Şimdi Ara

SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.202
Cevap
0
Favori
41.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Faruk arkadaşamızın açtığı başlık çok güzel olmasına karşılık artık biraz karıştığı için yaptığım bu driver ı ayrı bi konu olarak açmayı uygun gördüm. Kamera driver ı nasıl yuklenir konusu Faruk arkadaşımızın açtığı aşağıdaki linkte mevcut, lütfen bilmeyenler öncelikle ordan ne nasıl yapılıyor öğrensinler. Telefonlarınızda oluşabilecek hernagi bir arızadan mesuliyet kabul etmem.

    Kamera Driver yükleme ve diğer işlemlerle ilgili bilmeniz gerekenler.
    http://forum.donanimhaber.com/m_20298081/tm.htm


    K790/800 ORJINAL CAM DRIVER (EVITA)
    http://www.4shared.com/file/57614703/24a0a85a/k790orifs.html

    K810 ORJINAL CAM DRIVER (WILMA)
    http://www.4shared.com/file/57614764/ec9e9a7f/k810orifs.html


    Tüm driverlarım ile ilgili önemli not:Video kare hızı arttırıldığından telefonunuzun ekranında kayıt sırasında çapraz çizgilenmeler olabilir, bunu yüksek milisaniyeli lcd bir monitorde oyun oynerken dikey taramayı(vertical sync) kapattığımızdaki çizgilenme gibi düşünebilirsiniz. Olay ekran tazeleme hızının video kayıt hızına yetişememesinden kaynaklanmaktadır, kayıttan sonra serederken veya bilgisyardan serederken pürüzsüz seredebilirsiniz. Herhangi bir problem olduğunu düşünmeyin

    Örnek Fotolar
     SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video


     SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video


    Video nasıl diye merak eden arkadaşlar, motogp 250cc den kısa bir bölüm, gündüz normal oda ışığı.
    http://www.4shared.com/file/54986673/d845618/MOV03197.html


    SuperCam la nasıl güzel resim çekeriz ?

    ****************************************
    -Driver ın içinden çekeceğimiz sahneye göre ışık seçimi otomatik yapılmıştır, bunun dışında beyaz dengesinden ışık ayarını değiştirmek tamamen sizin keyfinize kalmış.
    Örnek : Manzara modu seçildiğine beyaz dengesi otomatik gün ışığı olmaktadır, Alacakaranlık flashsız ve portresinde gün ışığı otomatik ampül olarak ayarlanmıştır.

    -Alacakaranlık portre modunda resim çekerken eğer çekeceğiniz yer 0 ışık yada çok az ışık alıyorsa kırmızıgöz engelleme kullanın, aksi takdirde flash etkisi artırıldığı için ışık alan ortamda parlama yapar.Eğer normal ışıkta flashlı resim çekecekseniz normal mod yada portre modunda flashı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

    -Gece floresan ışığı, ampül ışığı gibi yerlerde flashsız çekim yapacaksanız ışığın miktarına göre, alacakaranlık flashsız, alacakaranlık portre yada normal portre modlarını kullanınız, resim sabitleyiciyi açınız, shutter yavaşladığından elinizi titretmeden foto çekiniz.

    -Flashlı makro çekimlerinde, eğer çekeceğiniz nesne beyaz bir zemin üstüne konumlandı ise yada nesnenin kendisi beyaz ise normal flash kullanınız, beyazda parlama etkisini azaltmak için normal flash iso 100 e düşürülmüştür, örnek resimler 2.sayfada. Eğer koyu bir zemin üzerine konumlanmış veya kendi koyu olan bir nesnenin makrosunu çekecekseniz kırmızı göz kullanınız, normal flash detayları gizleyebilir, kırmızı göz de iso200 e çıkarıldığından koyu renk nesnelerde daha iyi sonuç verecektir.Kırmızı göz ü beyaz nesnelerde kullanmayınız.Aşırı parlar.

    Genel olarak Resim çekerken dikkat edilecekler.
    --------------------------------------------------------
    -Resime odaklandığınızdan emin olun, bazen odaklama bittiğinde aslında odaklamının olmadığını görebilirsiniz, bunun için son kez shutter a basmadan resmin ekranda net gözüktüğüne emin olun, AF ışığının gerektiği yerlerde beyaz nesnlere odaklama zor olabilir, bunun için AF led in üstüne(arkadaki turuncu ışık) parmağınızı hafif kapatarak turuncu ışık etkisini azaltırsanız cihaz daha kolay odaklama yapacaktır.

    -Kendinizi ortadaki yeşil kareye konsantre etmeyiniz, genel olarak ekrana odaklanınız, yeşil kareyi sadece çekeceğiniz resmin merkezi olarak düşünün, elinizin sallanmasını bu kareye bakarak sabitlemeye çalışmayın çok zorlanırsınız, odak aldıktan sonra komple ekrana bakarak resim çekerseniz daha stabil ve net resim çekersiniz.


    Resim Çekerken Yapılan En Büyük Hata
    --------------------------------------------------------
    -Otomatik modda netleme yapamıyorum diye yakınan arkadaşlar özellikle okusunlar. Otomatik modda AUTO FOCUS özelliği açıldığında bu size MAX 1-3 metre arasındaki nesnelere odaklanmanıza olanak sağlayacaktır. Bunu MACRO nun biraz daha uzatılmış versiyonu olarak düşünün. AUTO FOCUS adındanda anlaşılacağı üzere OTOMATİK ODAKLANMA demektir. Odaklanmanın amacı nedir ?, Çektiğimiz resimde odaklandığımız yeri ön plana çıkarmaktır. Örnek vericek olursak size 1-2 metre mesafedeki bir ağıcı çekeceğiniz zaman AF yi açmalısınız ve ağaca odaklanmalısınız, bu şekilde ağacınız çok net çıkarken arka planda kalan manzara biraz daha bulanıklaşarak nesnemizi ön plana çıkaracaktır. Biz ne yapıyoruz 50 metre mesafaye Af ile odaklanmaya çılışıyoruz sonra aaaa netleme yapamıyorum diyoruz. Arkadaşlar bu alet Fotograf makineleri ile kapışabilen bir alettir. Eğer kaliteli resimler çekmek istiyorsanız internneten yararlanarak çekim tekniklerini öğreniniz.

    -Eğer çekeceğiniz yer 3 metre mesafeden daha uzak bir alana yayılıyorsa AF yi kesinlikle kapatacaksınızki bütün sahne jilet gibi çıksın. Ya da manzara çekecekseniz bu modu kullanın, illa AF yi açıp odaklanmaya çalışmayın, odaklandı gibi gözüksede çekeceğiniz resim asla net olmayacaktır. Şöle düşünelim neden manzara moduna geçince AF otomatik olarak kapanıyor ?. Demekki neymiş bize 3 hadi 5 metre den daha uzak biyeri çekeceksek ki zaten 5 metreden sonra bu geniş bir alanı kapsayacaktır AF yi kapalı tutacaz...

    -2 tane örnek resim koyuyorum, ilk resim AF ile öndeki kanepeye odaklanarak çekildi, 2 ci resim AF kullanılmadan çekildi. Kırmızı yuvarlak içindeki yerlere dikkat ediniz.

     SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video

     SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video


    -Görüldüğü üzere AF kullanılanda sadece öndeki kanepe net iken, AF siz olanda tüm sahne aynı netliklte.

    -Lütfen bu yazılanları okuyunuz, netten araştırınız. Hala sorun yaşarsınız o zaman tartışırız.


