arkadaşlar aynı kablosuz modemde 3 arkadaş kullanıyoruz ikimizde p2p programları ile download yapıyoruz ben azureus arkadaşım bitcomet
adam 120 ile donload yapıp tüm interneti emiyor resmen. modem benim evde arada duvar yok yani bana daha yakın gel görki net okadar durma durumuna geliyorki arkadaş down yapınca.
modemim airties rt-205 Kablosuz ADSL 2+1
bana bi akıl verin ne yapayım ıp sılamamızda da
ben 192.168.2.2 arkadaşım 192.168.2.3 arkadaşım 192.168.2.4
Arkadaşına söyle Bitcomet'ten kurtulsun, ikiniz de Utorrent çalıştırın. Ayrıca Cfosspeed denen programı da ağdaki her bilgisayara kurarsanız süper olur.
basit kullandığı mod tipi torrent programlarından olabilir bu onu dosya cekerken ne üst seviyede yararlanmasını sağlar sizde torrent normal ratio ve upload ile cekmeye calışınca internet gider.Eğer iyi arkadaşsanız bir birinize kota koydurun torrentte mesela herkez 1024 ADSL için 32 Kb/s download 8 kb/s upload olarak ayarlasın torrent programını.
NetLimiter programıyla hızları limitleyebilirsiniz elbette ki. Yalnız internet hızınızı 108 Kb/sn olarak almayı unutmayın tabii..
Ayrıca,modemlerde bulunan QoS özelliği sayesinde,belirli bir IP adresine daha fazla bandwidth ayrılabiliyor,ikiniz de yeri geldiğinde son sürat indirebiliyorsunuz ama aynı anda yüklendiğinizde birisine daha çok ayırıyor modem.
Böyle bir sistem bazı modemlerde var.Philips ve Airties larda olması lazım. Arkadaşın belki onu açmış olabilir,az bir ihtimal...
o sadece torrent dosyasına tıklamayı ve inen filmi izlemeyi biliyor
ikimizde bitcomet kullanıyoruz ikimizinde veri hız ayarları modem benim evde arada iki duvar var ıp sıralamasındada ben öndeyim ama dediğim gibi hızı o alıyor.
dediğin gibi o özallik rt205 te mevcut ama menüde göremedim
Router ve Firewall: Anti-DoS SPI firewall; URL, IP ve MAC adresi bazında filtreleme; Port yönlendirme; DMZ; VPN Pass Through (PPTP, L2TP, IPSec); Statik Routing, RIPv1, RIPv2 yönlendirme; QoS; VLAN; 802.1P; IP multicast IGMP v1&v2, snooping; DNS Proxy; DHCP sunucu ve aktarıcı; NAT/NAPT; PPP (PAP/CHAP/MSCHAP), 1024’e kadar NAT oturumu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göktürk -- 12 Temmuz 2008; 14:24:53 >
Bizde bağlantımızı 5 kişi kullanıyoruz(kablolu)1 mbit sınırsız
Diğer komşular pek fazla kullanmasalarda ara sıra internetin sömürüldüğünü hissediyorum.O sırada kota sayfasına bakıyorum 10 gb falan.1 gün sonra bakıyorum 13 gb olmuş.Ara sıra kullanılıyor.
Ben utorrent kullanıyorum.Pc im genelde hep gece açıktır.Downloadlarımı gece yaparım
Sen geceden açık bırak bilgisayarını.Yani hat sakinken diğer arkadaşın yokken onun pc kapalıyken o download yapımıyorken başlat indirmelerini bi daha kapatma
Arkadaşlar bu QoS olayı daha çok latency durumunda işe yarıyor. Size şöyle diyeyim.
Biz 4 arkadaş evde kalıyoruz,hepimizin de bilgisayarı var... 2048 internet aldık,arkadaşlarımdan biri veya birkaçı flashgetle öyle bi yükleniyo ki,nasıl olsa sınırsız diye bulduklarını indiriyorlar zaten,ben burda Counter Strike oynayamıyorum online olarak...Pingler coşuyor iyice. Siteler açılmaz oluyor iyce berbat ediyo neti. Ben de arkadaşlarımdan habersiz QoS yapmıştım,kendimi en yüksek seviyeye aldım,ama onlara hiç zararım olmadı.
Zaten ben gece indirirdim onlar kapalıyken yani...Gündüzleri de rahat rahat netime giriyordum.