Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
onkyo 606 mı harman kardon 247-347

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> onkyo 606 mı harman kardon 247-347 Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
dehsetulwahset

10 Temmuz 2008; 22:54:39 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

selam daha önce Benim neye ihitiyacım var demiştim sizde onkyo 606 demiştiniz 10 gündür araştırmalarım sonucu almaya karar verdim fakat hem secenek hemde kafama takılan bazı sorular var yardımcı olursanız sevinirim.
________________________________________________________________________________________
Orjinalden alıntı: dehsetulwahset

Konuya nerden ve nasıl başlıcam bilmiyorum:)

1.SONY 40D3550 FULL HD LCD (2 HDMİ girişi var)
2.SONY PLAYSATATİON 3 (1 HDMİ + 1 OPTİK)
3.DIGITURK PLUS HD (1 HDMİ)
4.PC (ATİ HD 3850-GİGABYTE X38 DS4) ekran kartının hdmi desteği var ayrıca anakartta optik ve koaksiyel çıkış mevcut.

yukarda yazdığım sistemimin tümüne bağlayabilecegim ses sistemi arıyorum kablo tak çıkar derdi olmayan.aslında forumda iki üç gündür nerdeyse 24 saat :) bakmama rağmen tam anlayamdığım şeyler var mesela şu avr denen şey nedir hem ses sistemi için anfi görevi gören hem DTS falan tarzı decoder hemde yukardaki bütün ses ve görüntü kablolarını bağlayıp görüntüyü tv ye seside 5+1 e yollayan bişiymidir anlayamdım,anlayamadığım içinde bana ne lazim bilemiyorum.şimdi benim neye ihtiyacim var hdmi ve optik çıkış için çoklayıcı alip hazır sony veya samsung tarzı 5+1 sistememi yoksa avr ve kabin mi yada başka bişiymi?

bunların dışında bluray filimleri ps3 ten oynatırım diye düşünüyorum dvd ve diğerleri içinse pc kullanmayı. acaba pc yerine bu işi görebilecek bi dvd veya hd-dvd oynatıcı alsam daha kaliteli görüntü ve kullanım kolaylığı olurmu?
________________________________________________________________________________________

forumda okuduğum bazı şeyler var
1.cihazı ilk çalıştırmadan 1 saat sonra randuman almaya başlarsın
2.devamlı ac kapaya gelmez.gün icinde bizim tv en az 10 kere açıp kapatılıyor bu şekilde kullanıma uygunmudur.
3.böyle bi cihaz alırsan mutlaka kocaman hoparlölerden almalısın yoksa bu cihaza bu kadar para vermeye gerek yok git hazır ses sistemi al.
gibi şeyler okudum bunlar dğumudur?

ay sonu dayım almanyadan geliyor ondan fiyat almasını istedim arabayla geliceği için taşımada bi sorun olmuyacağını söyledi ve aldığı fiyatlar

harman kardon avr 247 385 EURO
harman kardon avr 347 550 EURO
harman kardon hkts11 400 EURO
onkyo tx-sr 606 400 EURO(birde burda sıfır onkyo buldum garantisiz yurt dışında gelmiş 900 ytl istiyor dayıma zahmet vermeden onumu alsam)

yukarıda yazdıklarım dışında benim setten beklediğim düşük seste oyun olsun günlük kullanım olsun sesi burdan net almak ve dört beş sene beni idare etmesi.birde hoparlör konusuda hazır sistemlerdeki gibi küçük ve dış görüntüsü onlar gibi başka tavsiye edebileceğiniz model varmı?yardımlarınızı bekliyorum bütçemin çok fazla dışına çıktığımıda söylemek istiyorum.şimdiden herkese teşekkürler...

