Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
SİZCE Z2300 ÜN SUBWOOFERİ JBL DEN İYİMİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> SİZCE Z2300 ÜN SUBWOOFERİ JBL DEN İYİMİ Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
dost..:)

10 Temmuz 2008; 20:35:56 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

z2300 ün subwoofer sesi olarak jbl gt4 serisinden iyimi bass olarak dinlemiş ikisinide dinlemiş olanlar varmı

/microlab solo7 2.0/TrekStor Vibez 12gb/Koss PortaPro/CRE/\TIVE EP630

kimine göre müzik sadece ruhun gıdasıdır ama benim için anlamı çok daha büyük!..
mamo99

10 Temmuz 2008; 20:45:22 

eve koyacağın için düzgün paranın en son yetebildiği sistemi almanı tavsiye ederim ben çünki araba sistemlerine harcadığın para karşılığını vermeyecek kolay kolay 1. sebep ohm düşüklüğü ikinci sebep aldığın amfi güç kaynağı derken yüzü astarını geçecek ben epey uğraştım zamanında bunlarla ama ancak elde edeceğin her yeri titretmek oluyor ben 2 75.4 amfi ve gto 1202d woofer kullanarak birde megaworksun uydusunu bağlayarak denemek amaçlı 5+1 oluşturdum ilerleme olarak sisteme decoder ve megaworksun uyduları yerine compenentler bağlayacaktım ama onun yerine herşeyi kaldırdım ve s750 aldım şimdi memnunum bass olarakta öyle eskisi kadar sallamıyo ortalığı ama şimdide yarıya yaklaşınca komşuların geleceği kadar var yeterli ve kaliteli o gt4 wooferi bağlamak nerden baksan 400 milyona denk gelir adam akıllı çalıştırmak istiyorsan ki aldığın ses titreşim olacaktır kalite daha düşük benim şuan dinlediğimden z2300 ü dinlemedim ama kendin karar ver buna bence evde uğraşılmamalı bunlarla

piramit17

11 Temmuz 2008; 0:02:15 

quote:

Orjinalden alıntı: mamo99

eve koyacağın için düzgün paranın en son yetebildiği sistemi almanı tavsiye ederim ben çünki araba sistemlerine harcadığın para karşılığını vermeyecek kolay kolay 1. sebep ohm düşüklüğü ikinci sebep aldığın amfi güç kaynağı derken yüzü astarını geçecek ben epey uğraştım zamanında bunlarla ama ancak elde edeceğin her yeri titretmek oluyor ben 2 75.4 amfi ve gto 1202d woofer kullanarak birde megaworksun uydusunu bağlayarak denemek amaçlı 5+1 oluşturdum ilerleme olarak sisteme decoder ve megaworksun uyduları yerine compenentler bağlayacaktım ama onun yerine herşeyi kaldırdım ve s750 aldım şimdi memnunum bass olarakta öyle eskisi kadar sallamıyo ortalığı ama şimdide yarıya yaklaşınca komşuların geleceği kadar var yeterli ve kaliteli o gt4 wooferi bağlamak nerden baksan 400 milyona denk gelir adam akıllı çalıştırmak istiyorsan ki aldığın ses titreşim olacaktır kalite daha düşük benim şuan dinlediğimden z2300 ü dinlemedim ama kendin karar ver buna bence evde uğraşılmamalı bunlarla

Arkadaşın dediğine katılıyorum. Bende bu işlerle uğraşmış biri olarak evde bu işler zor oluyor ve belli bir müddet sonra sıkıyor. Sorunun cevabına gelince gt4 Logitech z2300 den çok daha iyi. Gt4 ü evdede arabadada dinledim. z2300 ü satalı 2 oldu sayılır. İkisinide kulllanmış biri olarak yazıyorum. Örnek verecek olursak z2300 bulunduğun odayı falan iyi sallıyor fena değil. Ama gt4 takılı arabamla evin önünde müzik dinlerken 20 metre ilerdeki abimin odadan güzel güzel bas sesleri alıyorsun. çok güzel ve yumuşak basları var. Karar senin artık. Ben uğraşırım ve heryeri titretmek istiyorum diyosan al gt4 ama uğraşamam ben diyosan al z2300 oda işini görür.

EVEREST 703B / ASUS VW222S 22" 2ms / Intel Core 2 Duo E6320 1.86 ghz@2.4 ghz / Gigabyte P31 S3G / 2x1gb TWİNMOS 667 mhz@900 mhz / SEAGATE 320gb Sata 2 / ASUS HD2600XT GDRR4 / SKYSTAR2 DİGİTAL / SAMSUNG DVD-RAW / A4-Tech KX-2810 / LOGITECH X540 / CREATIVE AUDIGY VALUE 7.1 / A4 TECH PK-635M
mamo99

11 Temmuz 2008; 0:20:27 

uğraşma ve sıkma meselesi değil sallama ve titretme diyorsunuz ya wooferin bundan farklı birşey olduğunu aslında sadece sallaması olmadığını söylemeye çalışıyorum ben alt frekans demek sadece ortalığı titretmek demek değildir bunu geçmek lazım kalite açısından bakacak olursak z2300 ne kadardır bilmem ama onunda iyi birşey olmadığı kesin z5500 logitech in en iyi wooferli ses sistemi oda kuru titreşimden ibaret bir woofer bence müzik dinlemek ve en az parayla en kaliteli işi yapmak istiyorsan iyi bir 2+1 al altec leasing in modellerine bak aego m iyi bir set ona bak bütçen ne bilmiyorum senin ama ben çok uğraştım ilk başta jameonlarla başladım amfi değiştirdim bi kaç kere her türlü güç kaynağını denedim aküde koydum eve çok kaliteli powersupplyde ama bu olmaycak iş tabiyata aykırı oluyo arabada enerji kısıtlı olduğu için böyle üretiliyor ohm düşük şekilde evle araba çok farklı şeyler mantıkta hepsi aynı ama o ohmlar kaliteyi o kadar çok etkiliyorki sen en iyisi alabileceğin en iyiy 2+1 i al keyfine bak

11 Temmuz 2008; 18:36:06 

bu soruyu neden sorduğumu söyliyeyim geçende subaru imprezanın içine döşeli 25 lik bir jbl gt4 serisi ortasında turuncu işaret olanlardan dinledim amfide jbl idi sesi pek beğenmedim aslında arabanın içine binince fena değil ama çokta iyi bir bass alamadım hatta kendi müzik cd mi verdim arkadaşa basslar benim istediğim gibi yumuşak derinden ve yoğun değildi yani o istediğim tatlı bassı alamadım kısaca beni tatmin etmek biraz zordur ses konusunda mtx in 38 cm lik subwooferinide dinledim aslında kimileri için fazlasıyla tatmin ediciydi bass güçlü uzaktan iyi ses geliyordu ortalık yıkılıyordu resmen ama yine o istediğim yumuşak derin tatlı bassları alamadım en son rockford un subwooferini dinledim 8" likti yani 20 cm likti z2300 ün kine denk yani rockford çok hoşuma gitti mtx in 38 cm liği belki daha çok ses veriyordu ama gürültüydü resmen onunki ama rockford çok güzeldi bassı tam kıvamında tatlı ve yumuşak veriyordu sonra dedim ki içimden hazır bu sesi dinlemişken gold a gidip şu z5500 ü dinleyeyimde basslarını karşılaştırayım z5500 ü dinledim z5500 daha çok titretiyordu ve z5500 gerçekten yumuşak ve tatlı basslar veriyordu kısık seste iken bile sonra içimden bu oto ses sistemleri işi yalan dedim sadece yüksek sesten ibaret fakat ev için yapılan sistemler gibi ses veremiyor o an benim solo7 lerin yanına z5500 kalitesinde tatlı bass veren bir subwoofer lazım dedim sonra forumda okuduklarım aklıma geldi z5500 ile z2300 ün bass karakterisliğinin aynı olduğu yazıyordu ozaman ben z2300 alayım dedim fiyatlarına baktım z2300 287 ytl civarı uygun geldi ama hala kuşkularım vardı acaba z2300 istediğim tatlı ve yumuşak bassları verebilecekmi sonra emin olmak için pc yi açtım donanimhabere girip bir konu açtım sizlerinde görüşerini almak için.....

kimine göre müzik sadece ruhun gıdasıdır ama benim için anlamı çok daha büyük!..

12 Temmuz 2008; 23:22:10 

.

mamo99

13 Temmuz 2008; 12:19:45 

şimdi evde oto işini geç bi kere z5500 ün bassları öyle yumuşak değil serttir adam akıllı bir sub istiyorsan bence z5500 de yalan bir sub sadece gürültü oto akustiği çok farklı olup ayar çok önemlidir sen dinlemişsin ama ayar ne ölçüde iyiydi frekasn kesimleri vs ondan kaynaklanabilir ev sistemleri kadar kaliteli ses alamazsın bu en doğru yanı çünki kısıtlı enerji olduğu için ohm düşüklüğü var bana kalırsa sen o solo 7 yi sat ek subda fln gecikme farkları yaşayacaksın uyumsuz olma ihtimali var vs güzel bir 2+1 almaya yönel bence şiddet aradığın olacakmıdır bilmiyorum ama aego m veya altec leasing in 2+1 lerine bir bak derim ama tabi karar senin sen dinleyerek daha net karar verirsin bunlara git vatanda dinle yanına mümkünse kendi mp3 ünü şarkını vs al orda rica edersin bağlamak için dinlersin beğenirsen alırsın kolay gelsin

13 Temmuz 2008; 13:50:12 

emin ol solo7 2+1 den daha kaliteli ses veriyor solo7 nin sesinden kesinlikle bir memnununiyetsizliğim yok fakat solo7 bir z2300 kadar yoğun bir bassa sahip değil güzel bass vuruyor ama ben bass da yumuşaklık arıyorum solo7 yi satarsam o fiyat aralaığında solo7 kalitesinde ses veren 2.0 yok bana aego m altec falan demeyin zamanın da çok araştırdım o markaları bazı arkadaşlar aklımı çeldi altec lansing mx5021 falan al diye zamanın da ama onlar sadece kendi kulak zecklerine göre öneride bulundular çoğu mağazada dinledim gerek mx5021 gerek aego m sırf zaten onu dinlemek için kadıköy civarına gittim fakat 2+1 tarzı pc işine pek ısınamadım ben ses sistemini pc ile bağdaştıramıyorum ben ses sistemimi herzaman salona kurarım hem daha hacimli ses almak için ve solunumdaki ses kaynaklarım çok kaliteli parçalar olduğundan, oturma yerimi ses düzeneğinide ayarlı kurarım 2.1 nedirki benim aklım daha çok hing end sistemlerde 2.1 işine eskiden çok meraklıydım ama şimdi nedense cıvık geliyor bu sektör ben daha ciddi işler peşindeyim derin ve yumuşak bassları severim elvet bass da gecikme olacak(çok abartılı olmama koşuluyla) fakat benim kulak zevkime uyması koşuluyla solo7+z2300 beni 3-4 yıl idare eder sonra ileride jbl gibi B&W markalara yönelip bu alanda en az 2000$ gibi bir bütçe ile başlamak istiyorum yani kısacası multimeda tarzı sitemlere pek ilgim yok bana göre solo7 ve z2300 multimedia işinden biraz daha sıyrılmış diğer modellere göre daha farklı sistemler özellikle solo7

mamo99

13 Temmuz 2008; 14:28:35 

kararı verdiyseniz diyecek birşey yok bu bütçeye ciddi iş diye birşey olmaz zaten aego m kalitesi kabul görmüş bir set neden beyenmediniz bilmiyorum ama altec leasinglerde öyle güzel çalarlar sizin kurduğunuz şey 2+1 gibi birşey olacak ve frekans kesimleri karışacak solo 7 den aynı frekansları alıp bi kısım aynı frekasnsıda subdan alacaksınız ki gecikme farkları çok aşırıda olablir bunların ve zevk vermeye bilir siz kararınızı vediyeseniz alın ama kalite istiyorum deyişinizle ters düşüyor yumuşak baslar on wooferle olmaz ancak kafa ütüleyici sert bir bass elde edersiniz ne istediğinizi tam biliyormusunuz bilmiyorum siz daha çok yumuşak bass yerine sert ortalığı titreten bir ses istiyorsunuz galiba solo7 farkı nedir solo 7 zaten multimedya değildir streo microlabın ürettiği alt seviye bir streo sistemdir isteğe karar vermek lazım 2+1 sistem sevemem diyip yapmaya çalıştığınız şey 2+1 dir ve frekans kesimlerini nasıl ayarlamayı planlıyorsunuz acaba çok merak ediyorum tam olarak aynı sayılmaz ama yaptığınız iki değişik woferi koymak gibi bir şey sesler farklı karakteristikte olacak ve buda iyi birşey olmayacak arabalardada mesela subwoofer çiftlerken aynı konmasının sebebi budur haa farklı koyan var derseniz var tabi bilgiden uzak koyanlar oluyor ama farklı tonda iki şey sese iyi bir etkisi olmuyor malesef

mamo99

13 Temmuz 2008; 14:41:57 

aego m önerirken bass için değil kalitte açısından söylüyorum güzel bir şey mesala megaworks ama onuda bulmak imkansız gibi birşey wooferi biraz uğultu yapıyor ama çözmenin yolu var zeminle çok alakalı veya sistemden değilde x-fi serisi bir kart varsa mesela +15 db vererek ve sub sesini ses karından daha çok vererek ses sisteminden kısarak azalıyor uğuldaması

13 Temmuz 2008; 22:34:45 

evet benim kurduğumda birnevi .1 olacak ama şöyle düşünürsek büyük kolonlardan oluşan ve dev bir subwooferden oluşan bir sistem var birde iki karış subwoofer ve minik uydulardan oluşan sistem var hangisi daha hacimli ses verir tabiki kabini ve hopaörlörleri büyük olan daha iyi sahne etkisi ve daha kaliteli ses verir ses yüksekliğinden bahsetmiyorum aego m yi beğenmedim değil sesini dinledim kadıköyde bundan 8-9 ay önce çok araştırdım özellikle altec lansing mx5021 ve aego m yi bunlar bana nasıl desem biraz basit geldi diyebilirim çünki benim büyük bir