Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ip cam uzaktan bağlantı ile ilgili soru

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> ip cam uzaktan bağlantı ile ilgili soru Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Blackblue

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

10 Temmuz 2008; 22:25:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar bugün birine kamera sistemi kurdum yazılımlarını driverlarını yükleyip ayarları yaptım.Gerekli portları local server ipsine yönlendirdim.Kameralar serverdan ve aynı ağ içerisindeki clientlerden rahatça izleniyor.Genel ip statik fakat dışarıdan login olamıyor login timeout hatası veriyor.Herşeyi ayarladım ama sonradan aklıma modemin firewall ını devredışı bırakmayı unuttuğum geldi ondan olabilir mi bu sorun ona göre yarın okadar yolu gidip güvenlik duvarlarını devredışı bırakacağım..(Bilgisayarın güvenlik duvarı kapalı modeminki aktif durumdadır)

Saygılar.

Geleceğin BT Proje Yöneticisi
Öss nedeniyle eskisi gibi online olmuyorum.Pm atarsanız cevaplarım.
Kumandan

Sisteme Gözat

11 Temmuz 2008; 7:24:27 

modemin güvenlik duvarı açık ise muhtemelen ondandır.

.
Blackblue

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

11 Temmuz 2008; 11:38:22 

Güvenlik duvarını kapattım sonuç aynı.Başka bişey geliyo mu aklınıza?

Kumandan

Sisteme Gözat

12 Temmuz 2008; 7:38:49 

portların localde doğru ip ye yönlendirildiğine emin olun, başka programları deneyin.

.
Blackblue

12 Temmuz 2008; 10:41:46 

quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

portların localde doğru ip ye yönlendirildiğine emin olun, başka programları deneyin.

Hocam portlar doğru ip ye yönlendirilmeseydi ağ üzerindende ulaşılamazdı ama ağ üzerinden bütün bilgisayarlar servera bağlanabiliyor sorunsuz.Herşeyi kontrol ettim.Daha önce bir yere daha kurmuştum herşey ordakiyle aynı olduğu halde bunda uzaktan erişim sorunu var.Satıcıyla görüşücem olmazsa.

Kumandan

Sisteme Gözat

14 Temmuz 2008; 12:06:43 

yahu ne alakası var

loacalde port yönlendirme yapmanıza gerek yokki.

.
Blackblue

14 Temmuz 2008; 12:13:24 

quote:

yahu ne alakası var

loacalde port yönlendirme yapmanıza gerek yokki.

Port yönlendirme yapmadan camlar görüntülenmiyordu.ÜStelik Nat ayarlarında bi WAN PORT tanımlama vardır bide LAN PORT tanımlama vardır.LAN PORT u oraya boşu boşuna koymazlar dimi

Kumandan

Sisteme Gözat

14 Temmuz 2008; 14:41:51 

bakın o kısmı yanlış algılıyorsunuz.

wan port ile tanımlanan numara dışarıdan gelen aynı uygulamaya ait farklı bir portu localdeki farklı bir porta yönlendirmekle ilgilidir. Yani atıyorum dışarıdan RDP için default 3389 çağrısı gelir ama siz bunu localdeki 3390 numaralı porta verebilirsiniz anlamındadır.
Şöyle düşünün ;

Localde 3 tane RDP erişimi olan makina olsun. Dışarıdan hangisine erişebileceğinize nasıl karar verirsiniz ?

1- Makinaların rdp portlarını farklı ayarlayarak modemden makinaya göre port açarsınız ve çağrıyı ona göre yaparsınız. ( Örneğin: 85.96.155.66:3390 )
2- Makinaların default portları kalır siz modemden wan' dan gelen 3389 numaralı çağrıları localdeki 3390 nolu porta yönlendirirsiniz.

Umarım anlatabilmişimdir

Şöyle bir tablo koyayım birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 14 Temmuz 2008; 14:56:07 >

.
Blackblue

14 Temmuz 2008; 14:56:45 

Teşekkür ederim anladım.Dvr Client diye bir yazılım var bunun haricinde standart olarak önerebileceğiniz client yazılımı var mı?

Kumandan

Sisteme Gözat

14 Temmuz 2008; 14:59:37 

kullandığınız kameraya uygun yazılım olması lazım ve sanırım 9001-9002-9003 (görüntü-kontrol-dosya transferi) portları üzerinden çalışıyor. Bende çok araştırdım zamanında ve alternatif yazılımlar bulmama rağmen bundan daha iyisi maalesef yok, zaten diğer bulduklarımda problemli çalıştılar, bence yazılımı değiştirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 14 Temmuz 2008; 15:17:18 >

.
Blackblue

14 Temmuz 2008; 15:05:23 

quote:

kullandığınız kameraya uygun yazılım olması lazım ve sanırım 5900-5901-5902 (görüntü-kontrol-dosya transferi) portları üzerinden çalışıyor. Bende çok araştırdım zamanında ve alternatif yazılımlar bulmama rağmen bundan daha iyisi maalesef yok, zaten diğer bulduklarımda problemli çalıştılar, bence yazılımı değiştirmeyin.

Hala login timeout diyor.Kurduğum yerde biraz uzakta.En son gittiğimde modemin ve bilgisayarın güvenlik duvarlarını kapattım.Ya bilgisayarda bir engelleme var yada ben ordan çıkarken adam antivirüs programı yüklüyordu sanırım engelleyen bi antivirüs programı bile olabilir.Ben "bu server bilgisayar bunun üzerinde bir değişiklik yapmayın hatta monitoru kapatın kasa açık kalsın siz diğer bilgisayarlarla işinizi görün" dememe rağmen hala kurcalıyorlar.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> ip cam uzaktan bağlantı ile ilgili soru Sayfa: [1]
Buraya git: