aslında ben ipcop kurmayı denedim işin aslı kurdumda. Serverin arayüzüne bağlandım ipleri vs herşeyi otomatik aldı ancak bir türlü internete çıkış sağlayamadım sürekli dns refused diye bi hata alıp durdum yani makine serverle bağlantı kurdu bunu gördüm aam internete çıkışı sağlayamadım
ve bi yerde ipcop ilk kurulduğunda giriş çıkışların kapalı olduğunu okudum ancak nereden açılacağı yönünde bi fikrim yok
Türkçe kaynaklar ise sadece kuruluma destek veriyor kurulduktan sonra yapılacak bi ayar bulamadım ybancı kaynaklar ise daha farklı yöntemler izliyorlar
yok pop3 için port açabiliyorum, ancak smtp için herhangi bir port açımı olmadığı için smtp sürekli hata veriyor onun içinde 25 portunu açabilsem sorun kalmayacak
Kendi makinen uzerinde proxy kullanmak istemenin sebebini pek anlamis degilim. Proxylerin amaci yavas internet cikisi olan aglarda icerdeki makinelere verileri onbellekten ulastirilarak gorece daha hizli web erisimi saglamasidir. Lokalde zaten her browser gecici olarak sabit icerigi saglarlar ve ayni isi yaparlar.
bu arada squid in win tabanlı pcler için olan versiyonunu bulamadım verdiğin linkte sadece linux tabanlı tar gz bulunmakta içinide açınca zaten linux için install yazıyor yardım edersen onuda kurup bakmak isterim