    ***************************
    SuperCam 6.4 K790/800/810

    Son N82 karşılaştırmasında kullanılan yeni driver

    SuperCam 6.4 çekim modları

    1. dış mekan ve yeterli ışık çekimlerinde full otamatik mod kullanıcaksınız, otomatik netleme eger çekeceğiniz yer 1 ile 10 metre mesafe arsında ise otomatik netleme otomatikte eğer çekeceğiniz alan daha uzak ise otomattik netleme sonsuzda yada manzara modunda kullanacaksınız Flash açmayacaksınız. Aşırı parlar.

    2. yakın plan çekimlerinde yani makroda ful otomatik mod +otomatik netlemeyi makro yapacaksınız isteğe göre belge modunu da kullanabilirsiniz. Ortama göre cisme göre flaşı açacak yada kapayacaksınız. 2 tip flash var makro da, 1 cisi oto mod normal flash, bunun etkisi gölgeleri yok etmemesi ve etrafı karartmaması, 2 cisi belge modundaki flash, belge modunda normal flash, bildiğimiz flash etkisi, KG ise 3 katı daha fazla aydınlık flash etkisi yapar.

    3. iç mekan modu bu modda iç mekanda yetersiz ışıkta akşam ev ortamı flarasan lambalı gibi yetersiz ışığın olduğu yerlerde yapacağınız ayar lacakaranlık portre mod flaş kapalı fokus biraz bu modda yavaşlayacak elinizi titretmeden çekin yetersiz ışıkta mükemmel bir foto elde edeceksiniz, isterseniz portre modu da kullanabilirsiniz. Burda da 2 tip flashımız var, ilk flash AK portre KG, ışık yanarken çekim yaparsak çok güzel gündüz gibi foto çekmemize yarar, porte modunda ki flashlar da aynı bu etkiyi daha yüksek ışıklı ortamlarda kullanmamız için tasarlanmıştır.

    4. sıfır ışıkta Alacakaranlık portre flaş normalde çekim yapıyoruz

    5.gündüz yeterli ışıkta insan portresi çekmek için İsterseniz otomatik mod odak otomatik, isterseniz portre mod odak otomatik kullanabilirsiniz

    6. gece az ışıkta manzara çekmek için alacakaranlık flashsız moduna getirin görüntü sabitleyiciyi açın, elinizi titretmeden fotonuzu çekin süper gece manzara fotosu elde edeceksiniz Bu mod çok extra bir moddur, mümkünse cihazı bir yere dayayarak çekim yapın.

    7. gece 0 ışıkta insan portresi çekmek için max 1 metreye kadar otomatik mod flash KG de, daha uzun mesafede 3m gibi AK portre flash KG de çekin. Bu mod insan odaklı olduğu için etrafın fazla aydınlanmasını beklemeyin.

    8. hızlı görüntü yakalamk için Spor modu kullanın, gene rüzgarlı havalarda çiçek makrosu felan çekecekseniz ve yeterli gün ışığı varsa spor modu sectikten sonra netlemeyi makroya alın çekin, resminiz sallantıdan etkilenmez.

    9. akşam üstü gün ışığında çekim portre modu kullanın, mesafe yakınsa odak otomatik, 10 metreden uzaksa odak sonsuz ya da manzara modu kullanın.Işığa göre EV dengesini ayarlayın.


    Üstteki yazılar Faruğun yazılarından kopyalanarak daha iyi anlayabilmeniz için editlenmiştir.

    Not: Flash otomatikte ise hangi sahneyi seçersek seçelim flash patlayacaktır. İster aydınlık ister karanlık ortamda bulunalım. Gündüz flash kullanmak isterseniz deneyebilirsiniz.

    http://www.4shared.com/file/59996065/a5c6f6ae/supercam64.html

    ***************************
    SuperCam 5.4 K790/800/810

    -Gece modunda parlama 1 tık düşürüldü.(AK Flashsız)

    -Flashlı çekimlerde suluboya etkisi düşürldü, AF ışığı arttırıldı.

    -Gündüz modlarında renk dengesi sağlandı.

    -BestPic hatası düzeltildi.

