merhaba arkadaşlar dün bir eşşeklik yaptım ve yalnışlıkla Sparkle Calibre P888+ 8800GT nin bir fanına parmağım çarptı ve parmağım kanadı :) neyse bugün kasayı açtım ne duyayım inanılma bir ses hemen baktımki bi yaprak kopmak üzere diğer yapraklara ve kulağıma zarar vermesin die kaprıp aldım o parçayı şu anda bir sıkıntı görünmüyor fakat bi sorun oluşturabilicek bir şeymidir bu merak ettim şimdiden çok teşekkürler...
Sen naaptın grendal Isıda bir değişiklik yoksa kısa vadede bir sorun yoktur. Ancak yaprağın kopması fanın dengesini bozar. Daha çabuk elden çıkabilir. O vakit kartını seviyorsan bence para biriktirmeye başla. En güzelinden bir soğutucu al şöyle kart değiştirdikçe kullanabileceğin bir şey. Zalman gv1000 gibi mesela.
zaten yeni aldım çok üzüldüm dün :( dengeyi düşünmüştüm ama şimdilik bu sıcak havada 45-60 derecede yüklü-yüksüz bakalım işte bi soğutucu almayı düşünüorum verdiğim para boşa gitti keşke normal bişi alıp bir soğutucu taksaydım diyorum şimdi neyse gitti artık çoşup çıldırısa tek çare o kalıcak daha 3. taksiti ödeyeceğim :(
O yaprağı sağlam ve kaliteli bir japon yapıştırıcıyla yerine yapıştırabilirseniz ne alâ. Yapıştırdıktan sonra en az 1-2 saaat bekleyip tam tutmasını bekleyin ve ondan sonra çalıştırmayı deneyin.
Eğer yapıştırıcı tutmazsa: O yaprak kırık haldeyken o fan balans yapar. Zamanla göbekteki burç kısmını yer ve ses yapmaya başlar. En iyisi o yaprağın tam karşısına denk gelen bir yaprağı daha kırmanızdır. (SPARKLE vga fanlarında 11 yaprak olur, kırık yaprağın karşısına denk gelen 2 yapraktan birini seçip kırmanız lazım)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilidan -- 18 Temmuz 2008; 13:57:49 >
Sen naaptın grendal Isıda bir değişiklik yoksa kısa vadede bir sorun yoktur. Ancak yaprağın kopması fanın dengesini bozar. Daha çabuk elden çıkabilir. O vakit kartını seviyorsan bence para biriktirmeye başla. En güzelinden bir soğutucu al şöyle kart değiştirdikçe kullanabileceğin bir şey. Zalman gv1000 gibi mesela.
atsın ıstersen kartı cope.. - senı rahatsız edene kadar ıdare edersın sıcaklıkta farkı olmaz ,ayrıca ilidanın dedıgı gıbı kıradabılırsın bir yapragı , eger gozun kesıyorsa (dengeyı saglaman gereklı yoksa kırdıgın yaprak heybeye gıder).yanlıs yonlendirmelerle 1 yaprak ıcın sogutucunu hatta kartını degıstırmeye kalkma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 26 Temmuz 2008; 18:27:11 >
Benimde başıma geldi ama 12 lik egzos fan'dı o. Arkadaşların dediği gibi japonla yapğıştırmaya çalıştım, herşeyi saniyesinde donduran japon yapıştırıcısı yaprağı çok yavaş tuttu. o sırada 1cm karelik gazete parçasını kanadın önünden ve arkasından olmak üzere kırık yerlere yapıştırdım. 1-2 saat sonra baktım gerçekten de sağlam duruyordu ve hala da problemsiz çalışıyor. İşçiliğim iyi diyorsan 1cm lik ince bakır teli ısıtıp cımbızla eriterek bağlamaya çalış.
Cpu: AMD x2 6000+ 3.0 Ghz @3.25Ghz / Hdd: 80 + 250 GB Seagate 8Mb 7200.10 / Vga: Ati Radeon HD 2900 Pro 1 Gb / Psu: FSP 600W / Optik: Sony DVD RW+ / Ram: Dual 2x2 gb Mushkin 5-5-5-18 1066 Mhz @ 4-4-4-11 1t 800Mhz / Monitör: LG 19" Wide Scr. Dvi / Anakart: MSI K9A2 Platinium