Arkadaşlar Lcd yi Duvara Monte İçin Acil Tecrübeli Arkadaşlardan Yardıma İhtiyacım var Önümüzdeki hafta Sony 40 inc Lcd alıyorum ve duvara kablolarını gömdürmek istiyorum servis monte etmeden önce alt yapısını ( Duvarı kırdırıp kabloları gömdürüp üstünü alçı ile kapatma gibi ) hazırlatmam gerekiyor. Fakat bu işlemi yaparken nelere dikkat etmeliyim mesela hangi kabloları şimdiden gömdürmeliyim sanırım demek istediğimi anlatabilmişimdir arkadaşlar bu işi daha önce yapan arkadaşlarımız varmı var ise bana diyebilecekleri püf noktası varmı yani bak şu kabloyu koydurmayı unutma veya fazladan duvara boş boru koydur ileride başka kablolama için kullanabilirsin gibi bu konuda bana bilgi verirmisiniz arkadaşlar çünkü bir kere kırılıp yapılacak sonradan ya keşke şunuda koydursaydık veya şu kabloyu az uzun bıraksaydık gibi demek istemiyorum lütfen bana bu konuda yapmam gerekenleri söylecek arkadaşlar varsa bana yardım etsin tv ye D-Smart ve bir tane dvd bağlıyacağım o kadar ( ilerde sinema sistemi mutlaka olacaktır ) bir de bağlantıda negibi kablolama ve ne üzerinden kablolama yaptırmalıyım servis mutlaka gerekeni söyliycektir ama ( D-Smart ve dvd de tabiki ne kadar değişik bağlama şansın var onuda bilemiyorum ) lütfen arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum herkese teşekkürler.
Bir ucu süpürgelikte bir ucu da uoturunca göz hizasında kalacak şekilde kazdırıp içine en büyük boy kablo kanalı nı yerleştirt. Uçlarını da bir scart başının geçeceği büyüklükten biraz fazla şekilde boş bıraktır.Bu boşluklar televizyonun ve sehpanın arkasında kalacak ve görünmeyecek. Üzrerine alçı çektirip boyat. Böylece istediğin zaman istediğin kabloyu geçirebilirsin.Hem şimdiden gereksiz kablo geçirmek zorunda kalmazsın hem de sonradan istediğin kabloyu eklersin.