Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Calibre P888+ fan kırılması

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> Calibre P888+ fan kırılması Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
vejoteryan

Sisteme Gözat

10 Temmuz 2008; 19:22:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar dün bir eşşeklik yaptım ve yalnışlıkla Sparkle Calibre P888+ 8800GT nin bir fanına parmağım çarptı ve parmağım kanadı :) neyse bugün kasayı açtım ne duyayım inanılma bir ses hemen baktımki bi yaprak kopmak üzere diğer yapraklara ve kulağıma zarar vermesin die kaprıp aldım o parçayı şu anda bir sıkıntı görünmüyor fakat bi sorun oluşturabilicek bir şeymidir bu merak ettim şimdiden çok teşekkürler...

MavidevEx

10 Temmuz 2008; 21:04:52 

Sen naaptın grendal Isıda bir değişiklik yoksa kısa vadede bir sorun yoktur. Ancak yaprağın kopması fanın dengesini bozar. Daha çabuk elden çıkabilir. O vakit kartını seviyorsan bence para biriktirmeye başla. En güzelinden bir soğutucu al şöyle kart değiştirdikçe kullanabileceğin bir şey. Zalman gv1000 gibi mesela.

vejoteryan

Sisteme Gözat

10 Temmuz 2008; 21:10:03 

zaten yeni aldım çok üzüldüm dün :( dengeyi düşünmüştüm ama şimdilik bu sıcak havada 45-60 derecede yüklü-yüksüz bakalım işte bi soğutucu almayı düşünüorum verdiğim para boşa gitti keşke normal bişi alıp bir soğutucu taksaydım diyorum şimdi neyse gitti artık çoşup çıldırısa tek çare o kalıcak daha 3. taksiti ödeyeceğim :(

dukenukem82

Sisteme Gözat

14 Temmuz 2008; 14:30:36 

Kırılan fanı göbekten değiştir .Koca soğutmayı atma çöpe bence.

TANRI TÜRKÜ KORUSUN
intel E8500 - asus p43 p5ql-e anakart - ocz reaper ddr2 1066 mhz ram - 160 sata hdd- Sapphire hd 3870 512mb gddr4 - ocz vendetta işlemci soğutucu - ocz 600 watt power supply - lg cdrw lg dvdrw -foxconn kasa :)

The Soul Of BMW.
dukenukem82, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.

samsung'un en ince incisi --D900 ve D900i--
samsungmobile FaNcLuB
ilidan
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

18 Temmuz 2008; 13:57:44 

O yaprağı sağlam ve kaliteli bir japon yapıştırıcıyla yerine yapıştırabilirseniz ne alâ. Yapıştırdıktan sonra en az 1-2 saaat bekleyip tam tutmasını bekleyin ve ondan sonra çalıştırmayı deneyin.

Eğer yapıştırıcı tutmazsa: O yaprak kırık haldeyken o fan balans yapar. Zamanla göbekteki burç kısmını yer ve ses yapmaya başlar. En iyisi o yaprağın tam karşısına denk gelen bir yaprağı daha kırmanızdır. (SPARKLE vga fanlarında 11 yaprak olur, kırık yaprağın karşısına denk gelen 2 yapraktan birini seçip kırmanız lazım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilidan -- 18 Temmuz 2008; 13:57:49 >
artenis

26 Temmuz 2008; 18:26:49 

quote:

Orjinalden alıntı: MavidevEx

Sen naaptın grendal Isıda bir değişiklik yoksa kısa vadede bir sorun yoktur. Ancak yaprağın kopması fanın dengesini bozar. Daha çabuk elden çıkabilir. O vakit kartını seviyorsan bence para biriktirmeye başla. En güzelinden bir soğutucu al şöyle kart değiştirdikçe kullanabileceğin bir şey. Zalman gv1000 gibi mesela.

atsın ıstersen kartı cope..
- senı rahatsız edene kadar ıdare edersın sıcaklıkta farkı olmaz ,ayrıca ilidanın dedıgı gıbı kıradabılırsın bir yapragı , eger gozun kesıyorsa (dengeyı saglaman gereklı yoksa kırdıgın yaprak heybeye gıder).yanlıs yonlendirmelerle 1 yaprak ıcın sogutucunu hatta kartını degıstırmeye kalkma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 26 Temmuz 2008; 18:27:11 >

Slayer_

1 Ağustos 2008; 17:09:54 

Zamanında calibrenin fanı az kesmedi parmaklarımı

Satılık Anime Figürler /İzmir
vahsisalata

1 Ağustos 2008; 22:20:57 

Benimde başıma geldi ama 12 lik egzos fan'dı o.
Arkadaşların dediği gibi japonla yapğıştırmaya çalıştım, herşeyi saniyesinde donduran japon yapıştırıcısı yaprağı çok yavaş tuttu.
o sırada 1cm karelik gazete parçasını kanadın önünden ve arkasından olmak üzere kırık yerlere yapıştırdım.
1-2 saat sonra baktım gerçekten de sağlam duruyordu ve hala da problemsiz çalışıyor.
İşçiliğim iyi diyorsan 1cm lik ince bakır teli ısıtıp cımbızla eriterek bağlamaya çalış.

Cpu: AMD x2 6000+ 3.0 Ghz @3.25Ghz / Hdd: 80 + 250 GB Seagate 8Mb 7200.10 / Vga: Ati Radeon HD 2900 Pro 1 Gb / Psu: FSP 600W / Optik: Sony DVD RW+ / Ram: Dual 2x2 gb Mushkin 5-5-5-18 1066 Mhz @ 4-4-4-11 1t 800Mhz / Monitör: LG 19" Wide Scr. Dvi / Anakart: MSI K9A2 Platinium

Alınık : (2900 pro) yada (2600 xt)
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> Calibre P888+ fan kırılması Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme