Selam arkadaşlar. Kend rekorumu ekarte etmeye çalıştım ve başardımda çok fazla geçmesemde. Rekorum 4.0Ghz idi.
Biraz voltajları abartıp 1000mhz nin üstüne çıkmayan remlerime ızdırap çektirdim ama gene remler yüzünden burada takıldım. 530FSB de Windows yazısı görünsede mavi ekran hatası alıyorum. İşlemciye 1.6v da versem gene aynı yerde mav ekran. Anakartın FSB kısmına ve kuzey köprüsüne ufak voltaj arttırdım gene aynı yerde mavi ekran.
Dolayısı ile bu remlerle bu iş buraya kadar abi
800Mhz lik OCZ platinum remlerimi 2.3v vererek 1040mhz yaptım. İşlemci 1.45v da 4160Mhz
SS leri ancak pazartesi koyabilirim şu anda iş yerindeyim ve eve pazartesi uğryacağım.
Beklemede işlemci sıcaklığı 63 derece. Yük altında 84 civarı. Zaten stabil değildir sanmıyorum max. görmek amacıyla uğraştım. Remleri değiştirdiğim ve işlemci fanını değiştirdiğim taktirde 4.0 GHz de stabil olacağını sanıyorum.
Dur bakalım belki remleri bu ara değiştiririm ve soğutucu alabilirim.
1.5 volt ve üzeri heleki bu sıcaklara e8.. serisi için heleki stook fanla pek akıl karı iş değil.. voltaj vermek demek işlemci çıkacağı anlamına gelmez .. sizin sorununuz imzanınzdaki p5b anakartın fsb sınırına gelmiş olsa.. o işlemiye o anakart yakışmıyor... ramlerdan sınıra gelmenizde pek mümkün değil ki bendeki reaper bile 1100 mhz e çıabiliyor ki bildiğim platiniumlar bu konuda daha başarılı heleki zamanlamalar konuusnda daha esnek
ASUS P5B yide bu işlemciye yakıştıramadın ya kardeş daha ben ne diyim
Yorumların için teşekkürler.
Ancak FSB sınırına geldiğimi sanmıyorum 525 i sorunsuz açmasına rağmen mavi ekran almak hatta 530 u bile windows yazısını görebilecek şekilde açıp 520 FSB sınırı olması pek mümkün değil. 530 bir sınır olabilir ama 520 bu anakartta sınır değil verdiği hatalar bana bunu gösteriyor. Anakartın FSB kısmına voltaj versemde sorun şekli hiç mi hiç ve zamanlaması değişmiyor.
İşlemciye voltaj vermemmin sebebi, sadece bir deneme. 1.6v dediğim değeri 1 kere vedim ve 30 sn. Sadece aynı hatayı aynı yerde alıp almayacağımı kontrol etmek için. E8XXX serisi işlemcilerde stok fanla 1.4v dan yukarısı gereksiz. E2XXX lerde 1.55v dan sonrası gereksiz. Ancak max denemelerde bazen kısa süre yüksek voltaj denemeleri yapabilirsiniz.
Nitekim dediğiniz gibi 1.45v ile 1.6v arasında bir fark olmadı. Yani emin oldum ki işlemci sınıra dayanmamış. Makine direk reset atmıyor. Önce mavi ekran sonra reset. Genelde sıcaklık resetleri mavi ekransız atar o nedenle işlemcinin sonu bu değil.
%99 sorun remlerde. Bu remlerin daha gittiğini sanmıyorum. Bunu anlamanın tek yoluda işlemciyi düşük hızda tutup remlere abanmak şimdi onu gerçekleştireceğim.
Remleri denedim arkadaşın dediği gibi 1150 mhz ye kadar sorunsuz. Bu sorun işlemciden veya anakarttan kaynaklanıyormuş. Ancak içimden bir ses işlemci sona gelmiş diyor. Soğutucu değiştirsem belki anakarttamı yoksa işlemcidemi anlşayabileceğim ama hala soğutucu almadım