|
tvardar -> Cevap: Hd 4870 Stok drumu (12 Temmuz 2008; 15:10:15)
|
Yorumuma "saçma" demen tamamen kağıt üzeri bilgilerden dolayıdır.Öncelikle ben de senin kadar forum takip edebiliyorum ve pek tabi aynı banttan çıktığını biliyorum referans kartlarını. Ben senelerin ati'cisi lafını boşuna demedim. 8500le ile başladım Ati kart kullanmaya ve farklı markalarda bir çok değişik model kullandım arkadaşlarıma kullandırdım. Referans tasarıma sahip olduğu doğru ama bilirsiniz ki gpular aynı waferdan bölünerek entegre ediliyor. Test edilen gpular verimine göre XT veya Pro olarak kartlarda yerlerini alıyor. GPU testlerinde her gpu için ayrı puanlamalar veriliyor. HIS'e verilen GPU'lar kalite olarak seçkin diyebilirim. Daha takoz olan HIS görmedim. Powercolor'da eksik kalmadı overclock konusunda. Eğer biraz foruma göz atarsanız MSI,GECUBE ve Sapphire'in HD3870'inin çıkamayacağı GPU frekans değerlerine HIS HD3850'nin çıktığını görebilirsiniz. Kullanmış olduğum gecube hd3850'ler ek voltajsız 720mhz'e çıkamazken powercolor'lar rahatlıkla 800mhz görüyordu. HIS'in 890mhz'e çıktığını okuduk forumlardan. Hatta DOnanımhaber video'sunda 980mhz'lik HIS HD3870 ilginizi çekmiş midir bilmem. GPU'da overclock verimi şans meselesi ama His alarak bu şansı arttırıyorsunuz. BU demek değildir ki His'in her çipi Sapphire'den iyidir ama dediğim gibi genel olarak şansı daha yüksek. Not: Değişik modellerde Asus,Sapphire,Gecube,Powercolor ve His markalarının hepsini bizzat en az 2 ay olmak üzere kullanarak yazıyorum bunları. İsteyen istediği markayı alsın tabi ama His ve Powercolor'u öncelikli yapın derim benim bir kazancım yok hiçbirinden sadece tecrübelerim doğrultusunda tavsiye.
|
|
|
|