gaziemir

10 Temmuz 2008; 23:13:47 

bence sen dayına söyle, almanyada onkyo 606'yı 400 euro ya mutlaka getirsin. buradaki 900 YTL ye bulduğun yerin tel nosunuda bana ver, gidip alayım.
hem kendine iyilik etmiş olursun, hem de bana

harman kardon 247 ve hkts 11 hoparlor setini birlikte kullanan bir forum üyesi mevcut. sanırım kendisi aldığı sistemden çok çok memnun. fiyatıda çok uygun görünüyor. TR'den bu takımı 2000 YTL den aşağı alman mümkün değil.

almanya'da saturnde
harman kardon 347 500 Euro
onkyo 606 549 Euro
olarak görmüştüm..

senin aldığın fiyatlardan farklı görünüyor. onkyo 606 400 euro ise hiç mi hiç kaçırma.. tax free alabiliyorsa daha da ucuz olacaktır. hatta bana da getirebilirse sevinirim. araba ile gelecekmiş nasıl olsa. 450 euro verebilirim

PANASONIC 37PV70f, ONKYO TX-SR605, Wharfedale Diamond Front 9.6 Surround 9.2 Center 9CS, Wharfedale Power Cube 12+, Next YE-2005 DCI, IBM ThinkPad lenova T60, Western Digital MyBook 500Gb
dehsetulwahset

10 Temmuz 2008; 23:19:02 

tax free nedir dostum birde belki 900 ytlden ucuzada alabiilirim şuan pazarlık yapıyoruz ne alacağıma karar vermediğim için bekletiyorum.

gaziemir

10 Temmuz 2008; 23:23:58 

yurtdışından alınan ürünler için ilgili ülkenin gümrüğünden çıkarken aldığın ürünü faturası ve tax free belgesini gösteriyorsun ve yaklaşık %11 gibi bir parayı geri alıyorsun. bu da sana yaklaşık 355 euro gibi bir maliyet çıkarır.
onkyo 606 yı 400 euro ya alabiliyorsan mutlaka kaçırma.. buradaki bulduğun ürünü de bize bırak

quote:

tax free nedir dostum birde belki 900 ytlden ucuzada alabiilirim şuan pazarlık yapıyoruz ne alacağıma karar vermediğim için bekletiyorum.

PANASONIC 37PV70f, ONKYO TX-SR605, Wharfedale Diamond Front 9.6 Surround 9.2 Center 9CS, Wharfedale Power Cube 12+, Next YE-2005 DCI, IBM ThinkPad lenova T60, Western Digital MyBook 500Gb
soztutar

11 Temmuz 2008; 11:26:55 

arkdasim 606 yı nerden 900 ytl den ucuza alıyorsun
baska varmı ayrıca dikkatli ol kırık carık mal olmasın

yer neresi

quote:

satılık onkyo tx-sr604 AV receiver 700 YTL
gaziemir

11 Temmuz 2008; 11:34:05 

ankara da dubai den alınmış onkyo 606 var . 1000 YTL ye satıyor arkadaş. kutusu ve köpükleri yok. elden teslim etmek istiyormuş..
ancak ben istanbuldayım. ankaraya kendi arabamla gitmek en az 150-200 ytl ye mal olacak.
otobusle gitsem yine 150 YTL yi bulur.

sıfırı distributor garantili 1380 YTL. ankara da olanlar bu fırsatı değerlendirebilir diye düşünüyorum.

Bonaventure

11 Temmuz 2008; 12:14:23 

Merhaba dehsetulwahset. Sana kafandaki soruların büyük çoğunluğunu giderecek cevabı yazıyorum. Onkyo 606 kullanıcısıyım. Daha önce de burada yazdığım gibi Singapur dan cok ucuza aldım cihazı. Senin aldığım fiyatlar da oldukça iyi. Ben Singapur dan YTL olarak 680 liraya almıştım. Bende hd plazma, ps3 ve sonuna kadar kullandigim hdmi cikisli laptop var. digiturk olus yok; normal dturk var. Kullandigim kolonlar wharfedale. DVD player im da dts decoder filan iceren bir pioneer. Zaten su zamanda cok dandik olanlar haric hepsinde bu decoderlar var. Bluray player olarak da ps3. Simdi hocam, oncelikle dvd player alirsan ve bunu da hdmi ile baglarsan (upconversion vs. ozelligi olan bir seyi zaten 150-200 e aliyorsun. Bende pioneer dv-400 var ve memnunum) benden bile bir fazla hdmi baglantin olacak. Onkyo 606 4 hdmi girisi ile bir fenomen. Son derece de basarili bir amfi receiver. DVD player bence al. DTS cozucu muhtemelen pc ndeki ses kartında vs. yoktur. Bu çözücü ve dvd player sayesinde DTS 5.1 mükemmel cdler dinleyebilirsin. Kullanım kolaylıgı da olur. PC yi de sadece mkv izleyecegin zamanlarda kullanırsın. Mkv dedigim olay da blurayin riplenmisi. dvd --> divx gibi bir olay yani.. mkvlerde görüntü ve ses bluraye yakındır. Ancak ses için yükledigin codeclerde epey ayar vermen gerekir. Centerı aç; önleri kıs vs. Gercekten randıman almak için çok ugrasmalısın. Ancak**** accountun da varsa indir indirebildigin kadar.. Bluray olayında ses kalitesi iyice üst sınırları zorlar. onkyo 606 en yeni ses formatlarına destek verir. Kolon seçimin de büyük önem arzeder onu da söyleyeyim.

dehsetulwahset

12 Temmuz 2008; 14:51:42 

cevap yazan arkadaşlar için tşk ederim ama neden hk degilde onkyo veya yukarıda merak ettigim kullanımla ilgili hala sorulara cevap alamadım daha önce böyle bir sistemim olmadığı içinde fikir sahibi degilim ve son olarak haporlör konusuda hala belirsizliğini koruyor.

acaba ben yanlış bişiymi yazıyorum forumda genelde benim gibi sıkıntısı olan arkadaşlar epey bi fikir veren oluyo ama bende tık yok.

iyi günler

mokur

12 Temmuz 2008; 19:19:27 

Harman Kardon AVR 355 veya 355 derim. Ama sonuçta Harman Kardon'dan şaşma. Sorduğun sorulara gelince aç kapa olayını abartmazsan günde 10 defa açıp kapamayla sorun olmaz

Denon AVC-A11XV
Denon DVD-3930
Front: B&W 603 S3
Center: B&W LCR 60
Surround: B&W VM1
Subwoofer: B&W ASW 675
Plasma: Samsung PS-42Q91H
mokur

12 Temmuz 2008; 19:22:44 

avr dediğin gibi asıl amacı sinema olan içerisinde bir çok ses codelarını çözen bir anfidir. Önceliği sinemadır dediğim gibi DVD olarak PS3'ü kullanacaksın heralde. Bunların hepsini bahsettiğim avr'ye hdmi ile bağlayarak ordanda tv'ye hdmi ile aktarabilirsin

Denon AVC-A11XV
Denon DVD-3930
Front: B&W 603 S3
Center: B&W LCR 60
Surround: B&W VM1
Subwoofer: B&W ASW 675
Plasma: Samsung PS-42Q91H
titanium34

12 Temmuz 2008; 20:01:39 

Bu gün bir satıcıdan öğrendim.
HK avr 247 ve 347 de HDMI 1.2 çıkış var
HK 355 de ve Onkyo 606 da ise HDMI 1.3
ilerisi için bunu düşün derim.
ayrıca fiyatı ve performansı iyi olanı 606 diye söylüyorlar.
4-5 sene başka VAR düşünmezsin.

theraptorx

12 Temmuz 2008; 23:12:12 

Onkyo 606'nı fiyatlarını bilen varmı?Uygunsa bir tane alacağım

Xbox 360 PAL ; Wii NTSC-U ; Toshiba Regza 32" ;Yamaha 663 Amfi ; Kef 3005 Haparlör Seti
mokur

13 Temmuz 2008; 13:17:48