Nvidia önümüzdeki hafta itibariyle GeForce 9800GTX+ (Plus) modelini resmen duyurarak kullanıma sunacak. Rakip AMD-ATi'nin Radeon HD 4850 modeline karşı geliştirilem GeForce 9800GTX+ aynı zamanda firmanın 55nm üretim teknolojisine geçiş yapacağı ilk model olacak. Daha önce kullanıma sunulan GeForce 9800GTX (65nm G92 tabanlı) modelinden kullandığı 55nm G92b gpu'su ve arttırılan saat hızlarıyla ayrılan GeForce 9800GTX+ için üreticiler artık son hazırlıklarını yapıyorlar. Daha önce haberlerini verdiğimiz Leadtek ve ZOTAC gibi üreticilerden sonra Asus'un GeForce 9800GTX+ (EN9800GTX+) modeli de ortaya çıktı. Firmanın yeni modeli Nvidia'nın referans tasarımını kullanıyor ve rakip üreticilerin benzer modellerinden soğutucu üzerinde kullanılan çıkartması ile ayrılıyor. Çift slot tasarıma sahip olan ve 256-bit bellek veri yolunu destekleyen Asus GeForce 9800GTX+, 128 adet paralel işlem birimi ve 512MB GDDR3 bellek ile geliyor. Grafik işlemcisi 738MHz'de, paralel işlem birimleri 1836MHz'de ve bellekleri 2200MHz'de görev Triple SLI teknolojisini desteklerken yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor. CUDA ve PhysX gibi Nvidia adına son derece önemli olan iki teknolojiyle de uyumlu olan model üzerinde çift DVI ve HDTV destekli tv çıkışı yer alıyor. Ülkemizde de kullanıma sunulması beklenen kartın fiyatı hakkında ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
Asus ne zaman ucuz bi mal çıkardı ki? En az 245$ den piyasaya girer diyorum.
�Bilim deyince, onda hakikat diye öne sürdüğü önermelerin kesin olmasını ister; kesinlik ise en mükemmel şekliyle matematikte bulunur. O halde bilim o disiplindir ki; önermeleri matematikle ifade edilir. O zaman matematiği kullanmayan disiplinler bilimin dışında kalacaklardır.� M.Kemal Atatürk
9800 GTX+, iyi hız aşırtılabilirliğiyle de güzel bir kart aslında, saçma fiyatlarla gelmediği sürece. 4850'den şimdilik iyi olduğu oyunlar az değil ve bir de üstüne daha iyi hız aşırtılabilirlik.
Fakat, mevcut GeForce bellek yönetimi nedeniyle bu 512 MB bellekli kartın kaderi bir anlamda çizilmiş oluyor. Bazıları görüşlerimle dalga geçse de, gerçekler böyle.
3800 serisi düşük başarımlı diye bellek yönetimini bir süre görmezden geldik, ama 4800 varken bu sefer affetmem arkadaş.
Düzenleme: Yav aslında, 9800 GTX+'nın saat hızlarını düşününce HD 4850'den daha iyi hız aşırtılıyor, anlamsız bir tabir olabilir. 9800 GTX'ten alışkanlık olmuş, 9800 GTX+'yı aynı düşünüp şuursuz yorumlar yapıyorum. Bu yaptığın iş mi nVidia?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 11 Temmuz 2008; 21:07:28 >
Tmam kardeşim benim sistemin bazı bileşenleride Asus ama tanıdığım bazı sabit fikirli arkadaşlar var. Onlara falan satabilir. Adamlar Asus olsun da çamurdan olsun diyorlar. Alana hayırlı olsun tabi 4850 varken bunu alana ne demeli bilmem.
Yav aslında, 9800 GTX+'nın saat hızlarını düşününce HD 4850'den daha iyi hız aşırtılıyor
Abi zaten aşırtıldığı kadar aşırtıldı.ben daha fazla oc olabileceğini sanmıyorum.9800gtx i o hızlarda kullanan arkadaslar var.aynı mimariyi hız aşırtıp yolluyorlar.Eğer 4850 olmasaydı 9800gtx in bu kadar hızaşırtılacağını biraz zor bulurduk.
�Bilim deyince, onda hakikat diye öne sürdüğü önermelerin kesin olmasını ister; kesinlik ise en mükemmel şekliyle matematikte bulunur. O halde bilim o disiplindir ki; önermeleri matematikle ifade edilir. O zaman matematiği kullanmayan disiplinler bilimin dışında kalacaklardır.� M.Kemal Atatürk
abı herkezı nasılda atı sevgısı sardı ama haklıyızda adamlar yenı kartlarını hem kalıtelı hemde nvıdıaya gore daha ucuza satıyorlar yuru bee atı kım tutar senı
ya su 9800gtx+ ları insan gibi bir fiyata verselerde alsak...nvidia dedigim dedik,caldıgım duduk diyor...illa 250 dolar civarı gelecek bu kartlar...:( zaten sekli yok semali yok.tovbe euzubillah...nedir o ya???ati kullanıcısıyım ama atiye bu kadar sempati bende antipati yaptı...nvidiaya gecicem...zaten bu yuzden 1 gunluk 4850 mi verdim birisine...
dipnot:gx2 ye de cift baskı devreli comlek fırın diyorlar bu ara
iyide Diamond marka 4850 ler 184 dolardan geldi.189+kdv ye bulunabiliyor.300 ytl ye 4850 var.acaba 300 ytl ye 9800gtx+ alabilecekmiyiz?hic sanmıyorum ama hayırlısı...ustune dezavantaj olarak guc tuketimini ekleyin...bu kartın maliyeti yuksek be hocam:( gtx 260 ın altına bir kartın konumlandırılması ve bu kartın fiyatının 200 dolar altına cekilmesi gerek
bi kaç sitede 9800gtx+ testlerine baktım bir kaç oyun hariç 4850 yi çokta geçemiyor zaten bu kartın amacı 4850 yi geçtim demek ve ona karşı yüksek olan enerji tüketimini azaltmak bu durmda fiyatı 210 dolar civarı olur diğer gtx ler bitince de ucuzlar ... bence nvidia, bu kartlar da daha fazla indirime gidemiyor sebebi referans tasarımında karta bakınca anlaşılıyo zaten atinin kartı görüntü itibariyle daha az maliyete patladığı belli ... belki nvidia da 55nm ile daha az enerji tüketen daha az ısınan bi kart çıkaracağı için referans tasarımı değiştirip maliyeti azaltabilir zaten 55 nm olduğu için maliyeti azalmış ama bu bize yansımış değil
Yav aslında, 9800 GTX+'nın saat hızlarını düşününce HD 4850'den daha iyi hız aşırtılıyor
Abi zaten aşırtıldığı kadar aşırtıldı.ben daha fazla oc olabileceğini sanmıyorum.9800gtx i o hızlarda kullanan arkadaslar var.aynı mimariyi hız aşırtıp yolluyorlar.Eğer 4850 olmasaydı 9800gtx in bu kadar hızaşırtılacağını biraz zor bulurduk.
Cümlemi ne hâle getirmişsiniz öyle:) Devamına bakmadınız mı?
738/1836/2203'te ben G92 GTS'yi de kullanıyorum, bellekler haricinde 9800 GTX'lerın çıktığı hızlara çıkan G92 GTS'ler de çok var hatta; ama mesele o değil. 65nm - sıradan 9800 GTX'ler 800 üstü çekirdek hızı, 2000 - 2100 üstü paralel işlemci hızı, 2500 üstü bellek hızıyla kullanılabilen kartlar (elbet daha kötüleri de çıkabilir), eskisinden alışkanlıkla 9800 GTX+'yı da çok iyi hız aşırtma oranına sahip olarak gösterdim. Hâlbuki fabrika çıkışı 738'i düşününce, 850'de de kullanılsa oran açısından çok ilginç bir şey yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 12 Temmuz 2008; 22:44:26 >
Cümlemi ne hâle getirmişsiniz öyle:) Devamına bakmadınız mı?
738/1836/2203'te ben G92 GTS'yi de kullanıyorum, bellekler haricinde 9800 GTX'lerın çıktığı hızlara çıkan G92 GTS'ler de çok var hatta; ama mesele o değil. 65nm - sıradan 9800 GTX'ler 800 üstü çekirdek hızı, 2000 - 2100 üstü paralel işlemci hızı, 2500 üstü bellek hızıyla kullanılabilen kartlar (elbet daha kötüleri de çıkabilir), eskisinden alışkanlıkla 9800 GTX+'yı da çok iyi hız aşırtma oranına sahip olarak gösterdim. Hâlbuki fabrika çıkışı 738'i düşününce, 850'de de kullanılsa oran açısından çok ilginç bir şey yok.
:) ben başka bişeyi kasttettim abi.Sadece değinmek istedigim yer senin cümlenin o kısmıydı