    -Keskinlik ile ilgili çalışma yapıldı.

    -Beyaz dengesi ayarları yeniden yapıldı.

    -Flashlı sahnelerde flicker correction eklendi. Digital titreşimi azaltmak için.

    ***************************
    SuperCam 4.4 Final K790/800/810

    Sanırım bu işin sonuna geldik arkadaşlar, Telefonumuzun kapasitesi dahilinde sanırım en verimli driver bu oldu. Ben incelemelerime devam edicem lakin daha da iyisinin pek mümkün olmayacağını biliyorum. Kullanan kullanmayan, eleştiren tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

    Neler Değişti ?

    - 4.3 ün üzerine;

    -Otomatik modda ve manzara modunda çeşitli iyileştirmeler yapıldı.

    -Zoom mesafesi arttırıldı.

    ***************************
    SuperCam 4.3 update K790/800/810

    Neler Değişti ?

    -Tüm sahnelerde fotograf kalitesi arttırıldı.

    -Otomatik modda renkler %100 e yakın gerçeği ile aynı yapıldı.

    -Gündüz otomatik modda yetersiz gün ışığı alan iç mekanlarda noise önemli ölçüde yok edildi.

    -Manzara modunda renk 1 basamak arttırıldı.

    -Otomatik beyaz dengesi güncelleme %100 düzeltildi, artık kapak kapa aç yapmayacaksınız.(Sadece resim çekmeden 1,2 saniye bekleyin)

    -Sahne değişiminde iso dengesinin sahneye göre otomatik olarak değişmesi sağlandı.

    -EN BÜYÜK değişiklik makro modunda odak mesafesi 6-7 cm ye kadar düşürüldü.

    ***************************
    SuperCam 4.2 update K790/800/810

    Neler değişti ?

    -Otomatik modda odak karanlık alanlarda az bişey yavaşlatıldı buna karşılık daha aydınlık çekim yapılması sağlandı, normal ışıkta odak hızlıdır.

    -Manzara modunda renk ve keskinlik 5 e çekildi, noise filitresi eklendi.

    -Portre ve gece modlarında iyileştirmeler yapıldı, noise filitresi yenilendi, alacakaranlık portre modunda odak hızı düşürüldü, normal veya güçlü ışıkta hızlanır.

    -Video çekiminde sahne aydınlatıldı.(Gece moduna geçince kapağı kapatıp açınız..)


    ***************************
    SuperCam 4.1 update K790/800/810

    Neler Değişti ?

    -Driver ımızı artık akıllı renk seçimine sahip, ışığa göre rengi otomatik kendi arttırıp azaltıyor, tek yapmanız gereken odak aldıktan sonra odağı bırakmadan yada resmi çekmeden 1 sn den bile az beklemeniz ve sonra resmi çekmeniz. Gerçeğe en yakın rengi elde ediceksiniz.

    -Flash ayarları kontrol edildi, AKportre kırmızı göz de aşırı parlama %20 oranında azaltıldı, az aydınlık yerlerde de kullanabilirsiniz, ama normal ışıkta kullanmayınız.
    -Flash tan gelen chtsss sesi kesildi, buda flashın fazla patlamasından dolayı bir nevi desarj sesi imiş. Parlamayı azaltınca haliyle ses te gitti :)

    ***************************
    SuperCam 4.00 update K790/800/810

    Manuel mod kalkmıştır.

    Neler değişti ?

    -Öncelikle noise sorununu ortadan kaldırmak için elimden geleni yaptım, 3.06 da geyet başarılı idi noise açısından lakin bunun üstüne biraz daha fazla eğilerek olabilecek en az noise e düşürmeyi başardım, bundan daha azı mümkün olmaz. Hemen resimleri ekliyorum, 1 ci resim bugune kadar çoğunuzun kullandığı(ben hiç sevmemiştim, zaten olayın başlangıcı budur) withan 3.1, 2 ci resim supercam 4.00.

