Arkadaşlar yeni wireless aldık. Evde 3 pc giriyoruz kotayı 7 günde aştık.Burası normal ama bugun internet hızı yavaşladı.Kota zaten doldu ama birden tarayıcı sayfasında wireless internet 12 kişi dolmuştur gibi mesaj geldi birden şifre aklıma geldi baktığımda şifre vardı hemde 16 haneli zor bir şifre şifrenin türü wpa acaba kırılmışmıdır yoksa onemsememelimiyim?
En temizi,MAC Filtreleme kullan,için rahat olsun... Şifre bile koymana gerek kalmaz.Wireless listesine seni gören tıklar bağlanmak için ama bağlanamaz verem olurlar...Çok güzel bişey,tavsiye ederim.
En temizi,MAC Filtreleme kullan,için rahat olsun... Şifre bile koymana gerek kalmaz.Wireless listesine seni gören tıklar bağlanmak için ama bağlanamaz verem olurlar...Çok güzel bişey,tavsiye ederim.
O da kırılıyor canını sıkma; ağdaki bir bilgisayarın mac adresini klonlıyorlar; kendi bilgisayarlarının mac adresini izin verilmiş mac adresi ile değiştirip rahatça bağlantını paylaşabiliyorlar. Mac kısıtlama en kolay aşılan engel. En sağlamı WPA2 20 haneli özel karakterli anlamsız bir şifre oluşturup onu kullanmak, istenirse yine de mac filtreleme de ekstra güvenlik sağlayabilir..
3 dakikadan 1 saniye fazla sürerse mac filtresini aşmam bilgisayarımı hediye ederim o kişiye.
mac filtreside var wep 128 bit şifrede var ama 20 dakika olduğunu duyunca değiştirebilirim :D ama ben sık sık modemde kimler girmiş diye bakıyorum ve birde emule kullanıyorum sabit ip olayını dhcp de mac adresime ip atarak hallettim yani birisi beni kulanlıyıp girerse ikimizedede aynı ipyi verdiğinden şak ip çakışması diye beni uyaracak belkide modem kafayı yiyecek bil bilgisayar daha elime geçtiğinde onun mac adresini benimkiyle aynı yapıyımda deniyim bakalım ne olacak ayrıca internete çıkışıda sadece belirlediğim iplere verdim yani elle ip verip girse dahi internete giremez
Arkadaşlar yeni wireless aldık. Evde 3 pc giriyoruz kotayı 7 günde aştık.Burası normal ama bugun internet hızı yavaşladı.Kota zaten doldu ama birden tarayıcı sayfasında wireless internet 12 kişi dolmuştur gibi mesaj geldi birden şifre aklıma geldi baktığımda şifre vardı hemde 16 haneli zor bir şifre şifrenin türü wpa acaba kırılmışmıdır yoksa onemsememelimiyim?
Basit bir şifre koy 64 bit wep birisi girerse savcılığa baş vur bilişim suçudur bu... Sen önlemini almışsın gerisi suç teşvikte yok sen raha edersin giren düşünsün....
Basit bir şifre koy 64 bit wep birisi girerse savcılığa baş vur bilişim suçudur bu... Sen önlemini almışsın gerisi suç teşvikte yok sen raha edersin giren düşünsün....
Nerden bulacaksınınız gireni? Her taraf CIA ofisi kaynıyor da sinyal mi takip edeceksiniz?
şu şekil bulunur savcılığa başvurursun ipden girilen sayfalardan kişisel sayfalara girişlerden tesbit edilebilir ama bunu telekom becerebilirmi bilmiyorum
speedman
Uzaklaştırılmış 304 gün cezanın 299 günü kaldı.
12 Temmuz 2008; 23:13:07
quote:
Orjinalden alıntı: vozer
quote:
Orjinalden alıntı: DiabloXT
3 dakikadan 1 saniye fazla sürerse mac filtresini aşmam bilgisayarımı hediye ederim o kişiye.
Nerden bulacaksınınız gireni? Her taraf CIA ofisi kaynıyor da sinyal mi takip edeceksiniz?
Polisimizin bilişim şubesi bunları halleder sen merak etme. Adamlar cep telefonun yerini nokta tayini buluryorlar bilmem kaç km karelik alanda.......... 200 300 metreyimi bulamıcaklar.. Bu onların işi... Mağdur olan sensin... Bunun için muhmelen 2 adet sivil araç içinde yönlü antenlerle belli açıda konumlanmış araçlarındaki techizatlarla nokta atışı bulabilirler. Buu GPS uydu konumlandırma sistemi gibi düşün. Uyduda 5-6 uydudan gelen sinyaller tek cihada toplanıyor. bu modem işinde ise tek noktaadan gelen sinyaller 2-3 alıcıda algılınarak bir pc programı yardımıyla kordinatları bulunuyordur ki mantıklı birşey bu