Foxconn A690GM2MA-RS2H amd 690g/sb600 yonga setine sahip olan bu anakartı yeni aldım. everest programı ile bellek testi yapınca 6200 mb/s 6300mb/s olan sonuçlar, bios update sonrası 5200mb/s lere düştü. eski biosu geri yükledim. fakat sbellek okuma hızı hala 5200mb/s .
Ayrıca aynı anakarttan bir arkadaşa alıp sistem kurduk. onunkinde denedim onda 6200 mb/s 6300 mb/s civarında.
ayrıca memory latency değerleri değişti önceden 60-70 ns olan memory latency değeri bios update sonrası 100-105 ns değerlerini gösteriyor.
Ne yapmamı önerirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coreindie -- 11 Temmuz 2008; 2:03:43 >
Ramleriniz güncelleme sonrası düşük hızda çalışıyor olabilir. Örneğin 800 mhz ise normalde 667 mhz moduna geçmiş olabilir.
Büyük olmak için hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karşı çıkacaktır, önüne sonsuz engeller koyacaklardır, fakat sen bunlara dayanıklı olacaksın. Kendini büyük değil, küçük, zayıf, kimsesiz ve araçsız kabul ederek, hiç kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak, bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyüksün derlerse, bunu söyleyenlere gülüp geçeceksin. M.K. Atatürk
ramlerim 667 mhz ama amdx2 4000+ işlemci ile 603 mhz hızında çalışıyorlar. Biosu update etmeden önce 603 mhz de çalışan bellekleri everet te test ettim sonucu 6200mb/s, bios update yaptıktan sonra everette 603 mhz de çalışan belleklerin sonucu 5200 mb/s
işin garibi memory-latecy değerleride değişti 65-67 ns olan memory latency değeri bios update sonrası 102-105 ns değerlerine çıkıyor
acaba bios update yaparken özel bir komut mu kullanmam gerekiyor. Çünkü sıfır anakart, yani bu biosu ne şekilde güncellemem gerkiyorki tekrar eski haline gelebilsin, onu araştırıyorum ama bulamıyorum. Tüm biosları denedim sonuç değişmedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coreindie -- 14 Temmuz 2008; 10:55:20 >