Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Wireless Anten Yardım!

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Wireless Anten Yardım! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
nabu

12 Temmuz 2008; 0:45:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar. arkadaşım wifi modemle internete bağlanıyor ve benim masaüstü pc yi de bağlamak istiyoruz yaklaşık aramız 100-150 m sizce en verimli alıcı ne alabiliriz? bağlantının hızı ne kadar düşer? fiyat ve model olarak yardım ederseniz sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nabu -- 12 Temmuz 2008; 0:44:58 >

a_kosif

Sisteme Gözat

12 Temmuz 2008; 3:11:15 

masaüstü pc ne PCI wireless lan card veya USB wireless adapter alırsın. 150 metre diyelim mesafeyi, arada duvar, ağaç, bina, direk, elektrik hattı filan yoksa işin kolay. sinyal alabilrsin ve bağlantı yapabilirsin.
sana küçük bi sunum yapayım....

Wi-fi card olarak PCI wireless card alırsan anten sıkıntısına düşmezsin. gördüğüm ve duyduğum o ki PCI kartların hepsinin antenleri sökülebilir ve yerine istediğin antenden takabilirsin. çıkış güçleri usb wi-fi'lere göre daha iyidir. fakat dezavantajı şudur ki; anakarta monte edildiği için bir yere götürmek istiyorsan kasayla beraber götürmen lazım gelir. ben anten uzatma kablosu alır uzatırım dersen; Anten uzatma kabloları ne kadar uzun olursa sana o kadar sinyal kaybettirir. metre başına (piyasadaki wireless anten kablolarıdan söz ediyorum rg-58) 1 db civarı sinyal kaybedersin. PCI kart fiyatları 25-90 dolar arası değişir. 30-40 dolara güzel bir adet edinebilirsin.... marka olarak internetten USRobotics, TP-Link, Zyxel D'Link markalar (ben kullanmadım hiçbirini kullanan varsa yazsın hangisini tavsiye ederlerse) wireless konusunda kendini kanıtlamış markalardır. TP link tavsiye edilmişti bana kullanan memnun

wi-fi card olarak usb wireless adapter alırsan, anten girişli olanlarından tavsiye ederim. ama türkiye de edimax 7318 usg modelinden başka ne gördüm ne de duydum. onu da kullanıyorum ama sadece test amaçlı. çekimi hoşuma gitmiyor ama 150 metre dedik ya baştan, güzel bir aten takviyesiyle işe yarar hale gelebilir. ama yine de başka markalarınkini araştır ona göre kaliteli bir alet bulabilirsin belki... USB girişli olacağından kaliteli bi usb kablosuyla 5 metreyi aşan bir uzatma yapabilirsin. yani güzelce yalıtırsan pencere kenarına balkona konumlandırabilirsin. böylece anten-usbwifi arasını kısa tutup desibel kaybetmezsin. Anten çıkışı olmayan bir usb wifi alırsan anten bağlayamazsın. genelde orada burada açık alanda 400 metre kapalı alanda 100 metre çeki kapasitesi var diye açıklamalar var usb wi-fi lerle alakalı. eğer ürün amerikan yapımı ise amerikada evlerin çoğu kereste den veya prefabrik evler. duvarları kalın değil ve beton değil. yani türkiyede açık alanda 400 bulabilirsin fakat kapalı alanda arada 3 duvar olursa 50 metre zor geliyor bana.... yine söylüyorum kullanan varsa yazsın buraya birşeyler... fiyatları 20 liradan başlar 60-70 liraya kadar devam eder. edimax 7318 usg anten çıkışı olan usb wi-fi 39.90 lira gittigidiyorda satılıyor.

anten olarak da piyasada ki çeşitler omni directional, yagi, panel olarak 3 çeşitler.. daha çeşitleri var da sık kullanılanlar bunlar. omni dierctional antenler 360 derece yayın yaparlar desibel değerine göre merkezi anten olmak üzere bir daire şeklinde çekim alanına sahiptir. yagi ve panel antenler ise 30 derece yayın yaparlar çevrildikleri yöne doğru ama uzun mesafelerde (km üstü) antenin krallarındandır. 150 metre mesafe için 7-9 dbi omnidirectional antenler bulabilirsin piyasada ama pahalı olduğunu göreceksin. ucuzları da vardır markasızlar ama ben alıp da memnun kalan görmedim. 9 db diyealıyor adam sonra benim 4 db antenim daha iyi çekiyordu diye şikayet edebiliyor. mesela 9 db markasız anten 40 lira. alınca markalı (dlink) almanı tavsiye ederim fakat fiyat olarak iki katı diyebilirm. panel ve yagi antenler genelde 12-18 dbi arasındadır ama fiyatları 80-200 lira arası değişir. bunların da dandikleri ve markalıları vardır... ben anten olarak el yapımı yagi kullanıyorum. forumdan öğrenidklerimle yaptım. ve GAYET MEMNUNUM. eğer düşünürsen
http://urun.gittigidiyor.com/WIRELESS-ANTEN-17-DBI-YAGI-UDA-MODEL-EL-YAPIMI_W0QQidZZ11354089

bi gözat derim.

eğer anten yapabilirim diyorsan

http://forum.donanimhaber.com/m_12976524/tm.htm - cantenna 12 dbi
http://forum.donanimhaber.com/m_13522068/tm.htm - yagi-uda 15-17 dbi
http://forum.donanimhaber.com/m_14172045/tm.htm - biQuad 12 dbi
http://forum.donanimhaber.com/m_14570844/tm.htm - patch 7.5 dbi
http://resim.donanimhaber.com/m_14618665/tm.htm - patch 10 dbi

linler burada anlatan abimiz çok güzel anlatmış.....

bildiklerim bunlar... bilenler bildiğini yazsın...

kolay gelsin vesselam....

nabu

13 Temmuz 2008; 21:20:30 

yardımın için çok teşekkür ederim fakat çok yabancı olduğum bir konu olduğundan dolayı anlamadığım terimler de var=) senden ricam bana özet şeklinde örnek olarak veriyorum. az yakan bi araba tavsiye edermisin sende 1.2 bora var. tarzı cevap verebilirsen ve nerden edinebileceğim hakkında bilgi verirsen sevinirim gerçekten çünkü bu perşembe alıp yapmak istiyorum artık=) anladığım kadarı ile wifi card alıcaz anten girişli ve el yapımı olan antenlerden bağlıcaz peki bu antenlerişn hazırları varmı acaba antalyadan ilgilenen birileri varmı??

a_kosif

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2008; 5:44:45 

edimaxın ve ve everest diye bir markanın anten girişli usb wireless adapterleri gittigidiyorda var. el yapımı anten linklerini verdim zeten. eğer el yapımı antenle uğraşamam diyorsan imzama bak

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Wireless Anten Yardım! Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
OptikSlim M12 Plus Tarayıcı
Yolculuklarınız sırasında döküman tarama ihtiyacı duyuyorsanız bu ürün tam size göre.
CeBIT 07 / OKI Standı Video
OKInin GPS üzerinden araç izleme sistemlerini inceliyoruz.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar