Şimdi Ara

## AMD'nin Puma Platformu Henüz Yaygınlaşabilmiş Değil ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin geçtiğimiz ay anons ettiği Puma kod adlı yeni nesil mobil platformu an itibariyle henüz yaygınlaşabilmiş değil. Özellikle entegre grafik işlemci performansı ve diğer grafik yetenekleri ile öne çıkan Puma platformu için birkaç üretici dizüstü modeli duyurmuş ve kullanıma sunmuş olsa da malesef yaygınlaşabilme anlamında AMD çok önemli zaman dilimi değerlendiremedi gibi görünüyor. Bu söylemi destekleyici en önemli neden olaraksa dizüstü bilgisayar pazarını domine eden Intel'in son erteleme ile birlikte Haziran ayı sonrasına ötelediği Montevina kod adlı yeni nesil Centrino 2 platformu için artık geri sayıma başlamış olması gösteriliyor.

    Önümüzdeki hafta içerisinde anons edilmesi beklenen Centrino 2 platformu 23-35 watt arası güç tüketimine sahip olan, 1066MHz FSB'li yeni mobil işlemciler, G45 yonga seti ve DirectX 10 destekli GMA X4500HD entegre grafik işlemcisi, DDR3 bellek desteği ve WiMAX gibi yenilikler ile gelecek. AMD'nin Puma platformunda gelen yeniliklere baktığımızda ise ilk etapta HyperTransport 3.0 teknolojisi ile desteklenen ve çeşitli optimizasyonlar yapılarak bir önceki mobil işlemci serisinin yerine hazırlanan Turion64 X2 Ultra işlemci ailesi, RS780M yonga seti ve Radeon HD 3200 entegre grafik işlemcisi, Hybrid Crossfire desteği, XGP ve geliştirilmiş kablosuz ağ desteği dikkat çekmekte.

    Radeon HD 3200 entegre grafik işlemcisinin Intel'in an itibariyle kullanılmakta olan entegre grafik işlemci çözümleri karşısında 3 kat daha hızlı olduğunu iddia ettiği grafik performansı ile yeni nesil mobil platformunun son kullanıcılar arasında hızlı bir şekilde yayıngalaşacağını düşünen AMD cephesinde henüz dizüstü bilgisayar üreticileri Puma tabanlı dizüstü bilgisayarlarını pazara yaygın bir şekilde sürmüş değil. Global olarak yaşanan bu durumu yerel olarak hissedebilmek mümkün. Intel cephesinde ise Centrino 2 platformunu kullanan ilk dizüstü bilgisayarlar da GMA X4500HD IGP'si olmayacak.

    Intel'in Centrino 2 platformunu ertelemesinin arkasındaki neden olarak G45 yonga setinin sahip olduğu entegre grafik işlemcisi ile ilgili yaşanan bir sıkıntı olduğu iddia ediliyordu. Elde edilen yeni bilgilere göre firma Centrino 2 platformunu pazara ilk etapta Nvidia ve ATi tabanlı harici grafik kartları ile sürecek, GMA X4500 IGP'sini kullanan entegre grafik işlemcili çözümler ise önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak. AMD'nin Puma platformu muhtemelen önümüzdeki günlerde yaygınlaşmaya başlayacak ama bu sefer karşısında Intel'in Centrino 2 platformu olacak. Bakalım yeni mobil işlemcileriyle Intel mi, yoksa segmenttinde en hızlısı olduğunu belirttiği entegre grafik işlemcisi Radeon HD 3200 ile AMD mi bir adım öne geçecek, bekleyip göreceğiz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Şahsi görüşüm, AMD dizüstünde İNTEL'e rakip olamaz. Dolayısıyla PUMA nın yaygınlaşamamış olması şaşırtıcı gelmedi.
  • Üreticilerle ilgili bir durum bu, tüketicilerle ilgili değil. Ayrıca Intel'in Centrino 2 kartını da görmek istiyor piyasa. O yüzden ihtiyatlı davranma gayreti içinde herkes. Bence durum bundan ibaret.
  • Centrino 2 ile gelen WiMAx ve QuadCore birçok kullanıcıyı cezbedecek, AMD'nin bu kulvarda da pek şansı yok.
  • dizüstü bilgisayarların kullanım amacına bakınca quad core işlemciler gereksiz. var olan sıkıntı grafik konusunda. harici ekran kartı kullanan modeller pahalı, çok ısınıyo ve batarya ömürleri kısa. puma ile gelen onboard grafik kartı intelin sunabilmesi mümkün değil, ayrıca pumanın harici grafik kartla yaptığını g45'in yapma şansıda yok. centrino 2'de önceki nesil gibi daha iyi işlemci getirecek ama dizüstülerin işlemci darboğazı uzun zamandır zaten yok ben oyumu pumaya kullanırım ama piyasa herzamanki gibi centrino kelimesine tav olacakdır
  • Yorumlara baktım da, insanlar ne kadar da kendiyle dalga geçtiriyor ve ne kadar da gülünç duruma düşüyorlar. Bunun yanında bilgisiz davranıyormuş gibi görünmeye çalışıyorlar , - ya da öyleler- . Bir de, unutulmaması gereken, çok bilmiş gibi davranıyorlar... Hani üst düzey ekonomi bilgileri olan, şirket politikalarından vs. haberdar olan kişiler gibi görünmeye çalışıyorlar ya, o çok komik görünüyor işte....

    AMD'nin dizüstündeki ve hazır PC üreticilerinde neden yer edinemediğinin rüşvetle ve şantajla bir ilgisinin olduğunu biraz araştırın ve düşünün bakalım...
  • Amd nin mobil işlemcileri intelin laptoplardaki 9 serisi işlemcileriyle başa çıkması zor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

    Amd nin mobil işlemcileri intelin laptoplardaki 9 serisi işlemcileriyle başa çıkması zor



    Çok denediniz sanırsam... Sadece işlemci olarak göz önüne aldığınız zaman, Intel'in iyi olduğu doğru olabilir. (Ama senelerin eskitemediği TL60'la T7200'ü fena tokatlamışlığım vardır) Ama Puma'ları araştırdığınızda, en iyi oyun-dizüstü bilgisayarı olduğunu göreceksiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: WinteR

    Centrino 2 ile gelen WiMAx ve QuadCore birçok kullanıcıyı cezbedecek, AMD'nin bu kulvarda da pek şansı yok.


    F/P 'ye oynayacak diyorum ben. Bilhassa (yurtdışı için) 500 - 900$ arasında.
  • dizüstü kullanıcılarının çoğu konfigürasyon kelimesinin anlamını bile bilmiyor.. burada alıcılardan çok satıcıların etkisi büyük.. tokatli6061 arkadaşın yaptığı yoruma katılıyorum vede çok haklı.. dizüstlerinde kullanılan uygulamalara bakıldığında buralarda artık işlemci darboğazının olmadığı ve burada bir sıkıntının yaşanmadığı çok aşikar.. en büyük dar boğazlardan biri vede bence en önemlisi grafik alanında yaşanıyor vede AMD bu alana ciddi eğilim yaparak her alanda olduğu gibi burada da hedefi 12'ten vurma ve direkt ihtiyaç duyulan alana yatırım yapmış gibi gözüküyor..

    Birde herkes dizüstlerin salt işlemci performansının satışa direkt etki ettiğini zannediyor.. Daha önce de belirttiğim gibi dizüstü kullanıcıların yada alıcılarının donanimları dahi doğru düzgün bilmedikleri gerçeği var.. alıcıdan çok satıcıların pazara yön verdiği bir segment burası.. vede fiyat alıcılar için en büyük faktörü oluşturmakta.. AMD-Ati her zaman ki agresif fiyat politikaları ile pazara girerse satış grafiğini rahatça yükseltebilir diye düşünüyorum..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: scaniaperest


    quote:

    Orjinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

    Amd nin mobil işlemcileri intelin laptoplardaki 9 serisi işlemcileriyle başa çıkması zor



    Çok denediniz sanırsam... Sadece işlemci olarak göz önüne aldığınız zaman, Intel'in iyi olduğu doğru olabilir. (Ama senelerin eskitemediği TL60'la T7200'ü fena tokatlamışlığım vardır) Ama Puma'ları araştırdığınızda, en iyi oyun-dizüstü bilgisayarı olduğunu göreceksiniz.



