slm arkadaşlar kolay gelsin hepinize... bu üç karttan birisini düşünüyorum ancak karar veremedim artıları eksileri nelerdir basit bir şekilde anlatamanız mümkün olabilir mi ? kullandığım donanım imzamdaki gibidir sade anakartı değiştirmek istiyorum sonrada cpu' yu değiştiricem ilginize teşekkür ediyorum şimdiden
asus p5kc / e6750 @ 3.8ghz / a-data 4gb v.extreme 800mhz @ 950mhz / maxtor 250gb 16mb / samsung sata dvd-rw / sapphire x1950 pro / thermaltake tr2 500w / ocz xtc ram cooler / zerotherm gx-815 vga cooler / akasa hdd cooler / noctua nh-u12p cpu cooler / akasa fan control Jr. / Frisby kart okuyucu / fell hurricane II fl-550 / 19" dell lcd / logitech z-2300 / powercom 1000w ups /
GIGABYTE GA-X48-DQ6 ddr3 ram destekliyor ve imzandan anladigim kadariyla ddr2 ram kullaniyorsun bu yuzden bu anakarti listeden cikarmalisin eger ekstradan ram masrafi yapmak istemiyorsan.
Islemciniz gayet yeterli gozukuyor bu yuzden size tavsiyem en azindan yeni islemciler cikana kadar beklemeniz yonunde olucaktir cunku mevcut donanimlarin fiyati dusecek ve paradan tasarruf yapmis olucaksiniz.
arkadaşım bana kalırsa hiç değiştirme, şu an kullandığın sistemin ne eksiği var yada bir sorunu mu varki değiştiriyorsun, p35 anakartını değiştirip x48 veya p45 anakart almak performans açısından hiç bir katkı sağlayacağını zannetmiyorum, belki biraz daha iyi overclock oluyordur kaldıki kullanmakta olduğun anakartta gayet iyi overclock oluyor. işlemcinde yeter, ekran kartı piyasadaki tüm oyunları rahat oynatıyor, fazlası ile ram da var. bence anakartı sonrada işlemciyi değiştirmen hiçte mantıklı değil fazladan masrafın olacak, yıl sonu iti barı ile intel yeni socket yapısına geçiyor işlemci mimariside değişiyor, bence hiç değiştirme, sistemin uzun süre iş görür. belki oyun açısından düşünürsen dx10 oyunlarından dolayı (dx10 oyunları fazlada olmasada) ekran kartını değiştirebilirsin.
tşkr ederim şeref kardeş.. aslında maliyet olarak baktığımda zarar ediyorum yıl sonunun son çeyreğine kadar beklememi söyleyen bir arkadaş daha olmuştu aklım karıştı, şuan ki sistemde bir sıkıntım yok aslında her türlü performansı alıyorum biraz değişiklik olsun istedim fikirleriniz için çok teşekkür ederim tekrar
asus p5kc / e6750 @ 3.8ghz / a-data 4gb v.extreme 800mhz @ 950mhz / maxtor 250gb 16mb / samsung sata dvd-rw / sapphire x1950 pro / thermaltake tr2 500w / ocz xtc ram cooler / zerotherm gx-815 vga cooler / akasa hdd cooler / noctua nh-u12p cpu cooler / akasa fan control Jr. / Frisby kart okuyucu / fell hurricane II fl-550 / 19" dell lcd / logitech z-2300 / powercom 1000w ups /