çevremde kimden geldiğini bilmediğim bi kablosuz bağlantı var fakat sinyal seviyesi az.bunu arttırmam için..acces poin-repeater özellikli bi modem almak istiyorum anteni değiştirilebilir olması avantajmı 2dbi yeterli olabilirmi?önerileriniz varmı ve işe yararmı? nasıl kullanabilirim..şimdiden saolun
Datron 1030w. Bizimkiler bir laptop aldıkları için wifi olsun bağlantınız dedim kablodan kurtulun. Gittik en ucuz modem nedir kablosuz Datron 1030w 54 ytl :) menüsünü kurrcalarken ne gördüm Reapeter özelliği menzilide fena değil sadee fazla ısınıyor ama çalışmada problem yok..
onu yapman için kablosuzu aldığım modemle access pointi köprülemen lazım ki her modemede olmuyor bendede aynı problem var baya araştırdım ama bir sonuç elde edemedim
Nerden geldigini bilmedigini soyledigine gore sinyal ile hicbir alakan yok . aldigin AP yi sadece client modda calistirarak baglanti kurabilirsin. O da harici antenli bir kart almak ile ayni mantik , ve hatta usb adaptor veya pci kart almak AP ye gore daha ucuz olacaktir. 2100 AP 60 dolar civarinda bir fiyata sahip , client olarak calisiyor. pci kartlar ve usb adaptorler 35-40 dolar seviyesinde olmali .
Kisacasi, diger modem ile alakan olmadan tekrarlama veya kopru ozelliklerini kullanamazsin. Alakan varsa da merkezdeki cihazin bu ozellikleri desteklemesi lazim ki, onu da degistirmen gerekebilir.
kesinlikle d link 2100 ap tavsiye edeyirum ne ararsan var ap, repeater, wireless cilent sökülebilir anten herşey,,,,.,.,.,.,.,.,.
Tamam da, arkadaş belirttiği özelliklere sahip bir "modem" arıyor ve D-Link DL-2100ap "modem" değil!... Temelde sadece bir Kablosuz Erişim Noktası (Access Point). Hoş, başlığı açan arkadaşın etraftaki kablosuz ağlara (yayınlara) girebilmek için de neden bir "modem" aradığını da anlayabilmiş değilim...
AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies RT-101, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
sanırım arkadaş az gelen sinyali access point ile evin heryerine yaymak için almak istiyor onun içinde kablosuz sinyal gelen modemin marka modelini bilmelisinki ona göre access point arayasın
kesinlikle d link 2100 ap tavsiye edeyirum ne ararsan var ap, repeater, wireless cilent sökülebilir anten herşey,,,,.,.,.,.,.,.,.
Tamam da, arkadaş belirttiği özelliklere sahip bir "modem" arıyor ve D-Link DL-2100ap "modem" değil!... Temelde sadece bir Kablosuz Erişim Noktası (Access Point). Hoş, başlığı açan arkadaşın etraftaki kablosuz ağlara (yayınlara) girebilmek için de neden bir "modem" aradığını da anlayabilmiş değilim...
aradığı şey bir AP ama modemle görünüş olarak benziyor, arkadaş da bilmiyor ise -ki olabilir; doğaldır; bilmemek ayıp değildir... - modem yazmış olabilir...
bu arada ben 2100 ap nin modem olmadığını yeni öğrendim teşekkürler mafaky
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a_kosif -- 24 Temmuz 2008; 3:26:49 >