Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
***Dell XPS 1530 İncelemesi***

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Dell >> ***Dell XPS 1530 İncelemesi*** Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Ata

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

12 Temmuz 2008; 19:54:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Özellikleri:

Intel C2D T8300 (2.4GHz/800MHzFSB 3M L2 Cache)
4GB DDR2 667MHz Ram(2*2GB)
15.4" WSGA+ Truelife Ekran (1650*1050 Çözünürlük)
Nvidia GeForce 8600GT 256MB
160GB SATA2 HDD(5400RPM)
8X DVD+/-RW yazıcı(DVD RAM'de yazıyor)
Intel 4965AGN WiFi-N
6 Cell Pil
2MP webcam
3.7kg ağırlık

Fiyat: 1159$ + 30$ kargo

Uzun aramalardan sonra www.fatwallet.com adresi sayesinde Dell'in ABD'de yapmakta oldugu kampanyadan haberdar oldum.Normalde Dell'in kendi sitesine girildiğinde XPS 1530 oluşturmak istediğimde fiyat 2000$ civarı oluyordu.Bazı opsiyonlarda mevcut değildi.Yukarıda kırmızı şekilde yazmış olduğum sitede Dell'in kampanyalı linki vardı.Tıkladığımda yukarıda yazmış olduğum bilgisayar 1149$'dı.Ertesi gün ABD'de oturan bir tanıdığım bilgisayarı internetten satın aldı.Fiyatı 1 günde 10$ artmıştı.Aradan birkaç gün geçince fiyat 1200$'ı geçti, işlemci de T5XXX serisi olarak sabitlenmişti.Bu sebepten dolayı ABD'den kampanyalı Dell alacak kişilere hızlı davranmalarını öneririm.

Kutu içeriği:
-Siyah deri ajanda : İçine ekran bezi, kulaklıklar, 8 cd ve kitapçıkları koymak için cepler var.
-Anti virüs cd'si
-Kurulum cdleri
-Yüzüklerin Efendisi oyunu
-Creative'in oldukça kaliteli görünen kulaklıkları
-Kullanım kitapçıkları
-Ekran silme bezi

Kasa:
Kasanın dış kısmı oldukça sağlam ve kaliteli.Kadifemsi bir plastik dokusu olan kasanın dışında parmak izleri kalabiliyor.Klavye Dell'in klasik klavyesi.Bence oldukça güzel.Klavyenin hemen üstünde olan kısayol tuşları oldukça kullanışlı.Fakat kısayol tuşlarının bulunduğu bölümün altındaki siyah yapıştırma baştan savma duruyor.Hatta ilk geldiği gün sol taraftaki kısmının ucuz biraz kalkıktı(Yakında resimleri gelecek).Ekranın sağ alt köşesindeki çerçeve kısmı birkaç gün önce açılır gibi oldu.Bastırınca yerine oturdu.Ama hala diğer köşe gibi değil.Daha önceden hiç mouse pad kullanmadığım için bu konuda iyi veya kötü diyemem.Ama kullanırken sorun yaşamadım.Parmak okuyucuyuda şu ana kadar hiç kullanmadım.

Performans:
Daha önceden sahip olduğum 512mb*2 ram + AMD X2 3800+ 2.0GHz bilgisayarıma göre çok daha performanslı.Hem de Vista olmasına rağmen.V****isayarı çok kasıyor söylemlerinden dolayı tereddüt ediyordum ama boşuna endişelenmişim.Vista performans testi sonuçları:
-İşlemci: 5.3
-Ram: 5.1
-Grafikler: 5.9
-Oyun Grafikleri: 5.4
-HDD: 5.3

***Bu sonuclar bilgisayar "balanslı" performans ayarında çalıştırıken alınmıştır.

Ekran:
Ekran 720P HD filmleri destekleyen 1650*1050 çözünürlüğe sahip.Dell 3 farklı firmaya LCD ekranlarını yaptırıyor.Bunlar LG, Samsung ve adını unuttuğum 3. bir firma.Samsung'un ekranları tam bir felaket.İki kişi zar zor film izleyebilir.Üçüncü firmanın ekranları hakkında bilgim yok.Bana şans eseri LG ekran geldi.Samsung'a göre çok çok üstün bir ekran.Aynı modelin farklı ekranları olması ilginç ama; Dell'den laptop alırsanız ekranınızı kontrol etmeniz şiddetle tavsiye edilir.

Oyun Performansı:
Şu ana kadar Call of Duty 4, Assansin`s Creed, Fifa 2008, NFS Carbon, Test Drive Unlimited ve Battlefield 2 oynadım.COD4'ü 1280*800 çözünürlükte, dynamic lights+model detail+water detail normal ve bullet impacts on(AA 2X) ayarlarında oynadım.Diğer ayarlara dokunmadım.Fifa 08 1650*1050 çözünürlükte full ayarlarda sorunsuz çalıştı.BF2'yi 1280*800'de orta ayarlarda oynadım.Nfs Carbon ve TDU'nun ayarlarını tam hatırlamıyorum.Fakat ortanın biraz ustu ayarlarla sorunsuz çalıştırabildim.Assasin's Creed'i full ayarlarda sorunsuz açtım.Fakat bazı sahnelerde zorlandığından ayaları ortaya çektim.

2MP Kamera:
Tek kelimeyle muhteşem.Gerçekten de çok iyi görüntü kalitesi var.180 derecede dönebilseydi 10+ verirdim

Birkaç gün içinde resimleride ekleyeceğim...

Saygılar, Ata

Bin Nasihat Yerine Bir Musibet Evla İmiş
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Dell >> ***Dell XPS 1530 İncelemesi*** Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
ADATA Vitesta Extreme DDR21066
ADATAnin hiz asirtma potansiyeli yuksek ddr2 bellekleri
Hitachi 5K500 2.5
2.5 disklerde 500GB depolama alanı devri

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç