Arkadaşlar ne dersiniz. Blu-Ray disc player Alma zamanı geldimi artık yoksa biraz daha beklemelimiyiz?
Panasonic DMP-BD50 & Sony BDP-S550 Bunlardan birini düşünüyordum ama ne zaman Türkiye satışı başlar bir bilgi edinemedim.Aşağıda ikisinin karşılaştırması var. Ne dersiniz biraz daha bekleyelimmi? Yurt dışından getirtebilme durumu da var.
Dostum, Şu an itibarı ile bekleyip beklememen BLU-RAY disc player ını nasıl kullandığın ve sistemin geri kalanının ne seviyede olacağı.
Yazdığın player lar yıl sonuna kadar giriş seviyesi kalacak ve ucuzlayacaklar. Senin BLU-RAY izlemede bu cihazlarda olmayan birkaç tane eksiğin bile varsa beklemelisin.. Ama bunlar bana haydi haydi yeter dersen sadece fiyatlarının uygunluğunu kolla, yurtdışı şansın varsa çok daha kolay güzel fiyat yakalayabilirsin..
TOSHIBA 32WL68P, SAMSUNG BD-P1400 BLU-RAY PLAYER, TECHNICS SA-DX940, PANASONIC DVD-S52HDMI, CREA CR-U1000 HD UYDU ALICI, PANASONIC NV-GS27, PHILIPS DVDR-3300H, PANASONIC PT-AX200U, SONY Play station2, VIEWSONIC VG2230WM, VIEWSONIC VX2835WM, LOGITECH HARMONY 525 UNIVERSAL REMOTE, PACKARD BELL MB65 HDMI NOTEBOOK, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER
Bence önce piyasada yeterli sayıda ilginizi çeken Bluray medya var mı diye inceleyin. Benim açımdan piyasa oldukça fakir hem cihazlar hantal hem başka eksiklikleri devam ediyor.
Bu ikisi yıl sonuna kadar giriş seviyesine düşecek olması beni şaşırttı. Bu forumdan üstadlar hep bu ikisi üzerinde duruyorlardı bu nedenle bende beklemedeydim. Evet yurtdışı şansım var kardeşim yurdışında yaşıyor gelirken getirebilir. BD 2 profil ve özellikle sony nin HDMI üzerinden bitstream çıkış vermesi benim asıl ilgi duyduğum. Bunlardan biri+ FullHD 46" LCD+ Onkyo875 Beraber kullanılacak
Edit. : Bana ps3 önermeyin oyunla ne benim nede eşimin ilgisi yok.eve gelen misafirler içinde oyun konsolu düşünmüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATA@ -- 13 Temmuz 2008; 1:16:06 >
İlgi için bir kez daha tesekkür arkadaşım. kursad_75 arkadaşımızın YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ Başlıklı topikte http://forum.donanimhaber.com/m_18842214/tm.htm " vermiş olduğu bir link var. ayrıca kürşar_75 arkadaşımızın bu topiği benim için bir ilgi odağıydı.
Ve bu topikte verdiği link yeni nesil çıkmış ve çıkacak BD playerlar hakkında detaylı karşılaştırma var Linki incelerseniz en iyilerinin BD50 ve BDP s550 olduğunu görürsünüz.
Yukarda bahsi geçen ve linki olan topikten MUTLAKA İNCELEYİN..! Master List Of Blu-ray Player=Tıklayın..! http://www.idoblu.co.uk/page2%20Blu-ray%20Players.html Bu linkte şu cihazlar ön planda bana göre Sony BDP-S550 Panasonic DMP-BD50 Sony BDP-S350 Pioneer BDP-LX91 Sharp BD-HP50U Tamamı BD 2 profil+HDMI 1.3vrs. 7.1 HDMI audio çıkış ve Ethernet var
quote:
Orjinalden alıntı: Thai-Fun
Dostum, Şu an itibarı ile bekleyip beklememen BLU-RAY disc player ını nasıl kullandığın ve sistemin geri kalanının ne seviyede olacağı.
Yazdığın player lar yıl sonuna kadar giriş seviyesi kalacak ve ucuzlayacaklar. Senin BLU-RAY izlemede bu cihazlarda olmayan birkaç tane eksiğin bile varsa beklemelisin.. Ama bunlar bana haydi haydi yeter dersen sadece fiyatlarının uygunluğunu kolla, yurtdışı şansın varsa çok daha kolay güzel fiyat yakalayabilirsin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATA@ -- 13 Temmuz 2008; 1:50:52 >
Listeye bence Panasonic DMP-BD30 da eklenebilir. (BD50'den tek farkı yeni nesil ses formatlarına ait çözücüleri içermemesi. Bu player'ı alanlar yeni nesil ses formatları alabilmek için bu çözücülere sahip olan AVR kullanmaları gerekecek.)