    Resimler otomatik modda gündüz odaya giren gün ışında çekilmiştir.Kapıdaki noise e dikkat !

     SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video

     SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video


    -Bunun dışında çeşitli ufak tefek iyileştirmeler de yaptım kodunda, dosya boyu kısaldı mesela :)
    -Renk 1 tane arttırıldı, belki böle daha iyi sonuç verir.
    -Manzara modunda keskinlik 6 ya çıkarıldı.

    ***************************
    SuperCam 3.06 update K790/800/810

    Neler değişti ?

    Gündüz modunda gözle görülür oranda noise engellendi, odak hızı arttırıldı.

    ***************************
    SuperCam 3.05 update K790/800/810

    Neler değişti ?

    1-AK_portre ve normal portre modların da sahne aydınlatıldı, noise azaltıldı, odaklama hızlandırıldı.
    2-AK_portre modunda kırmızı göz engelleme flash etkisi arttırıldı, aydınlık ortamda kesinlikle kullanmayınız, resim çok parlar. 0 yada çok düşük ışık için ideal.
    3-Portre modu kırmızı göz engelleme flash etkisi arttrıldı, ışığın normal olduğu yerde kullanmak isteyebilirsiniz, bi üstte yazdığım gibi parlama yapmaz.
    4-Makro modunda kırmızı göz engelleme flash etkisi iso 160 tan 250 ye cıkarıldı, çok beyaz ve ışık emmeyen nesnelerde kullanmayınız.
    5-Tüm sahnelerin flash iso ayarları yeniden ayarlandı.
    6-Jpeg kalitesi %2 oranında arttırldı, daha da artmıyor kamera hata veriyor :)

    ***************************
    SuperCam 3.04 update K790/800/810

    Neler değişti ?

    1-Tüm flashlı sahnelerde kırmızı göz flash etkisi arttırıldı.

    2-AK-Flashsız da 2 tane fazlalık satır silindi :), 1 satır ekleme yapıldı.EV ayarlarını -3, -7 gibi kullanarak 0 noise foto çekebilirsiniz.(Normal dede noise yok ama belki çok fazla parladığını düşünebilirsiniz diye yazdım, mesela çok ışıklı bir alışveriş merkezini dışardan çekerseniz, parlamadan dolayı eğer tabela felan varsa okunmayabilir, ozaman düşürün)

    3-Kusursuz insan yüzü için portre modunda keskinlik 0 landı, bu işlem insan yüzü çektiğimizdeki beyaz noktalanmaları önledi. 1-3 metre arası insan yüzü çekecekseniz gündüz/gece farketmez bu modu kullanmanızı tavsiye ederim.

    4-Video hızı 20Fps seye düşürüldü, k810 lardaki ekranda kayıt sırasında beliren kamerayı sağ sol yapınca ekran tazeleme hızının kamera hızına yetişememesinden dolayı çıkan çizgilenmeyi önlemek ve zoom yaparken tuşumuzun takılmasını engelllemek için(30 fps de zoom sorun çıkarabiliyor)

    5-Macro modunda normal flash etkisi düşürülürken haliyle kırmızı göz engellemede flash etkisi arttırıldı, eğer beyaz ve ışığı emmeyen bişeyin macrosunu çekecekseniz normal flash, karanlık ve ışığı emen bişey çekecekseniz kırmızı göz kullanın.

    6-Beyaz dengesi ayarları menuye tekrar kazandırıldı, isterseniz beyaz dengesini menuden ayarlayabilirsiniz. Ayrıca sahnelerin içinde otomatik olarak kendisi ayarını yapıyor.Örnek olarak AK-Flashsız modda ben ampul ışığını standart kullandım yani bu moda geçince otomatikman beyaz dengesi ampul ışığı oluyor, bunun etkisi gece çekimlerimizin aşırı kırmızı çıkmasını önlemek, isterseniz menuden kendi seçiminizi yapabilirsiniz.

