Şimdi Ara

Harddisklerim Kendiliginden silindi ? Virüs ? ya da ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün başıma çok kötü bir olay geldi, 250x2 = 500 GB hddem silindi yada anakartım bir sorun var anlıyamadım ama hiç bir bilgime ulaşamıyorum ve windows açılmıyor.Sabırla okuyacak herkese şimdiden teşekkürler. Olay şöyledirki;
    Öncelikle sistemim imzamdaki gibidir ve harddisklerim Raid0'dır. Windows Xp Sp2 full updateliydi. Download yaptıgım için Gece bilgisayarımı açık bıraktım. Sabah kalktıgımda download devam ediyo hiç bir sorun gözükmüyordu bir kaç web siteside gezdim daha sonra ders çalışmak için pc'mi kapadım yaklaşık 4 saat sonra tekrar açtıgımda. ilk bios ekranında baya bi takılı kaldı ve hddleri tespit etmekte zorlandı ve kasanın üzerindeki hdd'nin işlem yaptıgını gösteren kırmızı ışık devamlı yanıyodu.(normal şekilde açarken devamlı yanıyomuydum dikkat etmedim.) ve ilk ekranda sonraki ekran, raid ekranında raidde sorun oldugunu gösteriyodu ve hddlerin birini raidli birinide non raid yani raidsiz olarak gösteriyordu. bunun üzerine kasayı açıp kabloları kontrol ettim, kabloları değiştirdim, güç kablolarını değiştirdim, slotların yerlerini değiştirdim ama sonuç değişmedi. Elektriği kasanın arkasındaki güç kaynagından tamamen kestim ve 1 2 dk bekledim tekrar açtım. pcyi ilk açtıgımda baya bekledi ve ne raid ekranında nede ilk bios ekranında hddyi görmedi. Sonra pcyi kapatıp açtıgımda 2 hddyi görüyodu ama 2 sinide raidsiz olarak. tekrar kasanın arkasından elektriği kesip 1-2dk bekledim. ilk açışta gene hddleri görmedi ve kastı bundan sonraki açıp kapamalarımda direk kasmadan hddleri görüyor ama raidsiz olarak. Hddleri başka pc'ye taktım, taktıgım pcde raidli nraid monitor baktıgımda 2 sininde durumun sağlam oldugunu gösteriyor. Şuan için windows kurmayı denemedim, windows kurma ekranından hddlerin dolu olup olmadıgına bakmayı düşünüyorum ama şuan evden çıkmak zorundayım o zamana kadar fikirlerinizi payaşırsanız sevinirim.
    Arkadaşlar bu sistemi yaklaşık 3 yıldır 1500VA güç kaynağı ile kullanıyorum ve pcim nerdeyse hergün açıktı. Dicemki artık miladını doldurdu ama hddleri sağlam gösteriyor. Bundan sonra aklıma bir tek şey geliyor, anakartın raid chipsetinde bir sorun olabilceği ? Sizinde görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 12 Temmuz 2008; 17:07:26 >

• Arkadaşlar windows'dan baktım üstte 220 gb lık bilinmeyen alan olarak bir tane, altdada 60 gblık ve 400 gblık ayrı bölümer gözüküyor. benim Raidli hdd'em normalde 60gb C sürücüsü, 400gb da d sürücüsü olarak 2 parçaya ayrılmıştı. ve sürüclerin yanında (bilinmiyor) diye yazıyo sadece kapasitelerini gösteriyor yani nekadarı boş nekadarı dolu hala bilmiyorum.
    Bugün tekrar windows un o ekranına gelip fotograf çekip buraya koymak istedim ama bir çok kez denememe rağmen oraya gelemeden makine kendini resetledi. Bazen 20-25 sn sonra bazen 10 sn sonra hiç belli olmuyo nezaman resetliyeceği. ve resetledikten sonra pc açılmıyo siz power tuşuna bastıgınızda, 1 2 saniye çalışıyo gibi olup tekrar kapanıyor. 1-2 dk bekledikten sonra gece 20-25 saniye kadar açılıyo ama gene o ekrana gelmeden resetliyo ve bu olay devamlı kendini tekrar ediyo, büyük ihtimal ile anakartta bir sorun var. Fakrlı görüşleri olan varsa lütfen paylaşsın.
    Raid0 lı hdd'yi başka pcde açmam mümkünmü arkadaşlar ???????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 13 Temmuz 2008; 14:16:42 >

• Senin konunla alakası pek yok ama bence senin anakart bozuldu. Benim 4 yıllık p4 asus anakartlı bir sistemim vardı 3 hafta önce tık diye gitti sistem komple kapandı bilgisayar. Açamaya çalıştığımda ekrana sinyal bile gelmiyordu bios ekranını bile açmıyordu bilgisayar. Sandım ki işlemci yandı. Bütün parçalarını söktüm ve test ettirdim sorun anakartta çıktı. Anakart vefat etmiş anlıyacağın.

Sıcak ortamlarda demek ki dayanamadı chipset benimde ups em var 1000w lık ve pc im hep açıktır çok uzun süre kullandım bilgisayarı geceleri hep açık bıraktım download için.

Benim sana tavsiyem anakart ram işlemci üçlüsünü yenilemen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.