Arkadaşlar Gigabyte 8I945P-G anakartı iyimi yoksa tarihi geçmiş mi..iyi bir ekran kartıyla bir oyun pc yapabilirmiyiz.150 ytl civarında ekran kartı tavsiyeniz nelerdir.. Yardımınızı bekliyorum..
Tarihi geçmiş bi anakart ama idare edilir bişeyler yapılabilir yinede. Mesela destekliyorsa E4600 işlemci ile ikinci el 3850 falan güzel olur. yada x1950pro
yani p4 2.8ghz li bir pc ye ddr3 lü bir ekran kartı taksak manasız mı olur...fazla verim alamam galiba..
benim eski sistemim aşağıdaki gibiydi,
p4 3.0 -- oc ile 3.3ghz gigabyte 8I945P-G (dediğin anakart) 3 gb ddr2 667 mhz ram zotac 8800 gt amp (ddr3 ramli) Windows Vista
sistemde ekran kartı gayet sorunsuz bir şekilde çalışıyodu hatta crysisi bile orta ayarlarda oynadım. Ancak işlemcim oyunlarda sisteme yetersiz kalıyordu , bu bir gerçek. Şayet benim eski sistem gibi bir sistem düşünürsen [ki ekran kartı seçimin oyun için önemlidir,fiyatlarıda düşmüşken 8800gt önerebilirim] makul ölçülerde bir oc ile şu anki tüm oyunları oynarsın...Ama her oyunda da yüksek çözünürlük + AA falan bekleme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozonos -- 13 Temmuz 2008; 14:02:45 >
p4 2.8 derken tek çekirdekliyi kastediyorsan,takacan karta bağlı
XFX GeForce 9600 GT 512MB
^^vallaha bu kartı gözüme kestirdim ama bu anakart PCI Express x16 mi destekliyor PCI Express x1 mi tam bilmiyorum... yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim.. sizce bir sacmalık yapıyormuyum..
Şu an gigabyte 8I945P-G emektar anakartım elimde Hatta işlemcisi bile üstünde anakartta bir adet PCI Express x16 slotu var. Ama desteklediği ddr2 ram mhz si en fazla 667 dir,biraz düşük yani, aklında bulunsun Sen bu işe nekadar bütçe ayırdığını yazarsan sana daha sağlıklı bir şekilde yardımcı olabiliriz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozonos -- 13 Temmuz 2008; 14:45:22 >
Şu an gigabyte 8I945P-G emektar anakartım elimde Hatta işlemcisi bile üstünde anakartta bir adet PCI Express x16 slotu var. Ama desteklediği ddr2 ram mhz si en fazla 667 dir,biraz düşük yani, aklında bulunsun Sen bu işe nekadar bütçe ayırdığını yazarsan sana daha sağlıklı bir şekilde yardımcı olabiliriz...
200 milyonu gözden çıkarttık..olmadı 250..yani 8600gt civarı birşeyler alacaz ddr2 olmasından dolayı ekran kartı slotunun...
p4 2.8 derken tek çekirdekliyi kastediyorsan,takacan karta bağlı
XFX GeForce 9600 GT 512MB
^^vallaha bu kartı gözüme kestirdim ama bu anakart PCI Express x16 mi destekliyor PCI Express x1 mi tam bilmiyorum... yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim.. sizce bir sacmalık yapıyormuyum..
200 milyonu gözden çıkarttık..olmadı 250..yani 8600gt civarı birşeyler alacaz ddr2 olmasından dolayı ekran kartı slotunun...
Ekran kartı slotu ddr2 diye birşey yok, ben o anakartta 8800gt 512 mb ddr3 bellekli ekran kartını 4 ay kadar kullandım ve hiçbir problem yaratmadı,yani 8I945p - g ile ddr3 bellekli bir ekran kartı sorunsuz çalışır benim demek istediğim anakartın desteklediği ram mhz siydi yani en fazla 667 mhz yi destekliyor,bunun ekran kartının ddr3 ram kullanmasıyla ilgisi yok bu anakartta en fazla 4gb ddr2 ram kullanabiliyosun ve en fazla 667mhz yi destekliyor... ayrıca tabiikide 9600 gt yada 8800gt al... Ancak 250 ytl sanki yetmez gibi geldi