    7-Full otomatik modda odaklanma hızı 2 fps arttırıldı(Işığa göre yavaşlama hızlanma olabilir, normaldir)

    NOT : AK=Alacakaranlık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 22 Ağustos 2008; 13:20:54 >







  • UP
  • eline sağlık arkadaşım withana göre daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim
  • yeni konun hayırlı olsun kardeş
  • Hayırlı olsun k790i aldığımda uğrayacağım ilk yer
  • tebrikler arkadaşım.gayet güzel işler yapıosun.içim gidio
    hemen attım ve denemelere başladım.gayet başarılı.eminim zamanla çok daha gelişecektir
  • Teşekkürler arkadaşlar, gündüz otomatik çekimde iyileştirmeler yaptım yeni versiyonu ekliyorum hemen..
  • Örnekler [K790i]

     SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video


     SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video


     SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 13 Temmuz 2008; 13:30:57 >




  • bu adam yapar..
    k850 içinde bişiler yap 2smoke
  • Ah ah cihaz olsa dükkan senin, 40 kere test yapıyorum, cihaz olmadan zor, ayrıca ona atılmıyor henüz bildiğim kadarı ile.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hardcrss

    Örnekler [K790i]

    http://img58.imageshack.us/img58/3732/dsc00196pt6.jpg
    http://img79.imageshack.us/img79/5553/dsc00197ux5.jpg
    http://img378.imageshack.us/img378/6725/dsc00200pi3.jpg


    Elini fazla titretme, çayır çimende fazla dolanma, malum kene mene Allah korusun :(, daha iyilerini bekliyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: 2smoke

    quote:

    Orjinalden alıntı: hardcrss

    Örnekler [K790i]

    http://img58.imageshack.us/img58/3732/dsc00196pt6.jpg
    http://img79.imageshack.us/img79/5553/dsc00197ux5.jpg
    http://img378.imageshack.us/img378/6725/dsc00200pi3.jpg


    Elini fazla titretme, çayır çimende fazla dolanma, malum kene mene Allah korusun :(, daha iyilerini bekliyorum.







  • supercam v3.04 le çekilmiş bi sıfır ışık fotosu da ben koyayım flash normalde.
    2smoke kutlarım kardeşim iyi gidiyorsun


     SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video
  • bu drivera geçiyorum withanden. deneyip bir şeyler yazarım.
  • Heyecanlandım şimdik , sağolun arkadaşlar, ama 3.06 yı şiddetle öneririm, zaten aşama aşama yazıyorum nelerin değiştiğini.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 2smoke

    Heyecanlandım şimdik , sağolun arkadaşlar, ama 3.06 yı şiddetle öneririm, zaten aşama aşama yazıyorum nelerin değiştiğini.


  • kardeşim yeni konun hayırlı olsun keşke driverin adını turkishcam koysaydın malum yabancı talebi de gelecektir başarılarının devamını dilerim en kısa zamanda bende resim ekleyeceğim.
  • @smoke çok başarılısın. 06 yıda indiriyorum hemen.Gün geçmiyorki bir yenilik çıkmasın
  • Aslında büyük bir kesime ulaşmadan bulduğum en ufak şeyi güncelliyorumki, daha az sorun çıkarsın, muhtemelen 3.1 den sonra yavaslama olacaktır, zaten pek yapacak bişeyde kalmadı gibi, ama işte gelen tepki ve öneriler ışığında belki keskinlik belki renk gibi şeyleri değişebilir, veya da withan gibi vivid color versiyonu çıkabilir daha fazla renk isteyenler için
  • birkaç fotoda benden olsun
     SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video
     SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video
     SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video
     SE K790-800-810 En iyi Kamera Driver [6.4] - Super Gece Modu/20 fps Video

    2smoke senin driverin çekim modları withan ile aynımı yoksa farklılıklar varmı




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.