    tomshardware mobil testlerine bakarsan anlarsın nasıl tokatlıyolar amd işlemcileri




  • platform olarak genel anlamda daha iyi 780g mobile chipseti intel'den.

    fakat geforce 8600m'li bir core2duo laptop alırsanız daha performanslı bir sistem oluyor.
    Bu durumda PUMA'nın fiyat avantajlarını gözönünde bulundurmak lazım.Piyasada görmemiz gerekiyor.
  • Tomshardware nin intel taraftarı olduğunu çok iyi biliyoruz yok amd nin fusıon teknolojisi nehalemle başa çıkamazmış o teknolojiyi zaten AMD buldu.Ben testlere değilde kullanıcı yorumlarına bakmayı tercih ediyorum.AMD nin yeni puma platformu gerçekten çok iyi olcağa benziyor grafik çözümünden belli zaten.İntele miliyarlarca para vereceğime AMD ye az para verip yüksek performans alırım daha iyi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: scaniaperest

    Yorumlara baktım da, insanlar ne kadar da kendiyle dalga geçtiriyor ve ne kadar da gülünç duruma düşüyorlar. Bunun yanında bilgisiz davranıyormuş gibi görünmeye çalışıyorlar , - ya da öyleler- . Bir de, unutulmaması gereken, çok bilmiş gibi davranıyorlar... Hani üst düzey ekonomi bilgileri olan, şirket politikalarından vs. haberdar olan kişiler gibi görünmeye çalışıyorlar ya, o çok komik görünüyor işte....

    AMD'nin dizüstündeki ve hazır PC üreticilerinde neden yer edinemediğinin rüşvetle ve şantajla bir ilgisinin olduğunu biraz araştırın ve düşünün bakalım...


    bahsettiğiniz rüşvet durumu sizin veya sizin duyduklarınızın iddilarıdır, ortada somut bir kanıt olmadan bu kadar net konuşmamak gerektiğini düşünüyorum, eğer gerçekten bir deliliniz varsa bize gösterirseniz çok memnun olurum




  • quote:

    Orjinalden alıntı: WinteR

    Bir testhttp://www.insidehw.com/Reviews/Notebooks/Puma-Platform-for-Notebooks/Page-3.html


    teste göre işlemci performası eski seri turion x2 lere göre pek de farklı değil. ama pil performası oldukça geliştirilmiş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri

    Şahsi görüşüm, AMD dizüstünde İNTEL'e rakip olamaz. Dolayısıyla PUMA nın yaygınlaşamamış olması şaşırtıcı gelmedi.


    +1
  • amd dizustunde intele rakip olamazmıs

    hala abuk subuk adamlar goruyorum t bilmemkac işlemcim var fln abuk sbuk intel ob vgaları underground 2 yi oynatamıyor

    geçn o işleri
  • AMD Puma için arkadaşların yorumlarına katılıyorum.

    İşlemci darboğazı kalmadı artık. En önemli konulardan bir tanesi VGA Performansı. Ve bu konuda amd intelden çok çok daha iyi. Ancak havalanmasın İntel + nvidia 'da AMD 'den çok çok iyi. AMD düzgün bir fiyatla piyasaya girerse çok iyi iş yapar. Aynen 480* serisi ekran kartlarında yaptığı gibi. Ama fiyatı ayarlayamazsa kullanıcıların nvidia'ya gıcık olduğu gibi gıcık olurlar.

    Şahsım adına artık Puma raflarda yer alması gerekiyordu diye düşünüyorum. centrino 2 'den önce. İyi iş yapardı. Son 1 haftada intel fiyatları ciddi şekilde düşürdü. AMD geciktikçe müşterilerini kaybediyor. Ben de notbook alacam. Yıllardır masaüstünde amd kullanıyorum. yine notbook alanında da amd düşünüyorum ama çıkmadı gitti. şimdi sinirirle gidip intel 7xxx serisi bir işlemci ve nvidia vga alacam bakacam keyfime. Ya nedir bu bekleme. anlamıyorum.

    İntel daha çok satsın diye mi bekliyor ne. AMD 'ye artık sinir olmaya başladım.




  • haber için teşekkürler..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.