Uzun aramalardan sonra www.fatwallet.com adresi sayesinde Dell'in ABD'de yapmakta oldugu kampanyadan haberdar oldum.Normalde Dell'in kendi sitesine girildiğinde XPS 1530 oluşturmak istediğimde fiyat 2000$ civarı oluyordu.Bazı opsiyonlarda mevcut değildi.Yukarıda kırmızı şekilde yazmış olduğum sitede Dell'in kampanyalı linki vardı.Tıkladığımda yukarıda yazmış olduğum bilgisayar 1149$'dı.Ertesi gün ABD'de oturan bir tanıdığım bilgisayarı internetten satın aldı.Fiyatı 1 günde 10$ artmıştı.Aradan birkaç gün geçince fiyat 1200$'ı geçti, işlemci de T5XXX serisi olarak sabitlenmişti.Bu sebepten dolayı ABD'den kampanyalı Dell alacak kişilere hızlı davranmalarını öneririm.
Kutu içeriği: -Siyah deri ajanda : İçine ekran bezi, kulaklıklar, 8 cd ve kitapçıkları koymak için cepler var. -Anti virüs cd'si -Kurulum cdleri -Yüzüklerin Efendisi oyunu -Creative'in oldukça kaliteli görünen kulaklıkları -Kullanım kitapçıkları -Ekran silme bezi
Kasa: Kasanın dış kısmı oldukça sağlam ve kaliteli.Kadifemsi bir plastik dokusu olan kasanın dışında parmak izleri kalabiliyor.Klavye Dell'in klasik klavyesi.Bence oldukça güzel.Klavyenin hemen üstünde olan kısayol tuşları oldukça kullanışlı.Fakat kısayol tuşlarının bulunduğu bölümün altındaki siyah yapıştırma baştan savma duruyor.Hatta ilk geldiği gün sol taraftaki kısmının ucuz biraz kalkıktı(Yakında resimleri gelecek).Ekranın sağ alt köşesindeki çerçeve kısmı birkaç gün önce açılır gibi oldu.Bastırınca yerine oturdu.Ama hala diğer köşe gibi değil.Daha önceden hiç mouse pad kullanmadığım için bu konuda iyi veya kötü diyemem.Ama kullanırken sorun yaşamadım.Parmak okuyucuyuda şu ana kadar hiç kullanmadım.
Performans: Daha önceden sahip olduğum 512mb*2 ram + AMD X2 3800+ 2.0GHz bilgisayarıma göre çok daha performanslı.Hem de Vista olmasına rağmen.V****isayarı çok kasıyor söylemlerinden dolayı tereddüt ediyordum ama boşuna endişelenmişim.Vista performans testi sonuçları: -İşlemci: 5.3 -Ram: 5.1 -Grafikler: 5.9 -Oyun Grafikleri: 5.4 -HDD: 5.3
***Bu sonuclar bilgisayar "balanslı" performans ayarında çalıştırıken alınmıştır.
Ekran: Ekran 720P HD filmleri destekleyen 1650*1050 çözünürlüğe sahip.Dell 3 farklı firmaya LCD ekranlarını yaptırıyor.Bunlar LG, Samsung ve adını unuttuğum 3. bir firma.Samsung'un ekranları tam bir felaket.İki kişi zar zor film izleyebilir.Üçüncü firmanın ekranları hakkında bilgim yok.Bana şans eseri LG ekran geldi.Samsung'a göre çok çok üstün bir ekran.Aynı modelin farklı ekranları olması ilginç ama; Dell'den laptop alırsanız ekranınızı kontrol etmeniz şiddetle tavsiye edilir.
Oyun Performansı: Şu ana kadar Call of Duty 4, Assansin`s Creed, Fifa 2008, NFS Carbon, Test Drive Unlimited ve Battlefield 2 oynadım.COD4'ü 1280*800 çözünürlükte, dynamic lights+model detail+water detail normal ve bullet impacts on(AA 2X) ayarlarında oynadım.Diğer ayarlara dokunmadım.Fifa 08 1650*1050 çözünürlükte full ayarlarda sorunsuz çalıştı.BF2'yi 1280*800'de orta ayarlarda oynadım.Nfs Carbon ve TDU'nun ayarlarını tam hatırlamıyorum.Fakat ortanın biraz ustu ayarlarla sorunsuz çalıştırabildim.Assasin's Creed'i full ayarlarda sorunsuz açtım.Fakat bazı sahnelerde zorlandığından ayaları ortaya çektim.
2MP Kamera: Tek kelimeyle muhteşem.Gerçekten de çok iyi görüntü kalitesi var.180 derecede dönebilseydi 10+ verirdim