama!önümüzdeki ay ben de küp plexi kasa yapacam proje hazır fanları aldım şimdi napayım ben?radyasyon yayar falan denmiş ben araba cam filmiyle kaplayacam heralde fazla radyasyon yaymaz :) .ısıdan yana korkum yok ben üst katta(iki katlı küp yapacam) anakart orda olacak 4 fan alt katta da 2 fan kullanıcam.anakart tepsisini de eski kasamdan söküp takacam şimdi ben bütün bunlardan vazgeçip bi cm stacker (doğru yazamamış olabilir siz anladınız) mı alsam kafam karıştı ya!
Samsung 2333sw / CM STACKER 810 / AMD PHENOM II X3 720 B.E. / SUnbeam Core Contact Freezer / MSI KA790GX ANAKART / OCZ PLATINUM 4GB 1066 MHz DDR2 KİT (2x2GB) / Palit HD4850 /Seagate 320 Gb sata x 2 / High Power 560 Watt modüler