Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Dizüstü almak isteyenler ya da bilgi edinmek isteyenler...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Diğer Konu ve Markalar >> Dizüstü almak isteyenler ya da bilgi edinmek isteyenler... Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ototube

12 Temmuz 2008; 13:22:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar....

Bu soru bilgisayar alacakların aklına gelir.Haddimi aşarsam affola ama ben bilgisayar alacakların aklına gelen bu soruya doğru yanıt verebilmelerine yardım etmek için düşüncelerimi ve tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Arkadaşlar ilkönce alacağınız bilgisayarı ne amaçla kullanacağınıza bağlı oldupunu biliyorsunuz.Sürekli seyahat eden gittiğiniz heryerde yanınızda bilgisayarına ihtyiacınız olacaksa dizüstü mantıklı.Peki dizüstü alacaksınız kararınızı verdiniz ama okadar çok esçenek varki ne yapacaksınız.Önerim servisi iyi olan kalitesi yüksek olan modellere yönelmeniz çok sağlıklı olacaktır.İlk önce bunu göz önüne alın.Araştırın arıza potansiyeli en düşük olan servisi güvenilir ve müşteri memnuniyeti odaklı olan bir marka tercih ediniz.Bu konuyya neden çok değindim.Dizüstü arıza potansiyeli yüksek olan bir bilgisayardır.Bunu farkında olmalısınız.Her nekadar çok araştırdım en kaliteli marka buymuş deyip servis durumunu göz ardı etmeyin.Ayrıca dizüstünün parça fiyatları da yüksek olur.2. durum dizüstü alacaksınız ve yüksek bir fiyat ödeyeceksiniz.Ve bu fiyat siz özelliklerini yükselttikçe aynı oranda değil biraz oranı katlayarak fiyatı artacaktır.Eğer verdiğiniz fiyata değimesini istiyorsanız sabitdisk dönme hızına dikkat etmelisiniz.İşlemcisi nekadar yüksek olursa olsun ramin nekadar yükse4k olursa olsun veriyolu hızı da yüksek olsa sabitdiskin dönme hızı düşük olursa hayal kırıklığına uğrarsınız.Bu durum somutlaştırırsak.Çok kuvvetli bir motorsa sahip aks kolları sağlam ve hzı artıracak seviyede şanzıman keza öyle diyelim ama tekerleri çok küçük olan bir araç tekerleri büyük takılan bir araca göre nekadar hızlı olabilir?

Masaüstü:Arkadaşlar masaüstü hertürlü donanım ekine cevap verebilecek parçaları dizüstüne göre oldıkça ucuz olan,Aynı parayla dizüstüne göre daha hızlı sağlam bir sistem toplayabileceğiniz imkanlar sunan bir sınıf.Ama taşınamaz.Tüm artılarına rağmen taşınamaz olduğu için fiyatı dizüstüne göre düşük.Daha çok elektirk yakar ve daha çok gürültülü.Dizüstüne göre daha sağlam ve arıza potansiyeli düşüktür.

Peki alacağınız bilgisayarın donanım özelliklerini belirlerken nelere dikkat etmeliyiz?

Arkadaşlar....

Egolarınıza kapılmayın.İnsan hep iyisi olsun diye sınırları zorlamak ister.İhtiyacını karşılayacak sistemden çokdaha hızlısını planlar.Ama bu konuda ihtiyacımız beklentilerimiz doğrultusunda bir sistem belirlemek çok daha mantıklıdır.Ama genel mantık şudur.Hergün teknoloji gelişiyor.Ben şimdi en son sistemi alırsam seneye gelecek yeni teknolojiden daha az uzakta kalmış olurum.Kısmen doğru ama bulunduğunuz günde aldığınız son teknoloji sisteme vereceğiniz fiyat seneye sizin son sistem olarak aldığınız sistemden en fazla iki kat hızlı olabilir.Ama sizin kendid sisteminize verdiğiniz fiyatın aynısı ile fiyatlandırılır.Ve sizin kendi sisteminizi bir yıl sonra toplamaya kalktığınızda bir sene önce ödediğiniz fiyatın 3 te 1 dir.O yüzden piyasaya işlk çıkan sistemleri hemen almaktan uzak durun çünkü aldığınız gün zarar edeceksiniz.

Pişman olmamak için sabırlı ve doğru kaynaklara ulaşarak ihtiyacımıza uygun bilgisayarlar almamız çok daha iyi olur.

