Creative megaworks da ki gibi güzel tiz alabileceğim bir set önerebilirmisiniz? Zamanında almadığım için pişman oldum. Öyle söylenenler gibi güzel bir set olduğunu daha önceden bilseydim 1-2 yıl önceden alırdım zaten. Şu sıralar 2.el satan da yok malesef.
Ben ps3 ve decoder den ses alıyorum. yani alacağım set analog bir set de olabilir. Şu an philips a5.600 kullanıyorum. 100w rms gücü var. Apartmanda oturuyorum, komşular rahatsız olacak diye yüksek seslere çıkamıyorum. Bu setin basları gücüne göre başarılı. Sonuna kadar açsam dahi bozulmuyor. Yalnız tizleri istediğim gibi alamadığımı düşünüyorum. Pc de kullansam ses kartı ile tizleri artırırdım ama öyle bir şansım olmadığı için hoparlör seti kendiliğinden iyi tiz verebilmeli.
Yüksek bas vermesine gerek yok, açamıyorum çünkü. Benim aradığım nitelikler; En az 100W ve üzeri olsun. 5.1 analog veya dijital farketmez.(Analog olursa decodere fazladan para vermiş olmam.) Tizleri güzel versin.(megaworks daki gibi) 100W üzeri olduktan sonra bassları illaki bana yeterli gelir diye düşünüyorum.
Tecrübelerinize dayanarak tarafsız olarak bana bir marka-model önerebilir misiniz? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Veyahut şöyle birşey yapılabilir mi? Ön sağ-sol uyduların yerine tizleri daha güzel alabileceğim hoparlörler takılabilir mi, olur mu böyle birşey? Philips A5.600 ün Sub:50W + 5x10W uydular =100W
Ps3 Pal 160gb(Upgraded) / Y.D.Linux 6.0 / Samsung 226 BW PSN :kervanci / Adsl :2Mbit / Headset :Jabra 125 / Logitech G25 Şu anki oyunlarım :Tekken5 DR, Formula One, PES 08, MGS 4, Bourne Conspiracy, Ferrari Challenge Satılık Philips A5.600 5.1 Multimedia Speaker
kıy paraya al gigaworks s750 tip olarak ta megaworks e çok benzer! ayrıca megaworks te tweeter yoktu s750 de ise titanium tweeter lar var! eğer megaworks e hayransan, gigaworks hayranlığını ikiye katlar emin ol. ama 7.1 olması seni caydırabilir 5.1 istemişsin
fiyatı tuzlu gelebilir ama emin ol parasının karşılığını son kuruşuna kadar verir! decoderinde varsa en iyi sesi alırsın pc de kullanmasan da istediğin tiz ve bas ayarlarını upmix ve hoparlör seviyelerini konsolu yardımıyla ve uzaktan kumandasıyla ayarlıyabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROMOE -- 11 Temmuz 2008; 21:43:13 >
dostum teşşekkür ediyorum öncelikle önerin için. Geçen hafta vatan(bostancı) da Z5500, G500 ve S750 yi dinledim. s750 nin tizleri çok bariz bir şekilde yüksekti. Bu seti ileride kendi evim olunca almayı düşünüyorum. Şu an için o fazladan 2 uyduyu koymaya dahi yerim müsait olmadığı için o kadar para vermeyi düşünmüyorum. Megaworks satan da yok. Yok mu yani başka bir alternatif merak ediyorum.
Ps3 Pal 160gb(Upgraded) / Y.D.Linux 6.0 / Samsung 226 BW PSN :kervanci / Adsl :2Mbit / Headset :Jabra 125 / Logitech G25 Şu anki oyunlarım :Tekken5 DR, Formula One, PES 08, MGS 4, Bourne Conspiracy, Ferrari Challenge Satılık Philips A5.600 5.1 Multimedia Speaker
Forumda ikinci el Megaworks satan bir arkadaş vardı. Eğer ikinci el sorun olmazsa kaçırma derim. Diğer yandan şu anda kullandığın Philips setle ilgili hiçbir şey yapma, ekleme çıkarma yaparsan daha çok sorun olur senin için, bence hiç bulaşma.
Vatan da kampanya var bu yüzden oradan alman daha iyi olur. Ses kartı konusunda ise Music bulabileceğini zannetmiyorum o yüzden Gamer alabilirsin. Aralarında bence hiçbir fark yok.
Vatan da kampanya var bu yüzden oradan alman daha iyi olur. Ses kartı konusunda ise Music bulabileceğini zannetmiyorum o yüzden Gamer alabilirsin. Aralarında bence hiçbir fark yok.
Bir de ses kartı olarak X-fi xtreme gamer mı yoksa music mi alayım?
kesinlikle vatandan almalısın! fiyatı oldukça uygun vatanda! Bu arada seninkisi Gigaowrks G500 benim bahsettiğim s750 idi. xtreme gamer alman isabet olur g500 için.
@mustafa982 g500 ü ben dinlemedim onun tizler nasıl? gerçi g500 oyun performansıyla ön plana çıkan bi set ama kötü olmadığına eminim uymazmı sana?
Ben g500 ü kullandığım için yanıt verebilirim herhalde. G500, sadece oyunlar için değil film izlemek için de çok iyi bir set. Gerek uydular olsun gerekse sub performansı gerçekten çok iyi. Ama konu müziğe gelince olay kişiden kişiye değişir. Bence müzik performansı da fena değildi. En azından tizler falan yerli yerinde. Midler de bir nebze kurtarıyor, sub zaten iyi. Megaworks müzikte daha iyi diyorlar ama ne yazık ki hiç Megaworks dinlemedim.
megadan sonra g500 e geçen ve şu anda da mega kullanan biri olarak söyleyebilrimki g500 ün bas karateristiği megaya göre daha iyi film ve oyun için üretildiği için daha dolgun ve yumuşak basları var ama ne yazık ki uyduları mega kadar iyi değil müzik dinlerken vokal sesler megaya göre daha derinden ve boğuk tizler ve midler ise yetersiz geliyor bu arada meganın sub ıda kötü değil yani g500 e göre biraz sert ama küçük ayarlarla hallediliyor zaten setlerin kutusunda da gereken bilgiler yazıyor g500 de film ve oyun için megada müzik film ve oyun için ideal olduğu yazıyor. kullanım alanı oyun, film ve sadece techno r&b tarzı bas ağırlıklı müzik olan kullanıcılar z5500 ve g500 gibi film ve oyun için üretilmiş setleri gönül rahatlığıyla alabilirler yalnız işin içine ses kalitesi, her tür müzik film ve oyun girince mega veya s750 den başkasına bakmam