FEAR benchmark'tan en düşük kare olarak 600 alırsın artık expo
Nasıldı, "hıınn hııııınnn"
Crysis test edilecekse, orman kısmını kapsayan GPU_Benchmark ile sınırlamayın. Donmuş bölüm gibi bol dokulu - kaplamalı alanlarda da timedemo oluşturun ve GeForce ile oralarda da karşılaştırma yapın. Crysis, GPU_Benchmark'tan ibaret değil. GPU_Benchmark, önemli ayrıntılardan biri sadece.
Ve kesinlikle AF açın. Bazı forumdaşlarımız gibi, gidip de 4870'i AF'siz test etmeyin (o kart alınıp da AF açılmaz mı yahu?).
Bakın, Crysis'in donmuş bölümünde (Paradise Lost - Ice) bir timedemo meselâ:
(1680x1050'ye çıkınca 512 MB GeForce'ler zortlamış. 256 MB 8600'ler de 3600'lerden tokat yemiş[testteki 3650 512 MB ve sağlam bellek yönetimli]. GeForce'nin ezik bellek yönetimi etkilemiş görünüyor. Özellikle 1280x1024'te 512 MB GeForce'de[9800 GX2 de 512 MB bellekli] bellek yönetimi etkisi yokken HD 3800 serisinin bunlardan büyük yokat yemesinin ve Radeon'ların genelinin biraz geride kalmasının nedeni, AF açınca donmuş yerde doku filtreleme birimi zayıflığının ciddi biçimde devreye girmesi, olası sürücü etkilerini saymadan bunu söyleyebilirim. Ha tabii, 3800 serisi 8.6 ile test edilse başarımı belki azıcık artabilirdi, o ayrı bir konu.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 11 Temmuz 2008; 18:41:44 >
kolay gelsin , crysis very high oynamaya daldı forumu unuttu olur okadar, elinize saglık benim açımdanpek önemi yok testlerin bu kadar güce ihtiyacım yok , ama bekleyen çok kişi var görüldügü gibi tekrar kolay gelsin , emeginize saglık
tuger hocam , crysiste en kasan bölüm buzlu bölüm mü ?? x550 ile pek akıcı degildi o bölümde ama ormanlık bölüm fena dgildi hakkını verelim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cluber00 -- 11 Temmuz 2008; 18:09:58 >
ne alaka geçenki testlerde oyun testleri ve öncekilerde yokmuydu bu forumda test açısından bence en iyi expander sürekli sadece 3dmark testi yapıyor diyorsununuz diyenleri kastediyorum başkaları alınmasın
hocam link fln at ya şöle expander in 5 6 oyun testi yaptığı bi konunun cok buyuk bir ihtimal konunun 2. sayfasında işlemci ile ilgili konu başlar yok ne ile soğutuyon yok ne kadar voltaj verdin ekran kartını ne ile soğutuyon son noktası ne olur biraz kas hocam gibi cumleler goruruz ...
FEAR benchmark'tan en düşük kare olarak 600 alırsın artık expo
Nasıldı, "hıınn hııııınnn"
Crysis test edilecekse, orman kısmını kapsayan GPU_Benchmark ile sınırlamayın. Donmuş bölüm gibi bol dokulu - kaplamalı alanlarda da timedemo oluşturun ve GeForce ile oralarda da karşılaştırma yapın. Crysis, GPU_Benchmark'tan ibaret değil. GPU_Benchmark, önemli ayrıntılardan biri sadece.
Ve kesinlikle AF açın. Bazı forumdaşlarımız gibi, gidip de 4870'i AF'siz test etmeyin (o kart alınıp da AF açılmaz mı yahu?).
Bakın, Crysis'in donmuş bölümünde (Paradise Lost - Ice) bir timedemo meselâ:
(1680x1050'ye çıkınca 512 MB GeForce'ler zortlamış. 256 MB 8600'ler de 3600'lerden tokat yemiş[testteki 3650 512 MB ve sağlam bellek yönetimli]. GeForce'nin ezik bellek yönetimi etkilemiş görünüyor. Özellikle 1280x1024'te 512 MB GeForce'de[9800 GX2 de 512 MB bellekli] bellek yönetimi etkisi yokken HD 3800 serisinin bunlardan büyük yokat yemesinin ve Radeon'ların genelinin biraz geride kalmasının nedeni, AF açınca donmuş yerde doku filtreleme birimi zayıflığının ciddi biçimde devreye girmesi, olası sürücü etkilerini saymadan bunu söyleyebilirim. Ha tabii, 3800 serisi 8.6 ile test edilse başarımı belki azıcık artabilirdi, o ayrı bir konu.)
Tuğer iyi hoş güzel demişsinde a.a yı 8x yapınca verim alamıyorum ben hala yeni gelecek olan driverları bekliyorum lakin xp de highda 58-64 fps arası alırken no a.a no a.f de c.c.c da herşey aynıyken vistada 42 fps almam aynı mekanlarda kafamn karışmasına neden oldu bunuda anca driverlar çıkınca halledebilirim..Ben gene a.a a.f açarım ama kötü değeler milletin kafasını iyiden iyiye karıştırır buna neden olmak istemem malum millet ne oldum delisi olmuş....
hiç crysis kasmalarına gerek yok . crysis'in cf desteğinde sorun var. 3870x2 kullanmış biri olarak single 3870'in, x2den daha iyi performans verdiğini gönül rahtlığıyla söyleyebilirim. Sanırım 3dgurunun yaptığı benchlerde de cf siz 3870 crysisde daha üstündü.
belli noktalardan sonra oyunlara yapılan yatırımlar önplana cıkıyor maalesef.
hiç crysis kasmalarına gerek yok . crysis'in cf desteğinde sorun var. 3870x2 kullanmış biri olarak single 3870'in, x2den daha iyi performans verdiğini gönül rahtlığıyla söyleyebilirim. Sanırım 3dgurunun yaptığı benchlerde de cf siz 3870 crysisde daha üstündü.
belli noktalardan sonra oyunlara yapılan yatırımlar önplana cıkıyor maalesef.
Üstteki testler öyle demiyor, ama? (Tek 4870'e neredeyse iki kat fark atmış. 3870 X2 de benzer şekilde, 3870'i tokatlamış.)
Belli yerlerde mi CF pek işe yaramıyor? GPU_Bench türündeki mekânlar, gibi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 11 Temmuz 2008; 20:58:07 >