Yanlışlarım ve eksiklerim varsa affola. Tercihlerinde kararsız kalan arkadaşlara yardımcı olabilmek umuduyla.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 12 Temmuz 2008; 14:23:55 >

www.ototube.net --- www.es26.net
ototube

14 Temmuz 2008; 12:18:17 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bilgisayar Arızaları

Arkadaşlar malum bilgisayarlar arızalanır.Yazılımsal olarak donanımsal olarak sürekli arızalanabilirler.Ve bu durumlardan anlamadığımız zaman destek için başvurduğumuzda bilmiyo oluşumuzdan faydalanarak yüksek fiyatlara tamir etme, ya anlamayıp başka arızalar öne sürüp parça satmak için kandırılabiliriz.

Ben bildiğim arızaların nelerden olduğunu sizlerle paylaşmak istedim.

1-) Bilgisayarı açıyorsunuz bios yazıları geliyor ama işletim sistemi açılmıyor ve mavi ekran geliyor.
İşletim sisteminizde sistem dosyası bozulmuştur.Formatla düzelir.

2-)Bilgisayarı açıyorsunuz ekrana hiçbişey gelmiyor.Ne bios yazıları ne de herhangib bir uyarı veya yazı.Büyük ihtimalle anakart arızası olurki maliyeti yüksek olur.

3-)Bilgisayarınızı açıyorsunuz bios yazıları geliyor ve bir anda kapanıyor ya da masaüstüne geliyor biranda kapanıyor büyük ihtimal işlemci çok ısınıyodur ve sınır sıcaklığına ulaşınca işlemciyi korumak için anakart tarafından bilgisayar kendini kapatır.Bu durum işlemcinin sınır noktasına gelme süresine göre bilgisayar açılırken bios yazıları gelir gelmez de olabilir masaüstüne çıkınca yani işletim sistemi açılınca da olabilir.

4-)Bilgisayar açıyorsunuz kısa bip selseri ile uyarı geliyor ve bilgisayar açılmıyor bip sesleri gelmeyedebilir.Bios yazıları gelir.Büyük ihtimalle ram olabilir.

5-)Bilgisayarı açtınız bios yazılarında kaldı.Harddisk veya ekran kartı olabilir.Bios yazılarında hangisinden olduğu görülebilir.

6-)Bilgisayarınız açılıyor ve bazen kitleniyor.Bu problem için ilk önce problemin yazılımsal mı yoksal donanımsal mı olduğunu görmek için ilk önce format atmak gerekir.Formata rağmen devam ederse donanımsal uyumsuzluk ram uyumsuzluğu olabilir.Bazen özellikleri aynı olan farklı marka ramler uyumsuzluk yapabiliyor.

7-)Bilgiysarınız bazen açılıyor bazen de ekrana hiçbirşey gelmiyor.Anakart sorunludur ve çatlak olabilir.Anakartın sıcaklığa bağlı olarak genleşmesinden çatlak etkilenir ve bazen çatlak kapalı olduğu için çalışır baen açık olur çalışmaz.

8-)Bilgisayarınızda antivirüz programı varsa ve başka kurmak istiyorsanız varolanı kaldırmadan diğerini kurarsanız işletim sistemi çöker.Bazen bu çöküş gizli oluyor yani mavi ekran gelmiyor ama bilgisayar ölü gibi çalışıyor bir işlemi en basit başlat a basınca yapacağı işlemi 5-10 dk da yapabiliyor.

9-)Yeni satılan çoğu laptop veya masaüstü vista işletim sistemi ile geliyor.Hatta laptoplar bu konuda çok sıkıntılı olabiliyor.Recovery bölümleri olduğu için xpye ççevirme işlemi çok sıkıntılı oluyor.Vista kurulu olan bilgisayarınıza her programı kurmamalısnız.Kuracağınız programın vista uyumlu olup olmadığını öğrenmelsiniz aksi halde en basit bir program bile işletim sistemini çökertebiliyor.

10-)Başka bir vista işletim sistemi yüklemek istiyorsunuz.Arkadaşınızdan aldığınız vistaişletim sisteminin daha iyi olduğunu öğrendiniz.Dikkat edeceğiniz nokta aldığınız vistanın 64 bit oup olmaması ve de sizin bilgisayarınızın 64 bit işletim sistemi destekleyen bir anakarta sahip olup olmadığını bilmelisiniz.Ayrıca 64 bit vistalar için de 64 bit uyumlu programlar bulmalısnız.

Arkadaşlar eksik ve yanlış bilgilerim varsa ki olabilir affola sorunsuz günler geçirmeinz dileğiyle....

www.ototube.net --- www.es26.net
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Diğer Konu ve Markalar >> Dizüstü almak isteyenler ya da bilgi edinmek isteyenler... Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
BIOSTAR TF8200 A2+ anakart
Hybrid SLI ile Performans ve Güç Tasarrufu bir arada
Zotac AMP 8800GT 512MB video
Yeni fiyat performans lideri ekran kartı 8800GT

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç