Microsoft önümüzdeki günlerde DirectX 11 hakkında konuşmaya başlayacak. Önce Gamefest hemen ardından da Nvidia'nın NVISION '08 konferanslarında DirectX 11'den bahsedecek olan firmanın yeni API'si muhtemelen önümüzdeki yıl içerisinde lanse edilecek. Öte yandan hem AMD-ATi hemde Nvidia'nın gelecek yıl içerisinde anons etmeleri beklenen yeni nesil grafik işlemcileriyle DirectX 11'e destek vermeleri bekleniyor.
DirectX 11 yerini alacağı DirectX 10/10.1'e göre ciddi farklar içerecek olsa da temel olarak aynı çekirdek yapıyı kullanacağını söyleyebilmek mümkün. Vienna kod adıyla çalışmaları devam eden ve Windows Vista'nın yerini alması beklenen yeni işletim sisteminin bir parçası olacağı belirtilen DirectX 11'in DirectX 10 ile temel olarak aynı mimariyi paylaştığı için yeni API'nin Windows Vista üzerinde çalışabileceği de ifade ediliyor. DirectX 11'in üzerinde durulması muhtemel farklılıklar ise Tessellation, Compute Shaders ve Shader Model 5.0 teknolojileri olacak.
DirectX 11'in özellikle Tesselation teknolojisi ile dikkat çekmesi beklenirken GPGPU'nın yaygınlaşabilmesi adına ComputeShaders teknolojisi de önemli bir rol üstlenebilir. Öte yandan CPU multithread desteği de DirectX 11 ile gündeme gelecek. Henüz resmi bir açıklama yapılmadığı için DirectX 11'in getireceği somut yeniliklere değinmek güç olsa da Ağustos sonu ile birlikte pek çok detayın netleşmesi bekleniyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bunlarda çok saçmaladılar iyice daha dx 10 nu kulanamadılar tam olarak tutup dx 11 e geçiyolar böyle devam ederse cidi konsola geçmek farz olcak şimdi gidip hd 4870 alacam 2 sene sonra tutup dx 11 iniç degiştircemi gene o kadar parayı çöpemi atacam
Evet satış taktikleri gene başladı. Seneye nvidia hemen DX11 destekli kartları çıkartıp parası bol sazanlara satacak. DX11 oyunu varmış yokmuş çokta önemli değil DX11 i destekleyecek sonuçta ne kadar para verilse az
ee şimdi dx10 ekran kartı aldığımızda paramızı bir şekilde çöpe atmış olacağız.daha dx10 a yeni geçtim ve birden dx11 resmen kullanıcılara hainlik yapılıyo olurmu böle
dx 10 11 12 herne ise işte tıpkı konsolda olduğu gibi sadece çalışmasına ihtiyacı olan çekirdek kütüphaneler v.b ögeler ile windows açılmadan menu yardımı ile ayrı olarak başlatılsa windows getirdiği ıvır zıvırlardan uzak sadece görsel amaçlı kullanılsa hem daha verimli olur hemde daha problemsiz
Ne işe yarıcak DX11... Ben daha DX10 çok az kullandım ki DX9.c bile daha iyi diyerekten hala DX9 kullanmaktayım, DX11 çıkacak, microsoft verecek gazı ekran kartı üreticilerine onlarda üretecek dx11 destekli felan ama hikaye...
İmza kurallarını 50 kez hatim ettim, hatamı da düzelttim ama saolsunlar yine imza kurallarınız yanlış diyor admin hazretleri... Nerde yanlışımız var söyleyin düzeltelim yada madem yanlışımız var düzel de öyle kullanalım dimi...
ne fark eder isterse dx20 yi çıkartsınlar daha dx10.1 i kulanıcak oyun yok piyasada
Teknik olarak dx 10.1 diye bişey yok.Bildiğimiz dx10 efektlerinin makyajlanmış hali.Bir nevi geiştirilmiş dx10. Zaten microsoft dx10.1'e önem vermediğini dx11'i konuşmaya başlayarak belirtmiş oldu.Nvidia'da kartlarına dx10.1 desteği vermeyince ve oyun üreticileride 10.1'i görmezden gelince dx10.1 sadece ATİ'nin reklam yapması için bir araç olmaktan öteye gidemedi.