Blu-ray filmler Amerika'da ve Avrupa'da oldukça yaygınlaştı. Özellikle de Amerika'da. Yurtdışından film siparişi vermek de çok zor birşey değil fakat tek dezavantaj Türkçe altyazı problemi.
Şu linkten çıkan filmlerin incelemelerini takip edebiliyoruz:
Ben kendime ufak ufak satın almak istediğim blu-ray filmlerin listesini yapmaya başladım. http://bluray.highdefdigest.com/ Takip edebildiğim kadarıyla bu filmler çıktıktan kısa bir süre sonra Avrupa'da da satışı başlıyor.
Ben kendi adıma satın almak istediğim blu-ray filmlerin listesini yapmaya başladım. Çıktıkca da yurtdışından sipariş vererek temin etmeye çalışacağım. Henüz bir blu-ray playerım olmasa bile :)
Selamlar..
Selam,
Ben bir türlü alışamadım bilgisayardan film seyretmeye. Bugüne seyrettiğim DivX sayısı 5'i geçmez herhalde. Gerçek sinema zevkinin TV karşısında ve orijinal filmle çıkacağına inananlardanım. Bir süre kopya DVD de kullandım ama sonradan farkettim ki hiçbir zaman orijinalinin yerini tutmuyor. Benim gibi düşünmeyenlere de saygım sonsuz.
Orjinalden alıntı: bosphorus74
Selam,
Ben bir türlü alışamadım bilgisayardan film seyretmeye. Bugüne seyrettiğim DivX sayısı 5'i geçmez herhalde. Gerçek sinema zevkinin TV karşısında ve orijinal filmle çıkacağına inananlardanım. Bir süre kopya DVD de kullandım ama sonradan farkettim ki hiçbir zaman orijinalinin yerini tutmuyor. Benim gibi düşünmeyenlere de saygım sonsuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATA@ -- 13 Temmuz 2008; 15:00:54 >
Boş ver bosphorus, Hdturkiye sitesi yeter sınırsız internetin ve rapid hesabın varsa Tabii laptop ya da masaüstü makinan da vardır paylaşımsız ekran kartına sahip.
Selam,
Kardeşim, ben sana divx ya da kopya DVD önermiyorum onların zaten kalitesi düşük. (Ben de orjinal DVD film alan birisiyim çıkar çıkmaz 2004 senesinde Philips Divx player almış olmama rağmen bu özelliği bir kaç deneme dışında hiç kullanmadım). HD'den bahsediyorum burada. HD için internetten uğraştığınıza değiyor genellikle.
Ayrıca bilgisayardan fim seyretmeyi ben de sevmem ama ekran kartı çıkışından özellikle laptopla çok kullanışlı oluyor. Özellikle wireless mouse'a sahip laptop + ev sinema projektörü çok kullanışlı oluyor oturma odalarında bile. Panel tv'nize de bağlayabilirsiniz HD projektör yoksa ama gerçek HD zevki HD projektörde oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 13 Temmuz 2008; 15:09:20 >
Bu ikisi yıl sonuna kadar giriş seviyesine düşecek olması beni şaşırttı. Bu forumdan üstadlar hep bu ikisi üzerinde duruyorlardı bu nedenle bende beklemedeydim. Evet yurtdışı şansım var kardeşim yurdışında yaşıyor gelirken getirebilir. BD 2 profil ve özellikle sony nin HDMI üzerinden bitstream çıkış vermesi benim asıl ilgi duyduğum. Bunlardan biri+ FullHD 46" LCD+ Onkyo875 Beraber kullanılacak
Edit. : Bana ps3 önermeyin oyunla ne benim nede eşimin ilgisi yok.eve gelen misafirler içinde oyun konsolu düşünmüyorum.
BD 50 ve BDP S550 giriş seviyesi değildir. Orta seviye denebilir. Denon,Marantz ve Pioneer'in bazı modelleri ise üst seviyedir. BDP-S550'nin BD 50'den çok çok az bir üstünlüğü var denebilir, 7.1 analog çıkış(BD 50'de 5.1 analog) ve fiyatı biraz daha uygun Yalnız BD 50'nin speklerinde DivXHD desteği olduğu söyleniyor, bazıları için bu destek önemli olabiliyor.... selamlar