Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Asus M2A-VM kart üzerine ram yerleşimi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Asus M2A-VM kart üzerine ram yerleşimi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
tembeler

12 Temmuz 2008; 13:59:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar asus M2A-VM anakartın sahibiyim,,

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2083

benim sorum şu

2 * 1024mb 800 mhz kingston ramler kullanmaktayım

sanırım bu ramlerin yerleşim düzenine göre 64 bit 128 bit çalışma durumu varmış

ben ramleri ne şekilde denediysem deneyeyim bilgisayar bi türlü açılmadı sadece ramin birini sol en başa diğerinide sağ en son sokete taktığımda pc çalışıyor yani 1. ve 4. soketlere taktığımda pc çalışıyor 64 bitmi 128 bitmi demek bu bilmiyorum kafam karıştı yani

sistemimde amd x2 4400+ işlemci kullanıyorum ve default modda çalışıyor 2,3 ghz

yukarıda 4000+ işlemcilerin 3ghz de stabil çalıştırılabildiği yazıyor
(ilgili konu için tıklayın)

çokda oc meraklısı değilim ama en azından sistemimi performanslı kullanmak istiyorum bana ram yerleşimimde bir hata varmı veya şöyle ayarlar yapsan daha iyi olur diyebileceğiniz birşey varsa çok memnun olurum saygılar

not: x1250 yi kullanmıyorum harici ati hd3650 256m gddr3 takılı

not2: benzer başlıkta bir konu overclock bölümünde vardı cevap olarak bu postu atmışdım fakat 2. günde hala cevap veren olmadı bende konu açayım dedim.

|| SilkRoad Online ||
|| Sparta
|| 81 lvl tembeler cold/light s/S Nuker full farm
|| Venice
|| 90 lvl ShunjiSuke fire/light s/S Nuker full farm
MÜŞAVİR

12 Temmuz 2008; 14:04:04 

Anakartınızın DUAL ram desteği söz konusu. Ancak DUAL çalıştırabilmeniz için aynı renk slotlarda takılı olması laım ki siz aynı renklere takınca çalışmadığını söylüyorsunuz.

1- Ram lerin sadece tekini tek tek bütün slotlarda deneyerek açmaya çalışın. Böylelikle slotlarda sorun varmı anlaşılır.

2- Şu an çalışan haliyle CPU-Z proğramı ile bakarmısınız RAM ler DUAL çalışıyor mu? (4. sekme channels yazan yer)

ESKİ NİCK: Bulut_Taciri

[İntel E7200 2.53 ghz @ 2.99 ghz (315 X 9,5)] [Gigabyte GAP35 DS3L (rev 2.0) f8 bıos] [Kingston 2x1gb 788 Mhz (315 X 2,5) 4-4-4-12] [MSI 9600GT OC red moon 700-1750-1900] [160 GB HDD] [18X LG DVD RW] [1.44" floppy] [Samsung 17" 794MB] [FSP 400W psu] [Creative SBS245 1+1] [XP SP2] [Vista Ultimate 32 bit SP1]
tembeler

12 Temmuz 2008; 14:07:42 

yardım için teşekkür ederim,

ona akşam bakabilirim ancak çünkü bilgisayarım evimde. ramlerim dual çalışmıyorsa kaybım ne olur bu 64 bit 128 bit durumumudur yani? acaba dual çalıştırabilmek için biostan birşeylerimi aktive etmem gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeler -- 12 Temmuz 2008; 14:07:23 >

|| SilkRoad Online ||
|| Sparta
|| Venice
MÜŞAVİR

12 Temmuz 2008; 14:21:51 

quote:

Orjinalden alıntı: tembeler

yardım için teşekkür ederim,

ramlerim dual çalışmıyorsa kaybım ne olur bu 64 bit 128 bit durumumudur yani? acaba dual çalıştırabilmek için biostan birşeylerimi aktive etmem gerekiyor

Peki DUAL CHANNEL aslında nedir? Bellek denetleyicisinin Modüllerdeki 64bitlik iki veriyolunu da kullanabilir kılması ve RAMden işlemciye giden bandgenişliğini 128bite çıkarmasıdır. Bu durum, performansta her ne kadar iki kat olmasa da hissedilir bir artışa neden olur. (%10/20 kadar)-Bugün yeryüzünde böyle bir artış için donanımlarının ömrünü kısaltmayı, daha kötü durumda yakmayı dahi göze olan milyonlarca insan varken hiç de fena değil.

Peki Dual Chanel, Single'a göre neden iki kat hızlı değil? Çünkü ikiye çıkan aslında yeriyolu hızı değil, yolun genişliği. Yolun genişliği gerektiğinde daha fazla arabayı aynı anda taşımaya elveriyorsa bile bu arabaların daha hızlı gitmesini(aslında taşınmasını demek lazım, çünkü yoldan ziyade kayan band benzetmesi daha mantıklı- öyle ya neden bandwidth demişler sanki) gerektirmez. (Unix sitesinden alıntıdır)

DUAL çalıtırabilmek için bildiğim kadarıyla bıos ta herhangi bir ayara gerek yok. Aynı renk slotlara aynı özelliklerde 2 ram takınca dual çalışıyor olması lazım.

ESKİ NİCK: Bulut_Taciri

[İntel E7200 2.53 ghz @ 2.99 ghz (315 X 9,5)] [Gigabyte GAP35 DS3L (rev 2.0) f8 bıos] [Kingston 2x1gb 788 Mhz (315 X 2,5) 4-4-4-12] [MSI 9600GT OC red moon 700-1750-1900] [160 GB HDD] [18X LG DVD RW] [1.44" floppy] [Samsung 17" 794MB] [FSP 400W psu] [Creative SBS245 1+1] [XP SP2] [Vista Ultimate 32 bit SP1]
tembeler

12 Temmuz 2008; 16:54:40 

saol dostum yardımların için eve geldim tekrar denedim aynı renk üzerine dizmeye ve bu sefer çalıştı niyeyse,

cpu-z dede dual olarak okuyorum

fakat 400mhz yazıyor bu normalmi ? 800 olması gerekmezmi

yoksa bu ramler 400 lükde kazıkladılarmı beni :S

|| SilkRoad Online ||
|| Sparta
|| Venice
Göktuğ AYAS

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

12 Temmuz 2008; 16:58:55 

400 mhz ise problem yok.800 mhz reaktif değer(yanlış hatırlamıyorsam).yani 400.2 ise 800.yani 400se problem yok.

arkadaşlar bir sorum var;yukarıdaki anakart amd 6000 i desteklermi? 125watt??

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> Asus M2A-VM kart üzerine ram yerleşimi Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
CeBIT 07 / Dojop Standı Röport
1 PCyi 30 kişi aynı anda kullanın NComputing çözümleri
Ninja Gaiden II video inceleme
Bir Ninja hiç bu kadar acımasız olmamıştı!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar